Лидл 116 - Юнска тема, все още без рецепти :)

• 112 935
  • 1 065
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Ако беше захар, Тет, щеше да е добре, ама то е глюкозо-фруктозен сироп и всякакви подобни гадости, които едно време не са се ползвали. Ама да се опитвам да убеждавам теб, дето предпочиташ готовия буркан с тахан и шоколад и още 20 неща за пълнеж вътре, вместо натурален тахан да си забъркаш с малко какао и мед или захар, май е безполезно... Не е въпросът само да е еко-био-органик, а по възможност с натурални съставки, точно както едно време, а не с цялата менделеева таблица за по-добър вкус, мирис, трайност, вид и по-ниска цена. Който го кефи да си яде химиите - ОК, ама да се подиграва на тези, които предпочитаме да си приготвяме сами нещата по-вкусни и по-полезни... няма нужда, моля.

# 541
Да, ама гости са се посрещали със сладко.

# 542
Казах че има захар и в домашния сладолед. А тя е вредна.
Който иска да  яде захар и с лъжицата и да се успокоява, че това е полезно за него.
Не държа да споделяте мнението ми. Просто го изразих.

Който иска, ще разбере какво искам да кажа. Който не иска, ще се сърди.

Последна редакция: сб, 16 юни 2018, 20:26 от teta75

# 543
  • Вестерос
Че то почти всичко е вредно..

Нямаше панталонки Sad Даже чорапите бяха свършили, но забърсах една тениска и един сладолед

# 544
Много сполучлив домашен сладолед се получава от замразен банан, който след това се пасира. Това като основа, всякакви добавки са възможни. Няма нужда от грам захар дори за моя вкус, а аз обичам сладко.

# 545
Не излиза ли по-скъп сладоледа,  когато си го правите? Мен това ме разколеба за машината. Иначе сигурно ще е по-вкусен домашния и с по- малко консерванти.
Ние пробвахме 3 рецепти и ни една не се хареса. Дори не го прави достатъчно гъст, най-много до скрежина го докарва.

# 546
  • до най-прекрасния мъж
Не става въпрос за сръдня, но едва ли захарта е вредна колкото всичко останало в купените сладкиши. Като се консумира умерено и не всеки ден, едва ли ще вреди.
Баща ми ядеше сладкото и захарта от буркана с лъжицата. Никога не е страдал от нищо, даже от настинка или грип и беше с нормално телосложение. Почина на 79 г от заболяване, което няма общо с диабета и захарта. Но и другото го има - до 78-годишна възраст активно работеше, включително и по двора на село. Тоест, тази енергия я е изразходвал.

# 547
Хайде сега, никой не се е подигравал, не се правете  на ощипани  задето някой си харесва повече купешки сладолед. Всеки си преценя за себе си дали съотношението цена/продукти го устройва.

# 548
Предлагам сега да ви поканя на една ДОМАШНА баклава....здравословна.....и да ровим томахавките...Stuck Out Tongue Winking Eye

По-назад стана дума за Ариела...че не е много пресен.  Който не държи точно на Ариел, в К др.седмица ще има Персил 60 пранета за 14 .29 лв. Доста по-изгоден като цена. Пере много добре също.

# 549
Аз питах за ариела, не за друго, а защото ми свършва тубата. А Персил имам още от турския, ще карам поне два месеца още с него.

# 550
Първо да похваля шунката със зелен етикет. Малко по-суха е, но ми харесва.

Майка ми е разказвала, че като е била дете, не е имало на село захар, сладкиши и т.н. Имало е само бонбони кръц-кръц и са били голям лукс. Така че не ми говорете глупости, как бабите на село са яли захар с лъжицата. Ако говорим за баби от по-ново време може.

Подкрепям домашно приготвените сладкиши, защото може да се контролира захарта. Не е необходимо нещо да е отровно сладко, за да е сладко. Преди малко си взех „био” вафла Хармоника, беше отровно сладка. Пробвах и курабийка на Курабийница и тя отровно сладка, а уж не са използвали захар.

Захарта не е причина за диабет.

# 551
Скрит текст:
Всъщност "отровно сладък" вкус може да се постигне и без захар. А с фурми, примерно. Wink Правила съм отровно сладки домашни сурови бонбони без захар. Относно диабета - тип 1 със сигурност не е от захар, но тип 2 спокойно може да бъде причинен от неправилно хранене, в това число и прекомерна употреба на захар, което изтощава панкреаса. (по същия начин се и лекува/компенсира успешно - чрез избор на правилната храна)

Тези, които си купихте адана кебап - има ли за вас леко кисел привкус? Или прекалено солен... не знам и аз как да го определя, но нещо ми идва различен спрямо вкуса в турските ресторанти. Или пък съм забравила, че е такъв, затова сверявам с вас.

# 552
А пък моята майка е била единствено дете като мен и като малка е яла шоколад Крава често Simple Smile

# 553
  • Пловдив
Моля да ми препоръчате зехтин за готвене.Да не е горчив или миризлив и да ми разваля ястията.

# 554
Според мен сладолед с бисквити Орео, макар и приготвен вкъщи, не е точно пример за натуралност - кой знае какво има в бисквитите. Аз лично ям и купешки сладолед, и купешки бисквити, но щом целта е да е без изкуствени подобрители, по-добре е да се използват някакви по-натурални суровини за сладоледа.

Общи условия

Активация на акаунт