СЕДМИ клас – 9 – Време е желания да заявим (18.06.2018–24.06.2018)

• 71 978
  • 1 110
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Ако му стигне бала за 1-во -там, а ако не - на 2-ро.

# 796
  • София
Аз имам следния въпрос: Ако на първо класиране детето е прието на 3- то желание, то на 2- ро класиране може да се предвижи напред, но на 2- ро, или на 1- во желание

Божа работа, може и на 3тото да си остане, зависи от много фактори....

# 797
  • София
Във всеки лежерен ден може да ти се скупчи много работа Simple Smile Но ей, на, за вашата приятна компания измъквам време, макар и с паузи Simple Smile
Бях тръгнала да отговарям на това, но си стои в браузъра недописано:
Не мога твърдо да реша как да подредя 32, 31 и НТБГ. Първото ни е най-удобно като локация, второто хич, третото горе-долу.
Та, зависи дали са резервните варианти, или основното / постижимото желание. Ако е резервното - според мен пишете по-удобното като транспорт, защото са абсолютно сравними, според моите проучавания. Това за изборът 31 vs 32. Преди време четох, питах и реших, че 32 е по-добрият избор, ако става дума за АЕ. За 133 отзивите са - завидна дисциплина. За НТБГ имам също положителни отзиви, но тук е малко по-особено вече, ако детето няма изявен интерес. Аз лично си познавам "стоката"  - суха материя като банковото дело няма да му е "на сърце" и няма да учи. Няма смисъл, заради реномето или възможностите, които евентуално предлага училището, да му го избера - той няма да се възползва от тези опции, ако не го влече. 
Ти най-добре знаеш дали детето би учило нещо, защото трябва - има го в програмата, следователно трябва да се учи, или ако не му хване вниманието - ще го прави по допирателната.... Но е лесно да ги приказаваш на чужд гръб тези, и то точно аз, дето не знам какво да посъветвам да избере моето.. А то чака някой да вземе решение вместо него, защото претегля, чуди се и ... не може да реши.
mtz, моето бяга от РЕ като дявол от тамян, по необясними за мен причини. Затова 35СУ е в дъното на таблицата му...единствено за 73СУ е решил, че може да е компромис, щял да намери някой "балък", приет с ФЕ, когото да убеди, че е по-добре да учи РЕ и да се разменят - такива си ги фантазира Joy
Тази убеденост за 73СУ може да ми докара ненужен стрес, ако за трето класиране вземат, че обявят някое място в паралеката НЕ/ФЕ. Въобще не искам да си го представям това...

# 798
  • София
Аз имам следния въпрос: Ако на първо класиране детето е прието на 3- то желание, то на 2- ро класиране може да се предвижи напред, но на 2- ро, или на 1- во желание

Божа работа, може и на 3тото да си остане, зависи от много фактори....

Които се акумулират в един - с колко ще падне балът. Joy

# 799
.... Вие майтап си правите, но щерката в сегашния клас почти нямат момчета, голяяяяяма мъка.... в събота возих 5 нейни съученички(колата ми е 6 местна  Mr. Green) споделиха, че мечтаят да са 50/50....
Това ще да е от хормоните! Innocent

.... Спортните училища с различна продължителност на учебната година.
Ако не разполагат със свидетелството, няма как да проверят дали е качено в регистъра.
Проверката на е по ЕГН и кода на сайта, а после оценките няма да могат да видят без номера на свидетелството. Това ще е достатъчно да разберат дали е качено Свидетелство за основно образование.

# 800
И ние ще вадим пълномощно.
Родител или дете трябва да упълномощи?

Какви пълномощни? детето да упълномощи родителя да подпише заявление вместо него ли? Наострих уши защото и моето дете ще липсва за потвърждението за второ класиране.

# 801
  • Пловдив
Хора, как едно дете ще упълномощава някого? Та седмокласниците са непълнолетни...

# 802
  • 1st floor
Мандаринка, лошото е, че младежът никакви насоки не ми дава.  Rolling Eyes Трети час попълвам и се ровя и накрая изброих нещо такова:

Недостижими:
1 АЕГ
9 Френска
22 СОУ

Евентуално постижими:
32
31
НТБГ

Пълнеж, колкото да има:
Строителство и архитектура
133 само Английски с руски
7-мо всички паралелки
Джон Атанасов - Системно  програмиране и приложно програмиране
Ломоносов - Компютърна техника и технологии

В последното минималният бал за миналата година на второ класиране е бил 246. Младежът има 343. Нужно ли е още презастраховане и до къде?

Още не смея да натисна бутон Подаване! Simple Smile

# 803

Какви пълномощни? детето да упълномощи родителя да подпише заявление вместо него ли? Наострих уши защото и моето дете ще липсва за потвърждението за второ класиране.
Не. Нашият случай е различен. При вас няма да има проблем

# 804
  • София
[/quote

А отговорите на цитирания въпрос прочетохте ли? Smirk

Последна редакция: чт, 21 юни 2018, 19:24 от sanaka

# 805
Преди няколко дни видях книгите за 8. клас от списъка, даден в старото училище.
Преди две лета, когато трябваше да се чете "Под игото" купих първата книжка от поредицата на изд. Труд Ключът към класиката и дъщеря ми я изчете бързо. Помня, че заяви нещо от сорта "а, то било интересно"...Оригиналната версия нямаше да прочете, сигурна съм...
За заглавията за това лято може отново да посегна към поредицата, виждам, че се разраства във времето:
https://trud.cc/?cid=10&bookseries=508

Просто споделям, може да е полезно за не най-най-четящите деца...Браво на другите Simple Smile

# 806
Разписахме се и ние тази сутрин. 62 желания в 12 училища Stuck Out Tongue Closed Eyes. Надяваме се младежът да бъде приет още на първо класиране по първо желание - бал 421,25 в ТУЕС. Следващото ни желание е Софтуерни и хардуерни науки в НПМГ. За там сме малко на кантар. По негово желание след двете училища изредихме всички паралелки в двете английски гимназии. Той е категоричен, че ако не го приемат компютри иска да учи английски.  А след тях вече по мое усмотрение изредихме паралелките във ФЕГ и испанската, 22-ро, 32-ро, 133-то, както и Джон Атанасов. Приключихме със Софтуерни и хардуерни науки в 134-то.

# 807
  • София
НеПоКоРнА, май много ти се бъркам вече, но аз имам много резерви към Строителния техникум. Не бих го писала преди 133, 7 или Джон Атанасов.  Ако го завърши - нищо няма да може да работи без висше образование после, а грамотността на учениците е ниска, общообразователната подготовка куца. Впечатленията ми са косвени - от мои колеги, преподаватели във ВИАС. Един колегата наскоро учил студент да намира средно аритметично на няколко числа...едва ли в 7 клас същия този студент не го е можел това, но техникума му е помогнал да го забрави... Разбира се, във всяко училище виреят всякакви индивиди - от най-успешни, до тотални скатавки, които и след елитна гимназия може да не знаят коя е столицата на Норвегия, примерно...

Погледни и 12, 18, 134, 127, НФСГ....да ти обогатя списъка Stuck Out Tongue Winking Eye  
Има време до 26, ще го измислите!

Редактирам се - погледнах статистиките. Детето ти има бал за 32, вероятно и за 35, френската паралелка. Какво ни плашиш с тези техникуми Joy

Последна редакция: чт, 21 юни 2018, 15:59 от мандаринка

# 808
  • 1st floor
Много благодаря за идеите! Аз искрено се надявам да се закачи някъде по средата и изобщо да не стига до Строителния техникум.  Laughing Ще го избутам още по-назад...някъде при Ломоносов  Mr. Green

# 809
Момичета,Дидева,кажете ми как става класирането-по градове ,или централно някак си в София?Иима ли вариант в един град да излезе преди друг?
    И има ли гаранция,че милите и любезни жени,които приеха документите,няма да сбъркат нещо при въвеждане?
   Сега съжалявам,че не пуснахме онлайн,ами да слушам този потен тийн.А така му бях набрала...

Общи условия

Активация на акаунт