СЕДМИ клас – 8 – Още малко и ваканция, здравей! (11.06.2018–17.06.2018)

• 65 956
  • 653
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Я ми разяснете нивата  newsm78
Аля взе В1, какво следва В2, В3, С1.... какво е това ФСЕ  newsm78

След В1 следват В2, С1 и С2. FCE е Кембридж сертификат за ниво В2. Ако се вземе с над 180 точки в издадения сертификат пише ниво С1. Общо взето, това е най-високото ниво, което може да се достигне на тази възраст. Малки са за САЕ /Кембриджкият сертификат за С1/. Те и по Бел има още какво да учат. Може и да има изключения на 13-годишни взели САЕ, но едва са много. Дъщеря ми изкарваше на пробни над 180т. На изпита изкара 177т., което далеч не означава, че няма какво още да учи по моите разбирания за ниво, на което трябва да се владее английския. Grinning Но нагоре вече може да върви и с школа.

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 01:22 от sanaka

# 166
Я ми разяснете нивата  newsm78
Аля взе В1, какво следва В2, В3, С1.... какво е това ФСЕ  newsm78

След В1 следват В2, С1 и С2. FCE е Кембридж сертификат за ниво В2. Ако се вземе с над 180 точки в издадения сертификат пише ниво С1. Общо взето, това е най-високото ниво, което може да се достигне на тази възраст. Малки са за САЕ /Кембриджкият сертификат за С1/. Те и по Бел има още какво да учат. Може и да има изключения на 13-годишни взели САЕ, но едва са много. Дъщеря ми изкарваше на пробни над 180т. На изпита изкара 177т., което далеч не означава, че няма какво още да учи по моите разбирания за ниво, на което трябва да се владее английския. Grinning Но нагоре вече може да върви и със школа.
Тези Кембридж сертификати за какво служат? Приемат ли се в някои университети?
За IELTS и TOEFL знам , че служат за университетите, освен това оценяват нивата от-до (с един и същ изпит), но важат 2 години в общия случай.

# 167
  • София
И Кембридж сертификатите служат за университетите. Grinning и по принцип важат безсрочно, но реално университетите искат сертификата да е взет преди не повече от 2 години. Сертификатите на тази възраст, реално няма да им послужат за нищо. Явяват се, защото това е някаква външна, независима оценка на нивото на обучение в училище.

# 168
  • Варна
В предната тема варненска майка сподели, че няма мода и тренд залитане по исп. език... Е, опровергавам, на моята мозъкът бе промит още от началото на годината. Кой й е говорел, не зная. Но пък и целия сериал Виолета със субтитри изгледа.... Голяма драма беше. Всъщност, исп. е второ желание, първото е корейски, евентуално нещо друго азиатско,.... но ние сме на 500 км от София, така че - без корейски засега.
   Като чух за първи път желанието за корейски, веднага  я срязах с думите, цитат Simple Smile :  А не! На кореец тъща не щЪ да ставам!  /Нарочно не сложих кавички на цитата, още ме е яд на 1 модул БЕЛ и скиорските лавини/

Аз бях тази майка Simple Smile и умозаключението за испанския във Варна се базира единствено върху мин балове за прием през годините. За корейски, обаче, трябва да се насочите към Първа, където се изучава факултативно. В Четвърта възможнистите са сано ИЕ и ФЕ.

Разбира се, че всеки език е богатство. Коментирах, защото говорихме за модни лингвистични течения Simple Smile. Успех!

# 169
  • Варна
Реших, че трябва да спра с битовия алкохолизъм и отидох на кръчма. Smirk
И аз така. Не се оказа добра идея. Бело не пих, ама бира, бира, бира...мани!
Санака, разликата от ФСЕ до С1 е...бая. Няма как първият да се вземе с точки, близки до втория, просто няма такова съответствие. Ако някой ви го е казал, подвел ви е. Не че детето няма да вземе и С1 с лекота, просто горното няма как да е вярно, само това казвам.

Всички изпити на Кембридж от РЕТ нагоре (и включително) ако се вземат с точки в горния процент ти дават А+ за съответното ниво и С за следващото, което пък от своя страна е недостатъчно ако искаш да кандидатстваш с него. И моят син е с ниво FCE, но съм на мнение, че това е само началото на дългия път, който трябва да измине ако иска да научи езика както трябва. По мое мнение САЕ е в пъти по-лесен отколкото SAT (частта с езика, изключвам математиката, за да са сравними), като дори университетите, които приемат и двата изпита, приравняват САЕ с коефициентна скала с по-малка тежест отколкото SAT. Но двата теста са различни по същност и това е оправдано. Въпросът е, че само с школа трудно ще се постигне исканото ниво на владеене, защото в която и да е школа, дори в СРЕ ниво фокусът никога, ама никога няма да падне върху лексика от типа (примерен SAT въпрос, който показва за какво ниво на владеене се препитва):

It is better to be _______ while writing essays lest you lose your readers with _______.
   pithy..penury

succinct..verbiage

verbose..rancor

voluble..adulation

terse..tenacity

И понеже и аз съм завършила ЕГ преди 100 г и също съм държала SAT, мисля че мога да направя обективна преценка по отношение на нивата. Въпросът е и че вторият език много трудно може да се научи за ниво по-сносно от В1-В2 по много причини в гимназията, само със знания от училище - ще липсва достатъчен хорариум, времето за самоподготовка практически няма да стига да се учи толкова интензивно и по втория език и т.н.  Така, че не мисля, че е реалистично да се мисли, че с която и да е гимназия бум-щрак и трите езика са готови. Бъдете по-внимателни в избора на езиците, които са първи - който и да изберат  децата, и немски, и френски , и испански, това означава много време, енергия и усилия за първия избран и подразбирането, че втория, третия и н-тия език ще са само леко допълнение към общата програма.

# 170
Подреждам училищата A , B,C , D .На първо класиране съм приет  в D . Отивам в D и подавам заявление за участие .На второ класиране не съм приет в първите у-ща - пази ли ми се мястото в D? Кога трябва да имам медицинското при подаване он лайн / сканирано копие , при условие , че може и да не съм класиран  /или при самото записване за съответното училище .

# 171
  • Пловдив
На второ класиране отиваш напред или оставаш на D. Понятие пазене на място няма.
Медицинско се представя при подаване на заявлението. На хартия, ако е в училище гнездо или скенирано, ако е по електронен път.

# 172
Сега се замислих. В едната област сме изредили само няколко паралелки. Ами ако не са я приели на първо класиране, ще участва ли на второ и къде се подава заявлението 😁

# 173
Мястото от 1 класиране се пази, докато тече 2 кл. Има срок, в който трябва да се запишеш, ако не го спазиш, губиш мястото, в описания случай-това, дето е от 1 и от 2 кл. Мед. свид. се сканира още с онлайн подаването на заявление, но то е нужно за техникумите, т. е., на професионалните гимназии. Ако не си посочил желания от професионални гимназии, не ти трябва медицинско. 

Пп: заяввление за 2 кл. се подава в училището, където си приет на 1 кл.
Вижте закованата инф. в началото на темата!

# 174
Истината е, че сега децата не си осигуряват толкова бъдеще в професионален план, а среда -мотивирана и (съжалявам) селектирана по даден признак.
Иначе и език, и профилиращ предмет могат да се изучават извън гимназията, то е ясно.
Друга е поантата. Simple Smile И тя си битува още от времето на моята майка, възпитаник на ФЕГ.  

# 175
  • София
Лелее, хора, вашите деца пубертет не ги ли лови? Евала на такива деца!

# 176
  • София
Моето дете буквално изтъпя, откакто го хвана пубертета. Въпреки че всъщност дръпна по мат. Но втори модул не са докосвали в скапаната школа! Както и да е.

# 177
Според план-графика от утре- 13 до 19 започва издаването на служебни бележки. От училището на децата ли се взимат?
Вие имате ли в системата на мон нанесени оценките от дипломата по БЕЛ и мат?
При нас ги няма и тях, освен олимпиадите и какво става с бележката при това положение?

# 178
Моето дете буквално изтъпя, откакто го хвана пубертета. Въпреки че всъщност дръпна по мат. Но втори модул не са докосвали в скапаната школа! Както и да е.
какво значи това? как така не са докосвали втори модул, та нали затова ги записваме по школи?!

# 179
  • София
Мани, не ми се говори. Два месеца преди нво ходих лично да плащам и учителят каза, че ще се занимават с втори модул. После дъщеря ми каза, че не са и въобще не ги разбира тези с пропорциите.

Общи условия

Активация на акаунт