СЕДМИ клас – 9 – Време е желания да заявим (18.06.2018–24.06.2018)

• 71 948
  • 1 110
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Да се отчета и аз, вече имаме подадено заявление! Снощи семейният съвет (мама, тати и тинейджърка) се събра пред компютъра на черешки (бЕлото беше по-късно) и подреждане на желания. С дружни усилия "нацъкахме" желани и по-малко желани паралелки и с едно последно "цък" тинейджърката потвърди избора си.
Искам да благодаря на всички, пишещи в темата за информацията и съветите, които споделяте. Без вас и темата дълго щях да се лутам, а сега бях предварително подготвена и всичко се получи безпроблемно. Благодаря и за настроението и атмосферата в компанията ви. С удоволствие чета всичко, което пишете и споделята.  Желая късмет и попътен вятър на децата, те го заслужават! Оставаме в очакване на 3 юли. Успех!

Последна редакция: чт, 21 юни 2018, 15:33 от Monyk

# 781
И ние ще вадим пълномощно.
Родител или дете трябва да упълномощи?

# 782
Аз съм сърдита на образователната система, но няма да подам в Златна нива, защото си давам сметка, че тук четат и хора консерви, които ще приемат за чиста монета шегите ми и ще ме издадат.  
Декларирам сериозно, че няма да пускам повече заявления, нека системата работи ненатоварена за още колебаещите се деца и майчета. Simple Smile
Моята дъщеря иска корейски или японски, италиански, португалски и разни такива екзотики, ние си нямаме такива паралелки.... Нямаме и роднини в градовете, където се предлагат тези езици... Аз съм в почивка от две седмици. Докато работех, изобщо не съм пила вермут, сега му отпуснах края, по-точно вчера само - по случай цъкането.
Остава да се молим за прием на 5-то желание - там ни е най на сърце. Не ме питайте защо е на 5-то място.....от куртоазия, може би. Реално 12-то желание е пределът- там би влязла на всяка цена, защото е квартално СУ с  нисък бал на второ и на  трето класиране миналата година. От там нататък/надолу/писахме техникуми с по-висок бал от СУ-то, но де факто вече няма никакъв шанс за тях, освен ако не се рискува с участие в 3 класиране. Подредбата е на детето, обещах му да не съм догматична и свръх месеща се. Удържах си на думата- помогна ми ....знаете какво - вие и вермута.
ПП Пълномощното се издава на името на възрастния, който ще придружава ученика в училището-гнездо и който ще се подпише вместо родителя, а ако ще отсъства детето, пълномощно не трябва.

Последна редакция: чт, 21 юни 2018, 14:19 от *Камея

# 783
  • София
И ние ще вадим пълномощно.
Родител или дете трябва да упълномощи?

Я пак, ама по-подробно. Наистина не разбрах какво питаш.

# 784
Министър Дидева, има ли шанс класирането да излезе по-рано?!

# 785
При записване в училище на 2 класиране ще сме в чужбина ( няма да влезне на 1 желания, 1 класиране). Ще го запише баща ми, но за да е по-сигурно ще извадим и пълномощно. Но кой, аз или сина ми (на 14 е).

# 786
  • София
Кое училище ще върне родител ако е без дете при записване?

# 787
  • София, "Младост 3"
При записване в училище на 2 класиране ще сме в чужбина ( няма да влезне на 1 желания, 1 класиране). Ще го запише баща ми, но за да е по-сигурно ще извадим и пълномощно. Но кой, аз или сина ми (на 14 е).

моето разбиране е, че този дето е нужен трябва да упълномощи.
Демек ако е нужно детето да присъства при подаване на заявлението, то тогава пълномощното се издава от името на детето на името на този, който ще го представлява.

Но само рпедполагам.
скарана съм с нормативни наредби/актопве и тн

# 788
  Снесохме ние желанията в гнездото.Поздравления за организацията в училището.Синът ми учеше там до 4ти клас,едвам му се нарадваха бившите учителки.
    Обаче-пуберът му с пубер решил да иде на фитнес,и ми звъни да изместим срещата с половин час.Алоууу,аз съм на работа,няма кой да ме замести.Е,той пък трябвало да си довърши серията!
    Къде ми отиде кроткото,добро,гениално,трудолюбиво,умно,невъзразяващо мило момченце?!?!?!?!
   Щерката се обади сутринта да изконтролира желанията,разбра,че се целим окончателно в немски,пожела ми успех,успокоителните от нея.
    Смятам днес да подам онлайн за Плевен,има интересни опции.

# 789
  • София
Ти.

# 790
Благодаря.
И още един въпрос: какви неща трябва да подпише ученика при записването?

# 791
  • София
Благодаря.
  В училището, в което работя ученикът не се подписва никъде. Родителят попълва бланка с личните данни на детето, свой телефонен номер. Тези данни са необходими за дневника и личното дело.

# 792
Перфектно. Благодаря.

# 793
  • София
Благодаря.
Не помня да е трябвало нещо да подписва ученикът.

# 794
Аз имам следния въпрос: Ако на първо класиране детето е прието на 3- то желание, то на 2- ро класиране може да се предвижи напред, но на 2- ро, или на 1- во желание

Общи условия

Активация на акаунт