Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 36 058
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Ние вчера се върнахме от море. И аз бях решила, че няма да се излагам на слънце и много ще внимавам. Но истината е, че се чувствах толкова добре от смяната на климата, че и се къпах и се пекох. Даже съм поизгоряла. Единствено вчера пътят обратно ми дойде в повече, може би защото тръгнахме на обяд след последния плаж. И килограмите - една седмица, още 2 кг. нагоре (общо 6 досега) С тази бременност ще стана страшен слон, ми се струва.

# 346
Мен вчера ме изписаха. Беше голяма мъка, пак се пробваха да ми спрат котракциите със системи от магнезий, но шпа и спазмалгон, накрая някой се сети, че няма да стане така и ме пуснаха на Гинепрал там с лекарство за сърце. Спряха ги за 5 дни! Сега съм си на същите хапчета - но шпа, спазмалгон, магнерич или магнерот, утрогестан. Като заместител на Гинепрала ми изписаха Салбутамол  4мг (това се взема от астматици) и Верипамил 40мг (това е за сърце, защото Салбутамола му пречи). Като ми казаха да пия този Салбутамол само при нужда. Шийката след серклажа е 25мм като преди това не знам колко е била, защото и без това проблемът беше в разкритието. Отделно ми каза, че плацентата е само на 1см от шийката и това е много ниско и изобщо не ми дават да ставам от леглото, само за баня.
И така Simple Smile иначе съм добре и ще си имаме момиче Simple Smile
Много ми се ходи на море, постоянно си представчм, че съм там, че пия кафе и пуша. Отделно, от началото на бременността съм смъкнала един килограм.
Усещам бебето как ме рита и се върти, но като слезе надолу и много ме боли, не знам защо.
Но съм доволна, че се справихме всички, дано да не се връщам вече.

# 347
Day,почивай си.
Морето дали тази година или догодина с бебе,ще го видиш!

# 348
Day , много се радвам - че нещата сега са по -добре и дано повече не ти се налага да лежиш в болница  .... Мисли позитивно и си поръчай куп книги за четене :*

# 349
Day много се радвам за хубавите новини и най-вече че сте си вкъщи. Честити Ви розови гащи.
Почивай си и на мен ми се правят тези неща като теб но да са живи и здрави бебоците догодина и това ще правим и море ще видим хаха. 🤗

# 350
  • На север
Момичета, има ли разлика между обикновен ехограф и такъв за ФМ? Утре имам ФМ и се чудя дали има шанс да не видим пола? Аз съм в 18та седмица.

# 351
  • Стара Загора
Момичета, има ли разлика между обикновен ехограф и такъв за ФМ? Утре имам ФМ и се чудя дали има шанс да не видим пола? Аз съм в 18та седмица.
Ще се види, ако е в добра позиция. Един и същ е ехографа.

# 352
Море в този МЦ Имаше часове за съботите. Др. Шивачев ми каза, че е хубаво да се направи в 20г.с.
niksana324 Да, при др. Стойлов ходя на  ФМ и ти ли?

Доста плащаш при него. Аз ходя в Темелков във Варна. Предния път не можах да се уредя за преглед при доц.Балев, а при д-р Цонев. И при двамата е 80лв. Втори преглед 60лв.

# 353
  • Варна
Защото ходя в извън работното му време, затова плащам по-висока цена, но ММ иска да е с мен:)
С първата ми бременност ходих тук при доц. Балев - не съжалявай, че не си успяла при него - така прехваленото светило не видя на нито една от 3те ФМ сърдечен порок!
За Цонев съм чувала много добри отзиви:)

Woman in red Чакаме те с добри новини утре. Трябва да се види пол според мен.
day Радвам се, че вече си вкъщи, почивай си, морето ще те чака и догодина:))

# 354
  • Варна
Фроузен, благодаря за информацията за ФЕКГ.Ще звънна да видя за час и аз.

Дей, радвам се че си по-добре вече!Ще си лежиш и всичко ще е наред!А морето - няма да избяга.Догодина ще обсъждаме кой ще води бебоците на море Simple Smile

Аз вчера пък излизах с приятели, на вечеря и после ходихме и в един клуб.Стоях за час само и ми дойде много, най-вече ми пречеше димът от наргилетата.Макар че по принцип ги харесвам, но сега хич не ми допадна да ме обгазяват и по едно време си обрахме с ММ крушите и се прибрахме да се наспим.

# 355
Мамчета,Вие освен колички други неща разглеждате ли.
Аз тия дни почнах да гледам,помпите за кърма,серилизаторите,нагревателите за шишета,бебешките тернометри и аспираторите за нослета.
Естествено гледам кое ще  е по-уднобно за бебето и за мен.
Ако някой мама има продукт от които е доволна,нека сподели мнение.
Видях,в един форум,че коментираха някакъв аспиратор за нос които се свързвал с прахусмокачката,което ми звучи ацки голяма лудост..

# 356
Нищо не гледам,понеже всичко необходимо го имам.
Нагревател за шишита ме убеждаваха колко ми е важен,благодаря на Бога,че си го спестих,само той ми липсваше,че е много сложно да си затопля вода в каната или да стопля яденето в микровълновата.

Аспиратор за нос ми звучи ужасно това с прахосмукачката.Имах един обикновен с маркуч и дърпаш,върши чудеса!

Помпа,имам ръчна на Авент,не останах впечатлена,пак с нея ще се мъча.

И така...

# 357
  • Варна
Аспираторът за прахосмукачка е много хубава вещ.И аз този път задължително ще си взема.Силата, с която издърпва секретите, не е по-силна от обикновено хубаво издухване на носа.Моя приятелка има и е доволна.Аз имах Маример, който е с тръбичка и майката помага за изкарването на секрета, но при силна хрема, задържане на секрет в гърлото си е зор.А дъщеря ми разви т.нар. 3-та сливица, което си е предпоставка за чести респираторни инфекции.И докато не се научи сама да си духа нослето беше трудно.Затова сега ще се улесня максимално.Има едни аспиратори, които са с формата на круша и се стискат.Не си вземайте, никаква работа не вършат, не изкарват задния секрет.
Имам и инхалатор, купуван в последствие.Също ми е вършел хубава работа.Аз го купих като тръгна на градина, пак заради сливицата.На Омрон е.

За кърмещите майки нагреватели за шишета ще са излишни.Аз не съм имала, не ми е бил нужен.Стерилизатор имам за микровълнова, вършеше работа, но аз реално съм стерилизирала само някое шише по изключение и частите на помпата и контейнерите за кърма.Контейнерите на мен ми бяха мн. удобна вещ.Първо съхранявах кърма в тях, по-късно пюрета и супички.Доста дълго ги ползвах.И сега мисля пак да си купя.Моите бяха на авент, могат да се надписват с молив.
Термометър имам мек на Куико, но реално при нужда ползвам повече един обикновен, но пък детето ми е голямо все пак вече.За бебо ще си взема такъв за чело, че си спомням нощем как се чудех да меря Т без да събуждам детето.Сега с щерката даже с пипане я познавам.
Помпа имам ръчна на Авент, ама ми е отдавна и трябва да видя дали може да се сменят само силиконовите части, ако не ще си купя нова, вероятно пак ръчна, защото я ползвах само в началото.

# 358
  • София
Аз съм избрала някои неща, обаче заради контракциите и всичко останало ме е страх да купувам и едва ли ще взема нещо преди 8-9 месец. С триста зора се навих да купим една шапчица, че някой беше споменал, че е хубаво да е първото нещо. Не знам защо така се спекох, уж не съм суеверна ама просто не искам да взимам нищо сега. Иначе съм набелязала доста неща и ММ се шегува, че докато съм 3 дни в болницата заедно със сестра ми ще купят всичко необходимо в последния момент Grinning
Та нещата, които съм набелязала са:
1. Кошара на Чиполино сигурно на две нива сгъваема + матрак или ще е сгъваем на Кика Бу или ще е на Магнифлекс Пиер Кардин за деца, обаче още не мога да взема решение кое от двете ще е по-добре. Протектор за матрак + 2 комплекта чершафи и калъфки.
2. Преповивалник обикновен и непромокаема подложка за преповиване.
3. Едно голямо и едно малко шише на Медела Calma
4. Бебешка количка Cam Taski Sport 3в1
5. Помпа за кърма Медела
Надявам се да кърмя де, ще дам всичко от себеси и ще вложа целия си инат да стане. Ако не, някой неща ще се сменят с други и така.. Не включвам дрешки, одеалца, пелени и играчки, мисля че познати и родители ще ни засипят с тях...Аспиратор също съм се спряла на Baby Vac, някоя мама тук го беше похвалила, а детска козметика ще видим кое ще понесе добре на бебчо. Онзи ден преоткрих Weleda игледам, че имат много интересни олиота за бебета, може и тях да пробвам.

# 359
За мен от гореизброените вещи най-полезен се оказа този аспиратор за нос, който се включва към прахосмукачката. Може да ми се смеете, но последно го ползвах за себе си април месец като забременях и хванах хрема, че по едно време ме болеше коремът да се напъвам да си духам носа. После го изхвърлих, че не исках да го ползвам пак за баткото, а и той вече е голям и се духа добре сам. За бебето задължително ще взема пак такъв, но няма да бързам - чак като ми до трябва в някакъв момент (за баткото го купихме като беше към годинка, преди това не ни е трябвал). А най-безсмислен си остана стерилизаторът, защото кърмих и реално стерилизирах само залъгалките, но бързо спрях и с тях. Ръчна помпа за кърма ми беше дала кумата, на Авент, но така и не успях да се оправя с нея. В началото се цедях на ръка за облекчение, после нещата си идват на място. Мисълта ми е, че при всеки е различно, така че не бързайте да купувате дребни неща от сега, да не ви заемат после само място. Винаги могат да се вземат от аптеката, след като сте ги набелязали предварително. Така ми висяха и две шишета Чико, че моят и вода не искаше да пие до бая късна възраст. После стъкленото успя да го счупи, а в пластмасовото разнасях разни чайчета.

Общи условия

Активация на акаунт