СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 593
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 2 280
 Божее, нямате изчитане. И аз да се отчета:
Няма промяна от първо класиране, за статистиката-момиче 164 ГПИЕ -Ие/Ае бал 463.
 Днес отидохме към обяд и я записах. Учудващо нямаше много хора. На детето му хареса и обстановката и преподавателите, с които се срещна днес. Надяваме се на добър класен и задружен клас.

# 2 281
Скрит текст:
Как се балообразува в тези училища съм наясно, но се чудех как може да се предвиди скачането на бала при тях, тъй като е наистина сериозен скока. За 51 беше предвидимо, но там е и с 30ина т, докато за Райнов е с над 100т, което не очаквах.
Колко паралелки приемат тази година? А колко са били миналата? За Райнов питам. Wink
В Н.Райнов мин.година са приемали две паралелки и затова предполагам минималният бал е паднал.
Тази е само една паралелка-26 деца.
Именно. Въпросите бяха просто насочване. Simple Smile

# 2 282
Как се балообразува в тези училища съм наясно, но се чудех как може да се предвиди скачането на бала при тях, тъй като е наистина сериозен скока. За 51 беше предвидимо, но там е и с 30ина т, докато за Райнов е с над 100т, което не очаквах.
Колко паралелки приемат тази година? А колко са били миналата? За Райнов питам. Wink
В Н.Райнов мин.година са приемали две паралелки и затова предполагам минималният бал е паднал.
Тази е само една паралелка-26 деца.
Да, но на трето класиране е имало 23 свободни места...

http://www.danybon.com/obrazovanie/svobodni-mesta-sofia-treto-klasirane-2017/

# 2 283
  • София

Отчитане на първо класиране, прием в VIII клас
Изх. № РУО1-17638/ 05.07.2018 г.
ДО
ДИРЕКТОРИТЕ НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩАТА,
КОИТО ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПРИЕМ СЛЕД VII КЛАС

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Отчитането на резултатите от първо класиране ще се осъществи в сградата на НПГПТО "Ломоносов", ул. "Св. Св. Кирил и Методий" № 148 на 06.07.2018 г. след 18:00 часа.

В случай, че имате информация за всички ученици от листингите за Вашето училище можете да предадете документите по-рано.

Моля попълнете и следната таблица за всяка паралелка без да променяте формата и носете подадените заявления за второ класиране, подредени по паралелки.

Върху листингите, раздадени от РУО, се отбелязва срещу имената на всеки ученик:
код „1” – „записал се” – със зелено
код „0” – „подал заявление за II класиране” – със синьо
код „2” – „не се явил” – с червено

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РУО - СОФИЯ-ГРАД

Извън коментираните "листинги", аз открих няколко лисващи запетаи и една сложена грешно - колко би изкарал експертът, подготвил писмото, на НВО - БЕЛ според вас? Без да споменавам стилистичните неточности и без да съм филолог.

И членуването столичните училищаТА Simple Smile

# 2 284
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Да, въпреки 2те паралелки пак е много, да не говорим за свободните места миналата година. Точно заради по-малкото паралелки очаквах да има повишение на бала, при това съм го мислила взимайки предвид бала на по-желаната паралелка - 198,5, за другата е бил 111, на което 317 е повече от двойно по-висок бал. Просто минималния бал, пак ми се струва, че е много висок, да не говорим, че днес като отидохме вече се бяха записали 20-ина деца.

# 2 285
Така, оставям това тук за поколенията и за тези, които все още умуват.

Таблицата отчита разликата между баловете от първо класиране на 2017 и първо класиране на 2018, а в края е даден и спадът в минималния бал между първо и второ класиране на 2017.

Има паралелки със сменени кодове, а в  НФСГ са премахнати квотите, съответно Vlookup-а не ги лови и трябва да се въведат ръчно. За НФСГ може би е най-разумно да се дублира и да се направи сравнение поотделно с баловете на момичета и на момчетата. Аз обаче, за съжаление, нямам нужното свободно време да се занимая, ако някой има желание да доизпипа таблицата, моля да каже да му я дам. Simple Smile

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1eskZPuZ4bq9uZOECESUyVn5i … /edit?usp=sharing

# 2 286
  • София
Хайде и ние в отбора на чакащите второ класиране. То училището е ясно, само че девойката си иска първото желание - съседна паралелка, на 3,5 точки  разстояние.
Е какво пък, още седмица и ще се разбере. Нищо повече няма да смятам Simple Smile

# 2 287
  • София
Благодаря на Dame за таблицата.
Е това е - според бала от 2017, бихме влезли в 119то, ама тази година - 30 нагоре. Бррръм.

# 2 288
  • София
Да, въпреки 2те паралелки пак е много, да не говорим за свободните места миналата година. Точно заради по-малкото паралелки очаквах да има повишение на бала, при това съм го мислила взимайки предвид бала на по-желаната паралелка - 198,5, за другата е бил 111, на което 317 е повече от двойно по-висок бал. Просто минималния бал, пак ми се струва, че е много висок, да не говорим, че днес като отидохме вече се бяха записали 20-ина деца.

Може би хората вече са осъзнали, че може да има добра реализация не само с български, математика и английски(немски). Или пък че не само елитната гимназия дава възможност за добра реализация  Thinking

# 2 289
  • София
Забравих да споделя - старото училище й харесвало повече - сравняваме 51- во СУ с  2 АЕГ. Да направя малко реклама на 51-во  Simple Smile

# 2 290
Благодаря на Dame за таблицата.
Е това е - според бала от 2017, бихме влезли в 119то, ама тази година - 30 нагоре. Бррръм.
Тази година почти всички паралелки са с много голямо увеличение на бала. То, че очаквах някакво повишаване в баловете, очаквах...ама чак пък толкова...

# 2 291
Беше очевидно от статистиката на успеваемостта, че в горния регистър ще има спад, а в средния и надолу - увеличение.
Да видим какво ще е наместването след второ класиране, когато евентуално ще се елиминират недоизчистените грешки ( все още смятам, че не отстраниха всичко на трети) и влиянието на електронното подаване.

# 2 292
  • София
Чисто от интерес - от колко започва “горния регистър”? 🙂

# 2 293
  • Пловдив
Чисто от интерес - от колко започва “горния регистър”? 🙂
От най-високия бал, 500.

# 2 294
Тук се вижда къде има спад и къде - увеличение на броя на децата за даден сбор в сравнение с миналата година. Въпреки това не навсякъде прогнозите се оправдаха. В смисъл имаше увеличение или намаление, но по-голямо от прогнозираното. Говоря за моите предвиждания. Други не съм гледала.

Общи условия

Активация на акаунт