СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 182 348
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 695
Може ли някой да ми даде мнения за четвърта или руското във Варна? Нашите аргументи са:
1.Живеем до Албена и децата ми пътуват, транспортът ни е по-удобен за училища започващи в 7:30, т.е. руското, иначе детето ще стои по 1 час преди започване на деня,  ;
2.Предпочита руски пред френски и испански
3.Но пък балът в руското е много  по-нисък (по мои критерии), а държа на средата.
Последно: тези училища са ни дилема за второ желание.

# 1 696
  • Sofia
Наближава най-трудния за мен момент от седмокласната лудост - реденето на желанията. И ето моя казус: моят син ще има приличен бал, който ще му стигне за там, където иска. Той не се цели в топ-гимназиите (с едно малко изключение), не желае езикови паралелки. Семейно обсъждахме, че е добре да се насочи към математика или софтуерни и хардуерни науки и език, по-конкретно английски, друг не иска. Училищата, които отговарят на нашите (родителските и на детето) желания са:

- НПМГ - това е изключението, за което споменах. За там бала може би няма да му стигне с малко, но ще го запишем, може би дори като първо желание.
- НТБГ - негово желание
- "Джон Атанасов" - аз съм разколебана по отношение на дисциплина, среда и ниво на обучение
- "Ломоносов" - мое предложение, защото ми харесват специалностите, но май нивото и средата и там не са много добри.
- гимназията по строителство и архитектура - това предложение не се приема с ентусиазъм.

Разрових се и открих, че следните училища имат също математически или ИТ профил:

- 134 СУ Димчо Дебелянов - големият ми син тази година го завърши. В това училище е от първи клас. Много съм доволна от всичко, но иврита ще вземе здравето на малкия ми син и това ме спира да го избера от раз.
- 125 СУ "Боян Пенев"
- 51 СУ "Елисавета Багряна"
За последните две училища нямам никаква информация. Прехвърлих темата във форума за 125-то, но там пишат повече майки на петокласници.

В момента нито едно училище не ми е фаворит и имам доводи "против", с изключение на НПМГ, но там нещата са малко на магия. Моля, ако някои има мнение за някое от всички изброени училища и има желание и време, да го сподели. Моят извод е, че за дете, което не желае нито езикови училища и паралелки, нито СМГ, избора на сериозно училище е много труден.

Много съжалявам, че професионални училища като "Хенри Форд"  или "А. С. Попов" не са това, което трябва да бъдат.

А при финалното редене на желания, ще се съобразя само с детето.

# 1 697
  • Варна
Може ли някой да ми даде мнения за четвърта или руското във Варна? Нашите аргументи са:
1.Живеем до Албена и децата ми пътуват, транспортът ни е по-удобен за училища започващи в 7:30, т.е. руското, иначе детето ще стои по 1 час преди започване на деня,  ;
2.Предпочита руски пред френски и испански
3.Но пък балът в руското е много  по-нисък (по мои критерии), а държа на средата.
Последно: тези училища са ни дилема за второ желание.

В руското до 7 клас обучението е на високо ниво, след това сякаш репутацията му падна с годините, но напоследък има тенденция да е сред добрите училища.
А  4-та езикова си е с много добро обучение и традиции. Лошо досега не съм чувала за там.
Нека детето да избере какво иска да учи.
И при нас транспортът никак няма да е удобен за желаната гимназия, но пък мечтата му (дай боже) дано се сбъдне.

# 1 698
  • тук-там
Продължавам с нашите испански вълнения и моля ако някой има реална информация да я сподели!
Най-реалният вариант е да не приемат дъщеря ми в Испанската и то за съвсем малко.
Кое училище е по-добро от 22 -ро в обучението по този език след Испанската? 31-во не ни е вариант.
Благодаря!
Виж статистиката по ДЗИ. За мен безапелационно е 31во! Какъв е балът на девойката?
430
Много ми е важна локацията и транспорта.
Мечтата и е Испанската и ако не стане-22ро.
Цяла година за тези две училища чете и говори. И всички извънкласни занимания е проучила. Обича литературата, пише стихове и разкази, а в 22ро има такъв клуб.
Моята прогноза е, че на 2-ро класиране ще стане за испанската! Стискам палци!

# 1 699
  • София
Дано! Ще черпя с вино, череши и каквото ви душа иска.

# 1 700

В руското до 7 клас обучението е на високо ниво, след това сякаш репутацията му падна с годините, но напоследък има тенденция да е сред добрите училища.
А  4-та езикова си е с много добро обучение и традиции. Лошо досега не съм чувала за там.
Нека детето да избере какво иска да учи.
И при нас транспортът никак няма да е удобен за желаната гимназия, но пък мечтата му (дай боже) дано се сбъдне.

Благодаря, точно това имах нужда да чуя. Искрено ви желая успех!

# 1 701
  • София
Мога да се изкажа за 125-то. Хубаво училище, което тепърва ще се развива в гимназиалната си степен. Имат амбиции и според мен ще се чуват, като алтернатива на така популярните математически гимназии. А и е явно за всички, че при този национален математически интерес, ще се наложи доста училища да се ориентират към създаването на математически паралелки. Димитров, колкото и да го плюят, е добра алтернатива. 119-то мисля, че създават от тази година софтуерни/хардуерни науки. Вижте и него.
Сега се сетих, че в Джон Атанасов учи познато дете, като баща му е много високо в ИТ йерархията. Доволни са.

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 15:44 от eleksir

# 1 702
  Привет,мацки!Днес много работа на работа имам и нямам време да ви следя.За Монтана няма статистика,писах два имейла-глас в пустиня.
   Моят син трябваше да го изпитват по АЕ,за 6-нито онзи ден,когато им взеха часът заради география,нито днес-госпожата я няма, го изпитаха.Той е в драма,че му пада балът,аз съм бясна,че го излъга.

# 1 703
Общата оценка от дипломата влиза ли в някакъв бал?

# 1 704
  • София
125-то е хубаво училище като дух и до голяма степен като дисциплина. Има добри и лоши преподаватели, както по отношение на преподаването, така и по отношение на умението им да овладяват диспицлината в класа. Чувала съм само добри отзиви за математическите паралелки, фактът, че има деца, макар и единици, с космически бал, които остават в тях след 7-ми клас е показателен. Кварталът наоколо е безопасен. Транспортът е удобен с метро и рейсове.

# 1 705
Общата оценка от дипломата влиза ли в някакъв бал?

Само ако с друго дете имат еднакъв резултат се взима под внимание.

# 1 706
  • Силистра
  Привет,мацки!Днес много работа на работа имам и нямам време да ви следя.За Монтана няма статистика,писах два имейла-глас в пустиня.
   Моят син трябваше да го изпитват по АЕ,за 6-нито онзи ден,когато им взеха часът заради география,нито днес-госпожата я няма, го изпитаха.Той е в драма,че му пада балът,аз съм бясна,че го излъга.

Марулета,  в Силистра е така, обаче не се занимавам с мейли, директно звъннах. Най-учтиво ми казаха, че няма да има ататистика, защото местата били повече от учениците, но им казах какъв е бала на детето и ми отговориха на коя позиция е, според техния софтуер

# 1 707
Мързеланковци. Миналата година пуснаха статистика и в Монтана, и в Силистра.

# 1 708
4Някой питаше за общия бал-оценката по АЕ ни е важна на нас,защото се взема като балообразуваща.Аз не смятам,че трябва да му подари 6ца.Нека му пише,колкото заслужава.Но щом му е казала "Готви се,ще те изпитвам,ще ти зам шанс,редно е да го направи

# 1 709
  • София
Цитат
Наново сверих всички редове и коригирах файла http://www.udoma.org/tmp/2017_vs_2018.pdf, сега би трябвало всичко да е точно! Моля който го е изтеглил да го дръпне наново, за да не става объркване.

А за класиранията на момчетата, може ли да се ориетираме по тази таблица?
Скрит текст:
По-скоро не. Трябва да си направите нова на базата на тези 3 документа, като махнете момичетата:
1. Статистиката за София в EXCEL с натрупване за за 2017 година.
2. Статистиката за София в EXCEL с натрупване за 2018. година.
3. Минималните балове на 2-ро класиране за София за 2017 година.

За улеснение Ви прилагам и текущата EXCEL-ска 2017_vs_2018 за момичетата с VLOOKUP-ите. Не е трудно, за който е работил с EXCEL да актуализира паралелките и да напасне параметрите на VLOOKUP-ите.

Добре де, добавих и момчетата за София в Sheet="FINAL_BOYS", а момичетата са във "FINAL_GIRLS".

Навсякъде съм приел, че балът се определя от 2*БЕЛ+2*МАТ. За общите и там съм сметнал, но колоната по която се образува балът е общата бройка за момчета и момичета.

Вече в окончателната EXCEL-ска таблица са оправени и момчетата, и момичетата, и общите и е в цвят!
EXCEL-ската 2017_vs_2018 .

Ако откриете грешки, пишете!

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 16:38 от Uprising

Общи условия

Активация на акаунт