Професионални серии за коса - тема 120

• 84 160
  • 762
  •   1
Отговори
# 375
Марокан кафява капачка е най-хубавата хидратация за мен, не знам защо, но и не усещам утежняване дори. Косата става много мека и худратирана, ароматът също ми харесва. Маслото също е много добро, професионалисти го препоръчват за укрепване на косъма.

Искам да питам как си правите самостоятелна Олаплекс терапия - четох, че максималното време за седене със стъпка 1 и 2 съответно е 90 мин или 3 часа общо, слагат се първо 1 и се седи 90 мин, после без да се измива 1 се поставя 2 и отново се седи 90 мин. Следва измиване с ШАМПОАН - това ме учуди, защото мислех, че се изплаква само.
После препоръчват кератинови маски - някои от следните> Афоджи, Профайбър на Лореал, син Редкен, но не разбрах колко се седи с протеина, после след изплакване се нанася худратираща маска. При всички тези стъпки препоръчват загряване на косата, за да проникнат по-добре продуктите.
Та търся мнение за начина на провеждане на тая терапия.

# 376
  • София
Здравейте,отскоро чета с интерес темата. Все още не съм разбрала хидратация/ протеин за какви коси са подходящи.  Бихте ли ме насочили ?  Косата ми е средно дълга,тънка,сухи краища,склонен към омазняване скалп, хвърчаща. В момента ползвам 2 Мин реконструктор на Афоджи, шампоан и ампули за косопад на Напура и маска Олиосета с протеин и ленено семе. С реконструктора блясъкът се завърна,но няма плътност,обем и бързо се омазнява.

# 377
  • на земята
Коя е маската на Марокан с кафява капачка,има светло кафява за възтановяване и тъмно кафява за хидратиране,обърках се малко бихте ли дали линк.
Благодаря много

# 378
Коя е маската на Марокан с кафява капачка,има светло кафява за възтановяване и тъмно кафява за хидратиране,обърках се малко бихте ли дали линк.
Благодаря много

https://www.amazon.com/Moroccanoil-Intense-Hydrating-Mask-16-9-O … =morrocanoil+mask

# 379
  • Варна
 Си ето упътването на Магнолия за ползване на Олаплекс като терапия. Предполагам,че няма да има нищо против,че го споделям публично  Hug

Олаплекс терапия стъпка по стъпка

Здравей,

това да не ти е притеснение. Не сваля боята - ни най-малко.

Разтваряш 15 мл. олаплекс стъпка №1  в 90 мл. вода. Ако смяташ, че ще ти е много направи 7.5 мл с 45 мл. вода и  имай готовност да направиш още, ако не ти стигне. Преди това измиваш с ДПШ - имаш на Шу - много е подгодящ, защото не остъргва косъма. На подсушена с кърпа коса - влажна, но не мокра нанасяш с капкомер или със спринцивка от детски нурофен например. Не е хубаво да се пръска със спрей. Навеждаш главата надолу над някоя пласмасова купа, и с капкомера започваш да нанасяш кичур по кичур от корена до върха. Това, което изтече в купата с чиста съвест можеш да го използваш да не се хаби отново.

Добре е максимално дълго време косата да остане влажна, защото олаплекс работи докато е влажна косата. За целта аз слагам първо найлонова шапка за баня и върху нея завивам кърпа. Стоя по 2-3 часа. След това сваляш кърпата и шапката и проверяваш дали е влажна косата, ако не е влажна пръсни малко вода и тогава пак от корените до върха, без да миеш, върху стъпка №1 нанасяш стъпка №2 - хидратиращия балсам. Той също работи добре само върху влажна коса, затова пак слагам шапка за баня и кърпа отгоре. Понякога преди това минавам с терапевтичната преса. Стоя доста време от няколко часа до цяла нощ.

После миеш само веднъж с някой лек шампоан и слагаш маска. Това е.

Дано ти е било от помощ.

# 380
Благодаря, Принцеса! Gift Heart

# 381
  • София
Здравейте,отскоро чета с интерес темата. Все още не съм разбрала хидратация/ протеин за какви коси са подходящи.  Бихте ли ме насочили ?  Косата ми е средно дълга,тънка,сухи краища,склонен към омазняване скалп, хвърчаща. В момента ползвам 2 Мин реконструктор на Афоджи, шампоан и ампули за косопад на Напура и маска Олиосета с протеин и ленено семе. С реконструктора блясъкът се завърна,но няма плътност,обем и бързо се омазнява.

По-добре си избирай протеинови продукти.

Аз след толкова хвалби в темата на Марокан си взех техния хидратиращ шампоан и съм в потрес... Изключително ми премива. Косата ми става безобразно мека (тя ми е меко по принцип), чак лигава и хвърчаща... Не знам дали изобщо в някакъв момент ще ми хареса или ще го подарявам... Но поне в скоро време не мисля да го ползвам... Взела съм си и един балсам за къдрици. Събирам сили да се реша да го пробвам! Wink

# 382
prinzesata, а дали е удобно да споделиш каква е процедурата за Olaplex за добяване в боята.

Тези дни ще поръчвам от твоя продавач от ebay, та още умувам какви милилитри да си избера.
И последно според теб, или други запознати има ли смисъл от Третата стъпка?

# 383
  • Варна
 При боядисване смесвам стандартно боята с оксиданта,разбърквам добре и тогава добавям 3.75мл. от 1-ва стъпка. Боядисвам се стандартно. Измивам боята с хидратиращ шампоан и нанасям стъпка 2. Слагам шапка за баня и стоя поне час. Може да се загрее със сешоара или да се мине с терапевтичната преса. Изплаквам и слагам маска. Стоя 15мин и мия-това е.

# 384
Може ли някой да направи сравнение между олиото на ланза и марокан ?

# 385
Свършва ми олиото на Марокан.Много искам да опитам Керастаз ултим.Дали ще бъде подходящо за сухата ми и къдрава коса? newsm78

# 386
Свършва ми олиото на Марокан.Много искам да опитам Керастаз ултим.Дали ще бъде подходящо за сухата ми и къдрава коса? newsm78
Абе то ще е  одходящо, но ако търсиш по яко и хубаво олио за лятото на суха къдрава коса, обърни поглед към супер гъстото на Макадамия. Наши също може да видиш, ухае невероятно.
Подсетихте ме да си купя парфюма на Наши, пробвах го невероятен е, точно като козметиката им. Не е много траен, но ще го подновявам.

# 387
densi,Благодаря ти за бързия отговор! bouquet
Наши имах преди това, а за Макадамия бях взела едно, което не ми допадна.Може да не е било това, за което ти говориш. newsm78.Как се казва това гъстото?

# 388
Значи вземай Керастаза щом не ти е допаднало. Иначе все ще го мислиш. Hug

# 389
Аз имам елексира на керастаз и това на марокан ,за мен мароканското олио е по-добро,но като ми свърши се каня на ланзата.

Общи условия

Активация на акаунт