Шести клас

• 46 625
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Аз ли изтървах интервюто или не го даваха  Rolling Eyes
Точно и аз това се чудех... Май кравата Пенка се оказа по интересна тема от образованието на децата за пореден път - това иронично казано. Или в случая  - колко по интересно за широката публика е да дадеш разплаканата майка на един от загиналите пилоти. Не мога да разбера как им дава сърце да се ровят в човешката мъка, но не и в проблемите на хората...

# 586
  • София
Изпуснах новините,поне първите 20 минути.На са излъчили интервюто,да не търся,така ли?
Или благодаря за жеста от твоя страна да застанеш пред камерите.
Все още има шанс материалът да бъде излъчен в късните новини.

# 587
  • София
Все още има шанс материалът да бъде излъчен в късните новини.
Дано все пак го излъчат утре в централната емисия. Аз си пуснах новините на +1 час, но явно не е имало защо.
Късните новини или август - все едно ще е.

# 588
  • Sofia
Резултатите на дванадесетокласниците са ни изместили. Те не излязоха ли отдавна?
Не се е обаждала да ми каже, че го местят. Вчера последно каза за днес вечерта.

# 589
Към мамите от София - какви са наблюденията ви от школата на Регалия, по-специално математика? За БЕЛ ще сме в друга школа. От Стара Загора сме.

# 590
  • София
Може пък да са забавили репортажа, за да включат и мнението на МОН.

# 591
  • София
Резултатите на дванадесетокласниците са ни изместили. Те не излязоха ли отдавна?
Не се е обаждала да ми каже, че го местят. Вчера последно каза за днес вечерта.
И късните новини и те са към днешна дата. Wink
Сега ще погледна от колко часа ги дават.Май от 23 часа ги излъчваха.
Редактирам се от 23.30 часа.

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 21:50 от Ali97

# 592
  • Sofia
Ето и цитата на мнение на учител, участвал в срещите:
"Колеги, връщам се от среща с представители на МОН, в която се обсъждаха УП за ХІ и ХІІ клас, както и НВО след VІІ клас. Впечатлението ми - изслушват внимателно всяко предложение, записват си, макар че ние, учителите, понякога сме досадно обстоятелствени. Що се отнася обаче за VІІ клас, нещата ще се прокарат с абсолютна лекота. Уж като говорим тук с вас, всички осъзнаваме каква допълнителна тежест ни се стоварва. Там обаче колегите масово приемат като добра възможност допълненията към изпита. Защото всъщност нещата не се променят, а се включват нови, които натоварват нас с нови отговорности, а децата с още по-голям обем информация. Моето мнение да се пише отговор по нравствен или житейски въпрос, но формулиран достъпно като за деца на тази възраст, не срещна одобрение в лицето на представителите на МОН. Колегите също не го подкрепиха. Те търсеха само компромис в посока децата да избират това, което им допада повече - трансформация или сбит преразказ. А че ние трябва да намерим време за стабилно упражнение на още една писмена работа, че трябва да упражним и втория вариант на 25-а задача, че трябва да преговаряме и литературните произведения на българските автори от трите години, това въобще не влезе в полезрението на събраните там. Като толеранс към децата, които ще бъдат за първа година по новия формат, ще им дадат само автори от VІІ клас. Но от следващия випуск се почва..."
Това е някаква надежда все пак!

# 593
  • Sofia
и още от друг учител:
"..За бъдещите седмокласници, сегашните шестокласници, които тръгнаха първи с новата програма, ще има този компромис. Характеристиката на герой ще бъде на база даден откъс от произведение и децата с няколко изречения да направят характеристика на участващ там герой, като обърнат внимание на отношенията му с другите герои, на авторовото отношение."

# 594
  • Sofia
Всичко е още само обсъждане, на въпросните срещи на МОН по градовете, но все пак...

# 595
  • Бг-мама
Или благодаря за информацията . Пак е някаква надежда. bouquet

# 596

Като толеранс към децата, които ще бъдат за първа година по новия формат, ще им дадат само автори от VІІ клас. Но от следващия випуск се почва..."
Това е някаква надежда все пак!

Ето това вече е някаква по-добра новина. Дано да е така и в окончателния вариант на промените за НВО.

# 597
  • София
Полезна информация, Или, благодаря!

Момичета, препоръчайте ми сборници или онлайн тестове по БЕЛ и Мат. Девойката завършва с петици и по двата предмета и ми се ще малко да понавакса с пропуските. Който го мързеше последните две години да учи, а случи и на калпави учители, ще чете през лятото. И не, не я жалете, ще си почива и пътува достатъчно, освен това вече беше 10 дни на почивка с нас.

# 598
Хот Ели, по - нагоре в темата има линкове към сборници и помагала, аз бих добавила и това,което аз закупих по математика

http://anubis.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82/%D0% … %D0%B0%D1%81-1401

# 599
По математика и в 6 клас допълнителната подготовка ни е от сборника на Коала прес. Препоръча ни го  учител по математика, а аз я контролирам и обяснявам. По БЕЛ  - до сега нищо допълнително. Справя се добре.

Общи условия

Активация на акаунт