Парфюмни размисли и страсти - 217

• 129 315
  • 762
  •   1
Отговори
# 495
  • СОФИЯ
Пиша,за да се оплача....изживях тотално разочарование с Pearl /Mancera/....усещам го също като So Amber /Montale/ и Roses Greedy /Mancera/,а и двата парфюма меко казано не ги понасям....Помолих да ми го заменят за Aoud Orchid/ако не са я продали,понеже сутринта си я запазих-сякаш усещах ,че този няма да ми хареса/ или за Holidays,и мисля,че с това ще приключа с пробите на Montale и Mancera....просто не ми се получава с тези марки,а така ми се искаше.....

При мен  Montale и Mancera също не се разбиват добре.
С Ninfeo Mio също не се спогодихме.

Честито densi! С кеф да си го носиш.

# 496
Аз отдавна съм приключила и с Montale и с Mancera и с Гутал,ужасни са за мен.А смея да твърдя че,доста техни парфюми познавам и с никой не се разбрах добре,че са пробите иначе големи греди няма как да поръчам след нечие възторжено описание без да познавам парфюма,възприятията са ни различни и вярвам само на себе си.И прехваления Ninfeo Mio не харесвам,пробвах Cartier la panthere edition soir в началото са разликите на моята кожа с Пантерата едп,но не ми хареса нещо Edition soir.В драйдауна са ми еднакви,та фаворит ми остава едп и ще купя него. Heart Eyes През този месец ще нося активно Габриел,Шанс О Вив,Нежният Шанс,Chloe love story eau sensuelle. Heart Eyes
Последният е много мой парфюм....не си взимам и аз нещо познато,ами все да се изненадвам и аз,но понякога приятно... Wink

# 497
  • София
Такаа, включвам се с отзиви за Ботегата. Пръснах и нищо, очаквах бомба, а върху мен лека тревица. Даже не мога да го определя, никога не бих си го купила.

# 498
Пробвах някои неща тези дни, но тук е такава адска жега, че, честно казано, нищо не разбрах от ароматите.
Дългоочакваният от мен https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Black-XS-for-He … Parfum-48800.html- началото е абсолютно същото като ЕДТ версията. Даже в първия момент си помислих "Защо, по дяволите /в любезен вариант, иначе беше друго/, е нужно да се правят нови бутилки на старите парфюми?!". След това обаче се променя, но не мога да кажа дали е за добро. Малко ми напомни на Хипнотичната отрова в драйдауна. Ще го пробвам задължително пак, когато се позахлади, защото сега просто няма смисъл.
Бутилчето е много хубаво.Sparkling Heart

https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Goldea-The-Roman-Night-45241.html - ужас, хич не ми хареса. Когато нещо се нарича Римска нощ, очаквам да е горещо, сластно и страстно/ако може и Калигула да припка наоколо:satisfied:/. Това е просто тъпо.

https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Goldea-31538.html - този повече ми хвана обонянието. Не бих си го купила засега, обаче има някаква идея в него.
Честно казано, не се разбирам защо напоследък се пъна да харесам нещо на Булгари... Явно имам някакви стари сантименти или и аз не знам какво, но упорито ги пробвам, а те упорито не ми харесват.

https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Alien-Flora-Futura-48304.html - веднага след като се напръсках страшно ми хареса, но след има-няма 10 мин така започна да ме дразни, че направо не се понасях. Някаква евтина сладост има в него, която ме побърка просто. Исках да си изстържа китките. Така миришат всички девойки със силен грим, кило фон дю тен и две бронзант наоколо... страхотия.

За сметка на всички разочарования, си поръчах още Womanity... пристрастена съм яко, все още ползвам единствено и само него, не посягам към друго. Толкова е прекрасен в жегата, че думи нямам. Сега ми предстои морска ваканция и си умирам да го разнося и в такива условия.
В сайта на Мюглер вече го има, но само като име, не е наличен за поръчка. Явно наистина са го върнали обратно, но им трябва техническо време да го пуснат в продажба. Аз - щастлива! Yum

# 499
Това за Womanity е страхотна новина. И аз искам да се сдобия с него, отдавна му се каня 😊

И да се похваля с две покупки на сляпо - Cinema Gold YSL и Gucci eau de perfume.
Някой да ги познава добре и да напише впечатления? 🤗
Дано ми харесат 🙄 (парфюмите, не впечатленията 😁)

# 500
  • Viena
Днес така ми лъхна на пот консултант в известна парфюмерия във Виена, че още се чудя как е възможно това.

# 501
Може ли описание на Aoud Orchid, че никъде в София не го намирам за проба? bouquet

# 502
Може ли описание на Aoud Orchid, че никъде в София не го намирам за проба? bouquet
"взривно кокосовото начало с мек уд, праскови и орхидеи." Simple Smile

# 503
Да, това е моето описание, но има хора които не усещат кокоса толкова, а повече уд. Candy_girl, не купувай парфюма на сляпо, недей. Hug Няма шлейф и стои близо до кожата, въпреки, че има трайност 24 часа.

# 504
Много добре звучи ,изкушавам сее ,но ще го потърся и на още едно място в София.
Благодаря Ви! bouquet

# 505
Благодаря Ви! bouquet
И аз като последно опарила се/вчера/,те съветвам да не купуваш от тези парфюми Montale и Mancera на сляпо,много са странни и на мен всичките миришат еднакво-мнооооого сладост и задушаващи рози.....Аз поне за себе си реших,че приключвам с тях!!!

# 506
  • Варна
Благодаря Ви! bouquet
И аз като последно опарила се/вчера/,те съветвам да не купуваш от тези парфюми Montale и Mancera на сляпо,много са странни и на мен всичките миришат еднакво-мнооооого сладост и задушаващи рози.....Аз поне за себе си реших,че приключвам с тях!!!
Един от любимите ми цитруси е Mancera Wave Musk, може да го пробваш чудесен е за лятото.

# 507
Днес докато разчиствах намерих една мостра на L'ARTISAN PARFUMEUR Mechant Loup. Имам някакъв бегъл спомен, че го тествах преди време и не ми хареса. Реших да пробвам пак и този път много ми допадна. Въобще нещо напоследък ми се преобърна вкуса, дървесни и смолисти не харесвах кой знае колко, а сега определено ми се носят. Поразгледах отзивите за парфюма във фрагрантика и първото, което ми направи впечатление е, че са го оценили като не особено траен и със средно излъчване. Такъв ли е наистина? Аз засега го усещам силен, но често е така само в началото.

# 508
При мен си е траен и има повече от средно излъчване. Не го харесвам въобще, както повечето парфюми на марката. За топло време за мен е абсолютно неподходящ.

# 509
Предполагам, че не е подходящ за топлото, да. Но вкъщи е хладно и ми харесва. От марката съм имала само Noir Exquis - малко по-напред споменавам за единствената неудачна покупка на сляпо. Мъжете вкъщи не го харесаха, така че го дадох на дъщеря ми. Интересно, че когато вече ѝ свърши се сетих да питам как е, и ми каза, че до момента това е бил най-комплиментарния ѝ парфюм Simple Smile Много се изненадах.

Общи условия

Активация на акаунт