На море в Гърция 2018 - III

• 79 840
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
Привет момичета и момчета! Simple Smile

Страхотна тема имате и е много полезна- огромни благодарности на хората, които я поддържат!

Аз съм съвсем нова по отношение на почивките в Гърция - ходила съм само веднъж и то преди много, много години в Паралия/Катерини. До сега от някакъв криворазбран национализъм мъжа ми настояваше почивките на море да са само на нашето си! Simple Smile

Резервирахме 7 нощувки от 1 септември в Кавос- Корфу. Четох някакви отзиви, че градчето приличало на Слънчев бряг, но силно се надявам да не е съвсем така! Simple Smile Въпреки, че изчетох почти всичко - тъй като наистина до този момент не съм се интересувала изобщо от летуване в Гърция - в главата ми стана каша от всичките тези острови, имена на местности, фериботи и т.н!:) Решили сме половината от времето да сме в самия Кавос(не му се пътува много на мъжа ми), но за останалото време - ще съм благодарна, ако ми дадете още идеи:

1. Моля, препоръчайте ми заведения, в които има хубава храна за хапване в самия Кавос, както и наблизо?

2. Какво друго интересно може да се прави в курорта?

3. Четох за Лихадонисия и много ме впечатли - някой може ли да помогне с подробно инфо? От къде взехте корабче, колко струваше, наистина ли е супер пренаселено?

4. Ще посетим по план плажа Агиос Георгиос, други идеи за интересни красиви плажове около Кавос?

5. Един ден ще се разходим до столицата - по план са стария град, крепостта и хапване - какво друго? Може да ми препоръчате и накой плаж около столицата, който пък да посетим накрая на деня?

6. Четох и за корабче Калипсо стар, което било с прозрачно дъно - това заслужава ли си или е поредния скучен туристически капан?

7. А и последно кой ферибот да ползваме?

Ами май това са въпросите ми за сега - благодаря предварително!

# 466
Лихадонисия не е на Корфу, а на Евия.

# 467

Страхотна тема имате и е много полезна- огромни благодарности на хората, които я поддържат!

Аз съм съвсем нова по отношение на почивките в Гърция - ходила съм само веднъж и то преди много, много години в Паралия/Катерини. До сега от някакъв криворазбран национализъм мъжа ми настояваше почивките на море да са само на нашето си! Simple Smile

Резервирахме 7 нощувки от 1 септември в Кавос- Корфу. Четох някакви отзиви, че градчето приличало на Слънчев бряг, но силно се надявам да не е съвсем така! Simple Smile Въпреки, че изчетох почти всичко - тъй като наистина до този момент не съм се интересувала изобщо от летуване в Гърция - в главата ми стана каша от всичките тези острови, имена на местности, фериботи и т.н!:) Решили сме половината от времето да сме в самия Кавос(не му се пътува много на мъжа ми), но за останалото време - ще съм благодарна, ако ми дадете още идеи:

1. Моля, препоръчайте ми заведения, в които има хубава храна за хапване в самия Кавос, както и наблизо?

3. Четох за Лихадонисия и много ме впечатли - някой може ли да помогне с подробно инфо? От къде взехте корабче, колко струваше, наистина ли е супер пренаселено?

4. Ще посетим по план плажа Агиос Георгиос, други идеи за интересни красиви плажове около Кавос?

5. Един ден ще се разходим до столицата - по план са стария град, крепостта и хапване - какво друго? Може да ми препоръчате и накой плаж около столицата, който пък да посетим накрая на деня?

6. Четох и за корабче Калипсо стар, което било с прозрачно дъно - това заслужава ли си или е поредния скучен туристически капан?

Здравей.
Първо, Кавос си е типично курортно градче/селце, с множество барове, дискотеки и по наше мнение пияни англичани - досущ като Сл. Бряг или Примоско, така че се подготви за това.
По въпросите отзад напред:
- ползвате ферито от Игуменица до Лефкими - той е по-евтин, а и Кавос до Лефкими са 5-6 км.
- Корабчето Калипсо тръгва от пристанището в столицата, не е лошо, разходката беше около 1 час, ако сте с деца, ще ви хареса.
- При разходката до столицата, отделете време за разходка из старият град, на връщане може да планирате посещение на двореца на Сиси - това е една от основните забележителности на Корфу. Друга такава е селцето Палеокастрица и манастира до него.
- Спокоен плаж в района ви е Санта Барбара - пясъчен и ненаселен.
- Лихадонисия  - това е на Евия
- Друго итересно за самия курорт Кавос, не мога да кажа, но може да си направите еднодневен круиз до Паксос, Антипаксос и сините пещери (билети купихме от офиса на Britaniкa cruises в Кавос, и там едни млади девойки ни продадоха билети за разходката на цена 20 евро/човек) - круиза се прдлага почти във всички агенции в района и се тръгва от Лефкими ( мисля, че корабчето спираше и в Кавос, но да не ви подведа). 

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 14:02 от salex_n2

# 468
  • София
Калипсо хем е туристически капан, хем не е лошо. От корабчето хранят рибите и се събират доста около прозорците. Показват и някакви огромни раци, но предполагам, че не са случайно хванати на момента, а си ги носят.  Grinning И все пак ракът е голям и е интересно да се види, макар и в ръцете на водолаз. Накрая имаше и представление с тюлени. Освен това не е задължително стоенето при стъкленото дъно. Можете да останете и на палубата, за да се наслаждавате на гледки.

Фериботът до Лефкими ще ви е по-удобен, а е и по-евтин.

В и около столицата има и други неща за гледане - крепостите са две, дворецът на Сиси, полуострова Канони, от който се вижда и летището, Мишият остров.

Заслужава се да се види и Палеокастрица - манастира и заливчетата, Сидари с Канала на любовта и интересните скали наоколо и доста други местенца и градчета. 

# 469

Ооооо нееееее от Кавос ще останете разочаровани, плажа не е хубав, има един стрсхотен Аркудила се казва,  но е по черен път и трябва с моторче да се ходи до него. Храна хубава няма - бургери, сандвичи, дюнери и пияни английски пубери. Слънчев бряг е лукс.
Да не ти развалям настроението, нагласата и почивката, но там работим с мъжа ми в момента Simple Smile
Иначе са ти казали - от Игуменица до Лефкими, двореца Сиси, столицата Керкира, Палеокасърица, планината Пандократора, Северна Керкира има хубави плажове.

# 470
Много благодаря на всички!:heart:

Да не ти развалям настроението, нагласата и почивката, но там работим с мъжа ми в момента Simple Smile

ЕЕЕЕЕЕЕЕ, ми каквото такова Simple SmileStuck Out Tongue Winking Eye Аз четох отзивите, но като гледах снимки и пуснах гугъл мапс - ми се видя, че не е чак толкова застроено, нито пък че стила е мутрафонски кич като на Слънчев бряг, но явно на място нещата изглеждат различно. Връщане назад няма обаче - през букинг платих оферта без право на анулиране! Sad Ще трябва да се настройваме, че ще е зле - пък то накрая освен да вземе да ни хареса. хихихи

Ние сме малко капризни - особено мъжа и детето - все това не може, онова не им харесва - гледахме да не е съвсем диво място, да има медицински център, да има много заведения за похапване - за да имат избор, да има все пак плаж с поне малко пясък и той да е наблизо - абе 1300 претенции! Simple Smile Пияните англичани все ми се струваше, че ще ги преглътна някак си - надявайки се да не излизам по това време на нощта, обаче липсата на заведения с добра храна ще е голям проблем - от сега си представям как ще ми мрънкат и двамата, че няма какво да ядат........................... Хич ли няма поне една хубава таверна, макар и по-скъпичка?

За Лихадонисия  - как съм се объркала не знам - някакъв друг Кавос там има явно, от който тръгват корабчета - многооооооо жалко Sad

Калипсото ще остане в програмата - все пак мисля, че на детето ще му хареса.

- При разходката до столицата, отделете време за разходка из старият град, на връщане може да планирате посещение на двореца на Сиси - това е една от основните забележителности на Корфу.

Двореца на Сиси също ми се видя интересен - пак заради детето. Тази пролет я водихме във Виена и беше много впечатлена от Сиси - ще й е интересно и сега. Малко постен ми се видя на фона на Хофбург и Шонбрюм, но както казах - каквото - такова.............. Simple Smile

Ще проуча и всички други предложения - особено за плажовете. Благодаря още веднъж!

# 471
  • Варна
ssiillvvyy, Кавос е по-младежко, но е хубаво. Пък и вие ако ходите по екскурзии няма да имате време да сте там. Горещо препоръчвам Екскурзията до Паксос-Антипаксос; Антипаксос е приказно, за жалост там се седи само час - водата е толкова синя и прозрачна все едно си в рая - вижте снимки в нета - и на живо е толкова красиво;  Имайте предвид, че пътищата са много тесни и се кара много бавно. Трябва да се внимава с автобусите по завоите. Целия остров е 60км, но отнема доста време придвижването. Казвам го от личен опит - шофирала съм там. Двореца на Сиси е разкошен, с градина и хубава гледка; Главния град Керкира заслужава да отделите време - има разкошни улички и магазинчета; Сидари с канала на любовта и Палеокастрица - задължителни! Тази част на острова се води луксозната и по-скъпа; Калипсо е хубаво и интересно преживяване; В Кавос си има плаж с шезлонги, водата не е така синя като на север, но пак е красиво; Ние седяхме на едно кафе на плажа при една баба ; ядяхме страхотно шоколадово суфле и пиехме коктейли и бяхме в рая! Имаше мостик и вечер седяхме на него; Сигурна съм ,че ще сте доволни; Корфу е приказно място!

https://www.google.com/maps/@39.3889991,20.1100062,3a,75y,68.43h … e0!7i13312!8i6656

А ето го мостика - И тази баба е нашата : )))) дето се вижда, но заведенето беше малко по встрани вдясно от мостика с много сладки масички, типично гръцки стил.

И да добавя ,че хванахме ей такова дъждовно лято и пак си изкарахме фантастично.

Последна редакция: чт, 02 авг 2018, 00:17 от BVAR

# 472
Ние бяхме 10 дни на източния бряг на Пелион първата половина на юли - в студио на плажа Агия Саранда.

Моля те кажи хареса ли ти студиото. Отвън беше супер!

# 473
ssiillvvyy Дворецът на Сиси е прекрасен, бих посетила Корфу за трети път само за да го видя пак, не дворецът, по-скоро гледката, която се открива от него, същото важи и за манастирът над Палеокастрица. Ако обичате музеите в Керкира има 2, не сме ги посещавали, оставихме си ги за друг път.
От Кавос взехме корабче до Паксос и Антипаксос, първо мен лично круизът не ми хареса - вкарват те в пещерата, изкарват те и айдя някъде около Антипаксос, спират за 15-20 минути, ако можеш да плуваш може да поплуваш около корабчето, обаче на около има още многооо корабчета и много плувци все едно си в басейн, накрая те карат на Паксос, където вече може да се разходиш и да хапнете. Ние гледахме друг тип BBQ трип до Сивота, който тръгваше от място близо до столицата, но GPS а ни прати на грешна локация и докато намерим плажа, изтървахме кораба, нямам мнение за него, но ако има следващо ходене пак ще се пробвам да го хвана Yum поне вече знам от къде тръгва.
На мен Кавос не ми хареса. Ние бяхме след 15 септември, плажът пуст и пълен с водорасли от ония дългите, по това време дъщеря ми беше по-малка и ги мислеше за змии...
Санта Барбара за мен е най-добрият плаж на островът, ходихме и на Палеокастрица, и около столицата и до Сидари и до Каналът на любовта и до Агиос Георгиос. Санта Барбара ви е близо, има хубава таверна по пътя, мисля че Барбадос беше.
Ако ще пазарувате в Керкира аз лично си купих сандали ръчно правени от кожа, има няколко магазинчета, взех си и натурална козметика и сапуни на местна фирма. По пътя към столицата има място където произвеждат зехтин с миниатюрен музей към него, от там си купихме зехтина. Щях да пропусна кум куата и ликьора от него и двата пъти като ходих си носих. Ако ходите до двореца на Сиси, точно срещу него има магазин на фирмата, която произвежда ликьора. Ако няма да ходите до там - купете си го от супермаркета. В столицата по магазинчетата е същия ама по-скъп.

# 474
  • София
Ние бяхме 10 дни на източния бряг на Пелион първата половина на юли - в студио на плажа Агия Саранда.

Моля те кажи хареса ли ти студиото. Отвън беше супер!

И вътре също. Simple Smile Това, което се вижда на снимките е 1:1 с истинското положение. Само масите на верандата сега са завъртени на 90 градуса.
Ние бяхме в една от стаите с изглед към морето - синята. Голямо удоволствие беше да седим на верандата по всяко време на деня. До към 10ч., когато се появяват първите плажуващи, и след около 20ч. плажът и морето бяха само наши. Цикади и плясък на вълни - тишина по гръцки. Блаженство!
В студията има всичко, което може да потрябва. Два вида кафемашини, машинка за фрапе, кана за гореща вода, тостер, микровълнова, котлони,...... Спокойно може да се приготвя храна. Посуда има всякаква и по много. И понеже ние бяхме в синьото студио - всичките ни чашки, чинийки, прибори, джунджурийки бяха сини или със със сини орнаменти.
Собствениците са млади, радушни, бърбориви и много отзивчиви. Извън сезона живеят във Волос - много земни и изключително приятни.
Оказа се, че няма покритие на мобилен оператор, но след първоначалния шок оцених това огромно предимство на мястото. Simple Smile Иначе в студиото има безжичен интернет. Та не е съвсем в дивото, де. Simple Smile
Към всяко студио има и чадър, 4 шезлонга и масичка - в същия цвят като цвета на студиото, които може да си носиш на плажа. Нашите бяха сини, разбира се. Simple Smile
Много, много съм доволна от избора на място.

# 475
  • Варна
ssiillvvyy

За Кавос, Корфу:
Ето намерих го мястото където сядахме , има доста снимки и може да добиете впечатление.

Флорида се казва

https://www.google.com/maps/place/Florida+restaurant+bar/@39.388 … 4464!4d20.1108626

Още по-хубаво е станало, моите спомени са малко по-отдавна.

# 476
Здравейте, Много ще се радвам да ни препоръчат хубави заведения в Неа Перамос и Неа Ираклица че ще бъдем с дете и искам да е хубава храната

# 477
Момичета, правите ли си здравни застраховки?
Онзи ден една приятелка ми каза, че е ходила до Здравната каса и са издала документ за дните, които ще почива, напълно безплатно.

# 478
  • София
Да, винаги правя застраховки, въпреки че имаме и европейски здравноосигурителни карти, издадени от здравната каса.
Картите се издават не само за дните, в които си в чужбина, а за 1 година (за възрастните). Ако е взела временно удостоверение - то важи 2 месеца.

# 479
Да, винаги правя застраховки, въпреки че имаме и европейски здравноосигурителни карти, издадени от здравната каса.
Картите се издават не само за дните, в които си в чужбина, а за 1 година (за възрастните). Ако е взела временно удостоверение - то важи 2 месеца.

Да временно удостоверение, то дали би свършило работа, ако се наложи, или по-добре да си направя при застраховател?

Общи условия

Активация на акаунт