Парфюмни размисли и страсти - 217

• 129 301
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Моята голяма дъщеря, като една истинска дъщеря на майка си, днес заформи точно 50 аромата в колекцията си. Разбира се, някои са мои, които съм й прехвърлила, защото са ми омръзнали или съм открила, че не са съвсем мои аромати. А и аз реших да си намаля количеството парфюми, за сметка на качеството. Имаме уговорка да ги ползвам и аз, и сестрите й (по-малката още е само с 20 броя, а третата все още е на Бон-бонс Малиция Wink). Ето ги снимани:

П.П. сега по снимките видях, че Ред Доор са 2 броя, което означава 49 аромата. Затова смятам утре да допълня липсващата бройка с Елизабет Арден ГТ Бамбук, който е свеж за лятото и тя го харесва, а мисля, че го мернах в Лили на промоция.

# 481
  • Viena
Браво на децата, имат вкус като мама. Blush

# 482
Може ли мнение за White Teа? Харесвам парфюмите на Arden, поне тези които съм ползвала, на моята кожа са доста трайни, а следващата ми покупка мисля да бъде точно White Teа. Пробвах го преди време, толкова ми  хареса, че чак се чудя възможно ли е чак пък толкова са е хубав😊

# 483
  • София
Ами щом ти харесва - взимай го. Хубав е, добре направен. Обаче въобще не е по мой вкус. Има нещо, което ме дразни.

# 484
Ninfeo Mio е едно малко вълшебство. Едно истинско приключение. Тръгнахме заедно някъде от Амалфи. На тъп през градините с лимони се отбихме на гости в една светла, уютна къща, с развяни от бриза бели завеси, в която някой току що бе опекъл лимонов сладкиш. Е добре де, казах си, за какво смокиново листо говорим, не, точно пък мен не можете да ме излъжете, та откак се помня имаме на двора смокиново дърво. Появи се много бавно и постепенно, докато изчезваха лимоните, но в един момента стана съвършено ясно. Точно това е, да! Точно там съм, на двора под смокинята. Само прахът по листата липсва, те винаги имат прах. Оказа се, че просто отново трябва да почакам, появи се и прахът. И едни други прашни листа от съседната леха усетих, листата на доматите. И тук приказката свърши с хепи енд - остана един великолепен завършек, в който не мога да доловя нищо конкретно. Единствено чистота и ласка, желание за прегръдка. Не мога да спра да го вдишвам още и още. Толкова е прекрасен, а започва да ми се губи. И тъкмо си помисля, че го няма вече върху кожата и изведнъж ме лъхва от въздуха някъде около мен. Изключително преживяване беше този тест. За пръв път откривам такава композиция, такава невероятна трансформация. Къде съм си губила времето досега? Grinning

И последния, който тествах от тези, които бях набелязала - Mancera Cedrat Boise. Много хубав, нищо лошо не мога да кажа. Единствено човекът, на когото си го представям, ме плаши. Прецизен, изпипващ детайлите, амбициозен, завоевател. Не е за мен, много сме различни. Но искам да продължа да изучавам и търся аромати на Montale и Mancera. Сигурна съм, че ще открия и други съкровища. А на Аник Гутал има ли други такива вълшебни?

# 485
Има. Повечето са и такива. Heart Eyes

# 486
А на Аник Гутал има ли други такива вълшебни?

Гуталките са самото вълшебство. Пробвай:

La Chevrefeuille, Rose Splendide, Songes, Mandragore, Mandragore Pourpre, Les Nuits d'Hadrien

https://www.fragrantica.com/perfume/Annick-Goutal/Les-Nuits-d-Hadrien-1630.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Annick-Goutal/Le-Chevrefeuille-1191.html

И аз обичам Нинфео, и то много! Прекрасно си го описала, благодаря за удоволствието! Hug

Сега се чудя кои любимци да въртя този месец. Обикновено избирам според температурите навън и тоалета за деня. Но понякога ми се иска да направя (и го правя) тематичен месец- сини бутилки, италиански модни къщи и т.н....Сега съм на вълна лимони със захар и нероли- ааах! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Затова вчера бях със Шалимар Суфле- лимони със захар в синя бутилка. Май ще направя месец на сините бутилки.  Grinning
На вас какво обикновено ви се носи през юли?

# 487
  • София
На мен юли обикновено ми е месецът на цитрусите.
Август е месецът на шам-фъстъка и мастиката.

# 488
  • София
Абе то да дойдат жегите, да турим цитрусите. Ама ето - пак се заоблачи. Аз съм извадила есенно-зимните и им се чудя.

# 489
  • София
За лятото и аз обичам цитруси, но не чисти, меки туберози и понякога смокини.

Месецът започна вчера с Kenzo Jeu d'Amour. По принцип не харесвам почти нищо на Kenzo като аромат (за разлика от дрехите им, които са ми чудни), но този е отличаващ се с меката и нежна тубероза. За съжаление трябва да се поливам с него и да си напръскам и дрехите, за да остане нещо след 2 часа - никак го няма откъм трайност, но така да ми харесва.

Днес съм с цитрус, който е такъв само в началото - 1804 на Histoires de Parfums. Нахално се отваря с леко пиян ананас, но после припламват подправките и гарденията, а базата е една от малкото ванилии, които харесвам за лятото - много мека и балсамова.

Но понакога през летните дни ми се носят сладкишчета и си позволявам да посегна към някой от тях, например Evoke Silver edition за нея на Ajmal.

# 490
  • София
Бледолилава, много ми беше интересно да прочета впечатленията ти от ароматите, които тестваше. Удиви ме с асоциацията, която направи при теста на Intense Cafe. На моята кожа няма нищо общо с Modern Muse Le Rouge Gloss на Estée Lauder. Различни сме, но ми харесва да чета как възприемате различните аромати.

Аз съм на вълна Estée Lauder в последно време. След като години наред не ми допадаше достатъчно нищо тяхно, сега имам вече няколко любимци от тая марка. Wink

# 491
Аз не променям парфюма според сезона, тъй като много рядко може да ми допадне аромат извън категорията на белите цветя.

# 492
Пиша,за да се оплача....изживях тотално разочарование с Pearl /Mancera/....усещам го също като So Amber /Montale/ и Roses Greedy /Mancera/,а и двата парфюма меко казано не ги понасям....Помолих да ми го заменят за Aoud Orchid/ако не са я продали,понеже сутринта си я запазих-сякаш усещах ,че този няма да ми хареса/ или за Holidays,и мисля,че с това ще приключа с пробите на Montale и Mancera....просто не ми се получава с тези марки,а така ми се искаше.....

# 493
  • Бургас
Аз отдавна съм приключила и с Montale и с Mancera и с Гутал,ужасни са за мен.А смея да твърдя че,доста техни парфюми познавам и с никой не се разбрах добре,че са пробите иначе големи греди няма как да поръчам след нечие възторжено описание без да познавам парфюма,възприятията са ни различни и вярвам само на себе си.И прехваления Ninfeo Mio не харесвам,пробвах Cartier la panthere edition soir в началото са разликите на моята кожа с Пантерата едп,но не ми хареса нещо Edition soir.В драйдауна са ми еднакви,та фаворит ми остава едп и ще купя него. Heart Eyes През този месец ще нося активно Габриел,Шанс О Вив,Нежният Шанс,Chloe love story eau sensuelle. Heart Eyes

Последна редакция: пн, 02 юли 2018, 15:17 от Bright Crystal

# 494
Пиша,за да се оплача....изживях тотално разочарование с Pearl /Mancera/....усещам го също като So Amber /Montale/ и Roses Greedy /Mancera/,а и двата парфюма меко казано не ги понасям....Помолих да ми го заменят за Aoud Orchid/ако не са я продали,понеже сутринта си я запазих-сякаш усещах ,че този няма да ми хареса/ или за Holidays,и мисля,че с това ще приключа с пробите на Montale и Mancera....просто не ми се получава с тези марки,а така ми се искаше.....
Аз ти казах, да не си купуваш този парфюм насляпо, че не е хубав за мен. Как ще ти го заменят като е отворен и пръскан?
За мен няма нищо общо с посочените парфюми на Монтал, но просто не ми харесва. So Amber страшно ми допада.

Аз се сдобих изненадващо с Velvet Vanilla Mancera и от вчера съм с него. Този парфюм има трайност и след къпане. Няма махане. Мека сладка тубероза, с розова ванилия и ефект като от току що раздъвкана дъвка.  Изключително силен и плътен парфюм. Няма много развитие и не утихва в нито един момент. В базата си е толкова силен колкото и при първите пръскания, което е удивително.
За малко хора е, но на мен ми пасва отлично. Получих доста комплименти. Само не знам как ще се оттървавам от него, като искам да сменя. Косата ми се напоява от докосване по кожата и трябва да я мия, ако реша да нося друг.

Общи условия

Активация на акаунт