Шести клас

• 47 265
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Светкавица, отново прекрасно формулирано!! За пощата - точно така ще направим!!
merrynem, благодаря и на теб! Чудесно се е получило!

И аз да призова за майка доброволец!! Аз не съм лятото в София, но и не ставам за това.. Simple Smile Лошото е, че нямаме никакво време и колко удобно - предстои лято, отпуски... Добре са го измислили, именно да няма особено възможност за реакция!

# 256
Светкавица, Джул, извинете ме. Писала съм докато вие сте писали и не съм ви прочела, т.е не съм се съобразила с вашите предложения. Дайте текст за допълване. Проблемът е, че и аз съм доста заета, дано някоя мама прояви желание да поеме нещата с организацията.

# 257
  • Варна
Така. Предвид новините, предлагам следното. Трябва да алармираме медиите - няколко пъти питах дали имате контакти, никой не отговори. Аз нямам. Предлагам да напишем второ писмо още сега с приложени мейли и имена, както беше първото. Аз писмо мога да напиша. Проблемът ми е, че имам пътувания в и извън страната почти до края на юни, а според мен трябва да действаме незабавно.
Ще се наеме ли някой да бъде лице за контакт?
Аз мога да поема да напиша сигнала (предлагам БТВ и НОВА) и да му го пратя, а той да запише отдолу контактите и да го препрати към телевизиите.
Желаещ?

Аз мога да ги препратя, но не желая аз да съм лицето за контакт. Ако се наложи пък интервю съвсем.

# 258
Момичета, допълвам писмото с 6 въпрос: "Считате ли за правилно „в последния момент“, предвид на факта, че в пети и шести клас учениците не са имали информация, че материалът, който изучават ще бъде включен в НВО, да бъде включен материал, най-вече от изучаваното в часовете по литература? Споделяме виждането, че във всеки един клас учениците следва да учат задълбочено и да надграждат наученото в предходните, но ако в изминалите две учебни години имаше яснота относно включването на този материал, вероятно биха отделили повече време и усилия, биха преговаряли с цел осигуряване на трайни знания и успеваемост в седми клас на НВО."

# 259
  • Варна
Здравейте!
Незнам до колко ще свърши работа и дали трябва..., но защо не изпратим писмото и до омбудсмана Мая Манолова. В годините назад ми прави впечатление, че искрено се ангажира с проблемите на хората, а не действа популистки (мое мнение)!
Също така може да се организираме в един и същи ден пред РУО по градове. Идеята е да бъдем чути от повече институции.
 Не съм от редовно пишещите, но съм от редовно четящите Wink Благодаря Ви за помоща, която съм получавала през годините! Ще помагам и аз с каквото мога от Варна!

# 260
  • София
Момичета, освен писмото, предлагам да се направи и онлайн подписка във Фейсбук. Трябва да се даде по-голяма гласност на проблема.

# 261
  • София
Аз съм  мама на петокласничка и надничам от известно време при вас.Искам  да ви попитам , като минали по този път, дали  видате реален смисъл от записване на  допълнителни курсове от 6 клас по БЕЛ/МАТ? Наистна  ме обзема лудост с всичките малоумщини, които не спират да творят от МОН.
 СЪщо така-  мога да сканирам учебниците на  дъщеря ми и да ви изпратя .Все пак  на различни издателства  нещата са поднесени по различен маюин, макар и по  една и съща програма.Ако имате нужда- кажете.Насреща съм.

# 262
  • Варна
Според мен ако детето няма пропуски и затруднения в училище, няма смисъл и нужда от школи и уроци в шести клас.

/Ей, побърках се с тези запетаи - къде има, къде не. Преди не им обръщах толкова внимание, сега почва едно чудене.../

# 263
Здравейте!
Незнам до колко ще свърши работа и дали трябва..., но защо не изпратим писмото и до омбудсмана Мая Манолова. В годините назад ми прави впечатление, че искрено се ангажира с проблемите на хората, а не действа популистки (мое мнение)!
!

Това е добра идея!
Момичета, освен писмото, предлагам да се направи и онлайн подписка във Фейсбук. Трябва да се даде по-голяма гласност на проблема.

Това- също!

Друго- имате ли близки роднини, приятели, които са и преподаватели?Ще срещнете ли разбиране от учители, които преподават в седми клас?

Идеята ми е , ако успеем, да ги ангажираме и тях за каузата, те най-професионално ще дадат оценка дали това, което се готви е съотносимо към възможностите за усвояване и представяне на децата?Един вид и от тях да има възражение!

Моля, момичета от София, помислете сериозно за медийна изява!

СЪщо така-  мога да сканирам учебниците на  дъщеря ми и да ви изпратя .Все пак  на различни издателства  нещата са поднесени по различен маюин, макар и по  една и съща програма.Ако имате нужда- кажете.Насреща съм.

Ще бъдем безкрайно благодарни, едва ли някоя от нас има нещо за пети клас, още повече, че децата ни учеха по стари учебници и по нови програми само с "притурки".Мисля, че и другите ще се съгласят, но кажете.

# 264
Момичета, в момента във  фейсбук групата има 429 членове, с тенденция да нарастне . Пуснете окончателен вариант на писмото там, за да може да го разпишат желаещите. Идеята за омбудсмана никак не е лоша. Мога да се ангажирам с пращане на писмото до медиите и събиране на подписи и мейли. Но не ставам за изява пред медиите, нямам толкова дар слово. Някоя от тук пишешите с професия юрист или журналист би свършила добра работа при желание.
В класа на детето има родител работещ в BTV, ще говоря с нея ако се наложи и стигнем до там.

# 265
  • Разпиляна във въображението
Трябва да прегледам у дома. Запазвах много от помагалата й, задължително това по български.

# 266
  • Пловдив
Miriel, потърси, моля те и ги пусни. Аз не пазя.
За да не си само пишем, ви информирам, че смятам да пиша на сутрешния блок на БТВ като за начало. Не ми трябват подписи, ще сложа линкове към темата и фейсбук групата. Ако искат да се активират, ще получат предостатъчно информация сред колко родители са броженията и за какво са.
Не знам колко от преподавателите биха ни подкрепили - дали нямат някакви притеснения от професионално естество за негативи.

# 267
  • София
Освен промяната на формата, мен ме притеснява и преместването на НВО-тата с един месец напред. И сега децата едвам дочакват края на май,  а нашите ще се пекат на бавен огън още месец. Това е ужасен стрес за децата. Одисеята  ще се проточи цяло лято, а и почивките ще ни се прецакат. Изключително неприятен сезон се очертава пред горките ни седмокласници, които са опитни зайчета още от детската градина.

# 268
  • Разпиляна във въображението
Говорих с учителката на малката ми дъщеря и тя обеща да ми съдейства за нов учебник по български език от тази година. Когато го получа ще го сканирам и кача.

# 269
  • София
Трябва да прегледам у дома. Запазвах много от помагалата й, задължително това по български.

Аз пък наскоро ги изхвърлих Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт