Хитринки за всякакъв случай - 17

• 82 244
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Скрит текст:
И за да не е съвсем СПАМ. Залях си дрехите с мазнината на една консерва с риба - чак се изненадах колко много е когат опопадне върху дрехите. Доста мазно и миризливо се оказа. Като начало изсипах един пакет сол върху залятото. Оставих така докато се върнем от разходка, значи поне 3-4 часа са минали. после си спомних, че тук някой беше писал за препарат за съдове и накиснах в гореща вода с препарат за миене на чинии (дрехите ми допускат тази намеса, но за други тъкани не препоръчвам). Оставих цялата нощ. На сутринта миришеше потресаващо гадно. Изплакнах дрехите с чиста вода и този път накиснах за 1-2 часа с препарат за пране. Изплакнах отново с чиста вода и вече няма и следа от мазно и миризливо.
Може би има и по-лесен начин, но за това се сетих на момента.
[/quote]
Бях писала за препарат Клири - за този случай идеален! Мъжът ми решил да хапне пред телевизора консерва риба с доматен сос и така отворил кутията, че опръскал по диагонал ъгловия диван, бял на цвят. Излишно е да казвам, че ми призля, още повече че констатирах пораженията няколко часа по - късно. Само препарата ги спаси - и дивана, и мъжа!

# 391
Дъщеря ми направи същата простотия с консерва риба тон. Направо си я изля половината на искрящо бяла блуза, която беше нова. Малко Вениш и после в пералнята, нищо не остана.

# 392
Исках да пробвам вашите предложения за премахване на кафявото в тоалетната. Ама пуст мой мързел ... накратко- вземате един бракуван нож с дълга метална част. Бръквате в тоалетната и с върха на ножа много лесно се отлюспват кафевите налепи. За около 2 минути тоалетната блесна. Отлюспват се на големи парчета - може би по около 3 кв.см. Е, някои са по-малки. Но когато се наруши целостта на кафявото нещо, дребните нещица и каквото беше останало- падна след пускане два три пъти на водата, и леко търкане с четката. Много силно ме боли дяснат ръка, и направо се бях отчаяла като чета колко търкане иска. Пробвайте

# 393
  • оттам, откъдето започва България
Ами ти си направила същото, което сме писали, но си ползвала нож. Аз не бих рискувала с остър предмет, тъй като може да се наруши покритието на т. чиния.
Със сигурност не си свършила описаната работа за 2 мин. /щом те боли ръката/, но по-добре измивай т. чиния профилактично, за да не ти се налага тази гимнастика.

# 394
  • София
Здравейте ,имам въпрос относно килимите шаги. Чудя се как да го изпера ,искам на автомивка да го дам ,но ММ каза че пароструиката ще го съсипе .Влакното му е 4 см. Вие как ги перете ?Благодаря предварително

# 395
Ами ти си направила същото, което сме писали, но си ползвала нож. Аз не бих рискувала с остър предмет, тъй като може да се наруши покритието на т. чиния.
Със сигурност не си свършила описаната работа за 2 мин. /щом те боли ръката/, но по-добре измивай т. чиния профилактично, за да не ти се налага тази гимнастика.
аз никакъв препарат не слагах. И аз имах опасения че може да се надраска, обаче няма поражения.

# 396
Здравейте ,имам въпрос относно килимите шаги. Чудя се как да го изпера ,искам на автомивка да го дам ,но ММ каза че пароструиката ще го съсипе .Влакното му е 4 см. Вие как ги перете ?Благодаря предварително
С водоструйката му се разплитат влакната и наистина се съсипва. На специално място където перат килими съм го давала, там ги перат с една машина с четки и светва,и сама съм го прала с четка, но е страшен фитнес Grinning

# 397
  • София
Исках да пробвам вашите предложения за премахване на кафявото в тоалетната. Ама пуст мой мързел ... накратко- вземате един бракуван нож с дълга метална част. Бръквате в тоалетната и с върха на ножа много лесно се отлюспват кафевите налепи. За около 2 минути тоалетната блесна. Отлюспват се на големи парчета - може би по около 3 кв.см. Е, някои са по-малки. Но когато се наруши целостта на кафявото нещо, дребните нещица и каквото беше останало- падна след пускане два три пъти на водата, и леко търкане с четката. Много силно ме боли дяснат ръка, и направо се бях отчаяла като чета колко търкане иска. Пробвайте
Следващия път пробвай с таблетка на ДМ.  Аз имах проблем с отлагания с предната т. чиния и по мое мнение натруването зависи и от самото покритие на чинията. За 1 седмица, ако не я търкам всеки ден с четка и препарат се виждаха отлагания. Чистех като метна 1 таблека за почистане на т.ч. вечерта или сутрин преди работа, за да има време да действа, без да се ползва т.ч. После с четката малко търкам и пускам водата. Смених чинията с друга - ами няма отлагания, без да полагам толкова търкане и химии.

# 398
  • оттам, откъдето започва България
И от водата зависи. Нашата си е мръсна.

# 399
Моля, който има програма на пералнята за текстилни маратонки да ми сподели температурата, ориентировъчното време за пране и центрофуга - има ли и ако да - с каква продължителност.
Аз нямам записана програма, но мога да нагласям всички параметри и ще нагодя.

# 400
  • Пловдив
Моля, който има програма на пералнята за текстилни маратонки да ми сподели температурата, ориентировъчното време за пране и центрофуга - има ли и ако да - с каква продължителност.
пера обувки и маратонки на програма с за деликатни тъкани.Слагам вътре и един стар чаршаф ,че ме дразни чукането на обувките по барабана.Центруфуга на слаб обороти  ,градуси около 30 .

# 401
пера обувки и маратонки на програма с за деликатни тъкани.Слагам вътре и един стар чаршаф ,че ме дразни чукането на обувките по барабана.Центруфуга на слаб обороти  ,градуси около 30 .
Благодаря за бързия отговор!  bouquet

# 402
Неочаквани хитринки от днес - търках мивката с Медикс за фаянс и котлен камък. Дразни ми горната част на пръстите, но махна веднага захабеното от рязане на сини сливи по кожичките, изчезнаха ми и част от загрубелите места по кожата.

# 403
  • Тра-ла-ла
Дали ламинат и балатум могат да се чистят с разтвор на белина и вода? Гоня стабилна дезинфекция.

# 404
  • София
Здравейте!

Има ли някакъв трик за почистване на позеленели от трева бежови памучни панталони? Навремето съм чистила някак детските дрехи, но не помня дали имаше някаква особеност.  newsm78  Праховете дали се справят сами или трябва да ги обработя преди това? Ако има значение, петната са от преди 2-3 часа.

Общи условия

Активация на акаунт