Мъж,обсебен от дъщеря си

• 42 005
  • 384
  •   1
Отговори
# 270
Тук не говорим за никакво "изкарване" както ти го наричаш,а за емоционалнота състояние в което си и как то влияе на детето ти.Ще дам един прост пример.Преди майка ми и баща ми да се разведат е имало доста дразги между тях които научих след години.Но никога няма да забравя колко унила беше майка ми постоянно,как се опитваше да скрие от мен че е плакала и как почти нищо не я радваше.Това положение продължи около 1-2 години,през които тя не предприе раздяла за да не ме нарани.Но в крайна сметка,лично аз повече страдах до я гледам така ,отколкото разведена и щастлива с друг.Но всеки е различен,има доста хора които явно са на мнение,че.за детето е най-добре или мама и тати заедно или сами по отделно.Родителя трябва да е робот без чувства ( или поне да не ге показва пред детето) и всичко ще е цветя и рози Simple Smile

# 271
  • София
Но всеки е различен,има доста хора които явно са на мнение,че.за детето е най-добре или мама и тати заедно или сами по отделно.Родителя трябва да е робот без чувства ( или поне да не ге показва пред детето) и всичко ще е цветя и рози Simple Smile

Не, не си права.
Не " доста хора са на мнение", а децата са на мнение, ако въобще можем да говорим просто за мнение.
Децата са егоисти, така се раждат и е съвсем нормално да искат да запазят своето щастие, което е даденост за тях- живот с майка и баща.
Затова казвам, че щастието на родителя не е щастие за детето, когато другия си отиде.
И да, ако родителят не стоварва върху детето личните си чувства към трето лице, детето ще е щастливо в незнанието си.
Но пък, родителят ще е нещастен.

Майка ми реши мен да пита дали да се разведе, като изтъкна причини, които впоследствие се оказаха силно странични.
Като скри основната- другия мъж.

# 272
Незнам,не искам да споря с никого..може би има родители, които са много добри актьори или деца които нямат толкова силна интуиция или връзка с родителя и могат да си живеят в лъжа,заблуда и спокойствие с години Simple Smile

# 273
  • Paris, France
Не става дума да се живее в лъжа, а да се поеме родителска отговорност. След като вече сме създали деца е редно да им отделим нужното време, поне докато са малки. На 15г вече не ми пукаше къде и с кого ходи мама, а на 16г даже ми беше гот като иде някъде. Но дотогава ревнувах и си я исках за мене. Моите деца няма да искат да се разкарват между баща им и мене ако се разделим. Дъщеря ми още роптае, че трябва да се обажда на приятелката си преди да тръгне, защото не я знае дали е при майка и или при баща и. И майката и бащата живеят сами, без партньори и на една спирка с автобус един от друг. Тук живеят една седмица при единия и една при другия. Ако трябва да търпят и гаджета, че и, не дай Боже, деца на гаджета и това ту при единия, ту при другия, ще изкукат съвсем.

Не е сложно родител да отдели време за връзка без да намесва детето. Особено ако, както в случая, е гледано смесено. Може да живеят както искат докато детето е при другия родител, а като е при тях да си го гледат сами и да не показват връзка или даже привързаност към друг човек. И вълкът сит и агнето цяло. След пубертета са свободни завинаги.

# 274
По твоите думи трябва с ММ да се самобичуваме май..Grinning Аз че ще му родя дете и другото му такова ще "изкука"  да ме търпи мен и брат си , а той че и причинява тази тежка травма и не е поел отговорност за нея...Пу пу ,че сме лоши хора Simple Smile

# 275
  • Paris, France
По твоите думи трябва с ММ да се самобичуваме май..Grinning Аз че ще му родя дете и другото му такова ще "изкука"  да ме търпи мен и брат си , а той че и причинява тази тежка травма и не е поел отговорност за нея...Пу пу ,че сме лоши хора Simple Smile

Детето от предишната връзка няма никакъв позитив от новото полубратче, особено ако е от майка му. От нова връзка на бащата съм забелязала, че не ревнуваме толкова. Нищо не научава от новото бебе, нищо не получава. Новото бебе е допълнителна уста за хранене и нов наследник. Ще се отделя по-малко внимание на голямото дете, както по принцип се случва като се роди второ дете. Нормално е мащехата да не се занимава много с чуждото за нея дете. То, след появата на нейното често се превръща в нежелана тегоба. Ревнува и изисква още повече от баща си  и близките му. Детето е било свидетел на една раздяла. Предполага, сигурно, че ако вие се разделите, даже няма да вижда братчето. Децата на разведени родители често не се проектираме в бъдещето с новите партньори и децата им, защото предвиждаме евентуалната раздяла. За мене партньорите на родителите ми бяха временен придатък, който в един момент изчезва от живота им и моя. Следващия, моля.  Затова и не влагах особени емоции във връзките с тях, нито тези, които създадох. Което не е непременно лошо. Просто ставаме по-внимателни към кого се привързваме.

Във вашия случай детето се радва. Всяко дете е различно и изживява по различен начин дадена ситуация. Щом засега е доволна и няма конфликти всичко е наред. Това не означава, че отношенията ви ще останат безоблачни и прекрасни цял живот. Има такива деца. Баба ми никога не се е сърдела и мислела на втората, трета и не знам си коя жена на прадядо ми. Но накрая полусестра и и последната мащеха я обезнаследиха. Е, обезнаследиха и полубрат и, който за мащехата беше роден син, но горчилката остана. Сложни са такива отношения.

# 276
  • София
Вроденият егоизъм (трябва да) се изтръгва към 6-7г. Другото е преходът към егоистичен възрастен.

Утре същото същество ще мисли, че всички трябва да се съобразяват с него, но няма да е вече на 11 и ще е проблем.

# 277
Вроденият егоизъм спасява от много проблеми и най-вече от това да станеш поредната жена-изтривалка. Тъй че не е за изтръгване, освен ако идеята не е да се продуцира вечна жертва.

Нормално ми се вижда да не гориш от желание да се появяват нови бебета, не заради наследството - не мисля, че децата разбират и мислят за наследство - а заради родителското внимание и страх, че ще станат нежелани. А в много случаи точно това и се случва, всеки родител е зает с новия си живот и общото дете се прехвърля като багаж. Иначе родителското лицемерие край няма. Детето трябва да е щастливо, щом мама е щастлива, няма избор. Simple Smile А какво му е в душата, само то си знае.

# 278
То затова ни е дадено дар слово-за да говорим.Какво му е в душата няма да си знае само то, ако споделя с родителите си.Точно затова в преден пост бях написала че разговорите с детето са много важни.Вече дали родителя е предразположил детето да споделя с него спокойно какво го притеснява е друг въпрос.А пак и не мисля,че ако детето ти е нещастно няма да го забележиш..Изключвам случаите в които родителя вятър го вее на бял кон,няма как да отрека че има и такива.

# 279
Няма голям смисъл да се разговаря с родителите. Те са по-големи, по-опитни и по-хитри, винаги ще успеят да те надговорят. Няма да си спрат плановете заради разговор с детето, започват да увъртат докато се съгласиш с тях или направо те информират за решението си. Като дете нямаш избор, няма как да избягаш и се налага да се примириш. Интересите на детето/родителя понякога са противоположни. Например нека кажем, че съм на 10 години и новият приятел на мама не ми харесва. Нищо брутално - просто антипатия. Каква полза ще има да ѝ споделя чувствата си? Точно никакви. Тя се носи на крилете на любовта, правят си плановете, моето мнение като дете е абсолютно без каквато и да е стойност. Ще ме увърти как трябва да го опозная и как сигурно все някога ще го харесам...

# 280
  • София
Говоря за детския егоизъм, който върви с манипулативност. И ако останеш на това ниво, ставаш поредният повреден, който се чуди защо не може да се впише в обществото.
Не става дума за здравословен егоизъм.

# 281
  • София
Вроденият егоизъм (трябва да) се изтръгва към 6-7г. Другото е преходът към егоистичен възрастен.

Утре същото същество ще мисли, че всички трябва да се съобразяват с него, но няма да е вече на 11 и ще е проблем.

Уж си права, ама не съвсем.

Вроденият егоизъм на възрастните си действа без проблем- в тази тема мотото е същото: " Щом аз съм добре, спокойна и щастлива и детето трябва да е така".
Или другото: "Децата ще си хванат пътя и ще остана сама, затова имам право да съм щастлива с друг мъж".

Което показва, че като дете, колкото и да са се опитвали да изтръгнат егоизма, не са могли.

От друга страна, като гледам по улиците и заведенията деца, на които дума напреки не се казва, докато се търкалят по земята с кански рев, не си представям на родителите им и през ум да минава, че като пораснат, никой няма да се съобразява с егоизма им.

# 282
Аз си мисля, че всички сме егоисти - и като деца, и като възрастни, а манипулативността е вродена в различни количества. Малките интриганти си личат още на 5. Не знам дали е поправимо с възпитание, приемам го за черта в характера, малките интриганти стават големи интриганти.

Тук просто става дума за сблъсък на интереси. На мама/тате интересът е да са щастливи с новия си партньор. Детето счита, че ще е най-щастливо с двамата родни родители вкъщи. Кой е егоистът? Кой следва да отстъпи и да си смири егоизма?

# 283
  • Somewhere in the World
Здравейте и от мен.
При нас има развитие - да, вече не спи в нашето легло след като баща и поговори с нея.
Естествено тя не се отказва да ме провокира - влиза в стаята ни постоянно, реши се и ми преглежда нещата...но все пак е дете. По-неприятното е,че вече е ваканция, и очаква баща и да я разнообразява ежедневно, включително и да ходи с него на работа или той да работи от вкъщи.
Просто това дете няма приятели ,не умее да комуникира с деца, от съучениците си с никого не поддържа контакт. Майка и я държи в къщи /поне така казва/ и непрекъснато атакува баща си и на него това му трябва. Майката не я пуска на лагер а и няма възможност да я заведе на море или където и да е , а явно има финансови проблеми и ми се скъса сърцето като каза, че нямат какво да ядат..не че майка и не я остава сама за да ходи по заведения вечер.
Аз продължавам опитите да се сближа като изпълнявам желания но определено е трудно - просто си е темерутесто това дете!
Много се напрягам, защото бащата не изисква нищо от нея с мотива, че в къщи прави много неща и си е заслужила почивка,като под почивка разбирайте дори да не си отсервира.
Няма да се откажа,не от инат, просто защото наистина смятам че няма начин да няма начин.Стъпка по стъпка ще стане.

# 284
Трябва много да държиш на тоя мъж, за да се подлагаш на всичко това.

Общи условия

Активация на акаунт