СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 431
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 2 490
Белинда, знаеш да си говориш със звездите! Точно такъв екземпляр имам - допълнително демотивиран да се справи с НВО, за да запази настоящото си училище и клас Като прибавим личното ми одобрение (на школото, което е ЧУ, а хитрана знае това) и прибавим нейни сантиментални съображения (нежни чувства към младеж), битката ми става като набег срещу вятърни мелници.

# 2 491
  • София
А ако детето си иска сегашното училище, ти защо настояваш за смяна? Не е добро за горен курс ли?

# 2 492
Вихрогонче, виждам и при вас нещата не са на финал. На последната родителска среща госпожата по рисуване с влизането се изказа, че от нашите деца художници няма да станат. Оказа се, че пет броя ще се явяват на изпита по рисуване 😂, заради паралелката в Н.Райнов. До тогава и аз не знаех за това училище. Три от децата са приети, две са  се записали. Преди малко говорих с една от майките на едното от записаните днес и тя ми спомена, че има няколко свободни места (незаписани на 1 класиране). В тази връзка, горе главата и успех 😋.

# 2 493

[/quote]

Вчера ми стана много мъчно. Разказаха ми за детенце, отключило диабет от притеснение. Обещах си да не "стискам" много, ама надали ще удържа. Мами на деца от набор 2005, спирайте ме!
[/quote]

Добре е преди да се драматизира да се прочете малко,  диабет тип 1 е автоимунно заболяване с изменение в ДНК-то, ако се откючваше от натиск за НВО трябва да не е едно, а доста хиляди...разбира се това не е повод да се пресират децата!

# 2 494
Само за да не изпуснем шанса да снемем финансовото бреме. Училището е добро, класът е прекрасен, а отзивите за гимназиалните учители - позитивни. Само в това училище хлапя ще си доразвие паралелно немския и английския от ниво В1 до С, без да губи година и ритъм на учене. но ме е страх  да не се завърти така животът, че да не може да бъде обезпечена финансово. Тогава - Бузема? Загледах твоя пост за преместването в гимназиалния курс и  не за да не дърпам рогатия за опашката, а поради пълна непредвидимост не доразвих питането. Единственото добро е, че почти ще изравни нивата на двата езика и би могла да кандидатства за свободно място и с немски, и с английски.

# 2 495
Добре е преди да се драматизира да се прочете малко,  диабет тип 1 е автоимунно заболяване с изменение в ДНК-то, ако се откючваше от натиск за НВО трябва да не е едно, а доста хиляди...разбира се това не е повод да се пресират децата!
[/quote]
Да, ако няма наследствена обремененост, най-вероятно няма да се отключи, но стресът е фактор за проявлението на повечето автоимунни заболявания (чиято етиология, уви , е енигма).

# 2 496
  • София
Вихрогонче, спокойно, най-трудното мина, остава досадното чакане, но няма смисъл да хабим излишни нерви за неща, които не зависят от нас - поне до 12.07. Всичко ще се нареди, децата ще намерят най-добрите за тях места Broken Heart
И прости ми, но не мога да се съглася с това:
Нашите седмокласни вълнения са съвсеееем различни от вашите.
Ясно, че е към Санака, но терзанията какво ще избере детето при наличие на избор или къде ще го класира системата, са идентични - всички искаме и се надяваме да е най-доброто място за нашето си дете  Kissing Heart
Санака, честито!  Леко ме изненада, признавам, но е важно детето да е категорично и да се чувства добре в новото училище!

При нас до желаната паралелка в испанската го делят 2,5т, до 73СУ 10т. Опитвам се да се успокоя, че онези 2,5т са преодолими, даже едвам се сдържах онзи ден да взема от наш'те Дон Кихот на испански, само му го показах в библиотеката им и получих строг поглед и репликата "да, ама не ми трябва все още..."

# 2 497
  • София
Може би трябва да й обясниш този си аргумент. Не са вече малки деца, могат да си правят сметката. Едно детенце тук във форума, не помня в коя тема бях чела, на предложение от родитлите си аз АК и след като й обяснили, че е плаен, беше казало - Какво?! Да плащаме, за да ходя на училище?! По-добре ми ги дайте на мене тия пари, пък аз ще вляза...еди къде си Joy  Много се смях тогава, но това е истината - децата ни вече са големи!

# 2 498
Четох го и аз и ми даде повод за разсъждение и съпоставка с нашия случай: за описаното дете АК е хипотетично добро място, а моето хлапе е пуснало обратното броене и периодично ми обявява: "...месеца до края на щастието"! Навярно има и преувеличение, но ми внушава чувство за вина, че не мога да съм убедена в безусловната финансова стабилност през идните 6 години (то, реално, кой ли може). Едно знам, че без нейно участие (като мотивация) в каквито и школи да я запиша, неуспехът е предопределен. В такъв случай по-добре парите да се насочват за вноска за следващата година.

# 2 499

На Санака специално тУЙлетче и подбрах. Joy
Убедена съм, че детето е направило правилния избор. И със сърцето, и с главата си.

# 2 500
  • София
Темата лъкатуши по нашите съдби и ще се освежи с всеки етап от наборстването, затова мисля да я посещавам, пък и се привързах!
Санака браво на детето, изборът на сърцето е това, правилният! Май е време да смениш аватара с горната малка испанска инфанта от Дидева!
Вихрогоне, както казаха по горе имай вяра и ще стане, всички ти стискаме тука палци! Къде е това училище, стана ми любопитно?
Нека силата бъде с устремилите се към второ класиране, да си паднат на мястото!
Шарлот не може ли да привлече и младежа към ДГ, те повечето деца ли остават в ЧУ, не ги ли влече средата на по-големия избор (много повече деца, класове) в голямата гимназия...Това сигурно си има и негативи след тип по-малко бутиково училище, но ми се струва, че децата в средношколска възраст се чувстват добре многолюдно или бъркам (моето дете от 5 клас е в такова училище, макар в началото ме притесняваше това)

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 22:02 от bora

# 2 501
  • София
Ууу, чудничко й е ансамбълчиту на Инфантата Animal Rooster

Ох, последните ми поне десет поста са пълни с грешки, обаче няма да ги редактирам - ей тъй, да се помни кога съм дала на бебето за следобедна закуска бисквитена торта и в резултат то е полудяло от захарта, и в десет часа ми е скачало по главата Weary

# 2 502

Белинде, ей таз мома срещнах днес. Помоли да я упътя към 91 ЕСПУ. Joy

# 2 503
  • София
Белинда, ако не друго, това НВО ми повиши (опресни езиковата култура) или поне се старая повече, но и това ще отмине, хеле пък тебе бебе те зове! Засега обаче (тук има ли запетая?) непрекъснато си поправям например пълните членове из постовете....Да се разгранича от (администрацията) на Окастрената!

# 2 504
  • Sofia
Вихрогонче, стискам палци и аз! Сега го погледнах училището. За мой срам досега мислех, че става дума за Приложното на Сливница.
Много хубаво и широко изглежда отвън! Но как се стига до него с градски транспорт?

Общи условия

Активация на акаунт