СЕДМИ клас–12–И Силата и Слънцето са с нас -Второ класиране!(09.07.18–15.07.18)

• 86 955
  • 1 271
  •   1
Отговори
# 885
Пак ли смениха файла като миналата година? Да сравня с този, дето го пуснах по-рано?
При този съвет за записване по приетото желание на второ класиране и след това участие за трето, само така ли ми се струва, но ако всички го направят по този начин, реално няма да има свободни места изобщо за трето класиране? Или ако има места за трето класиране, то най-вероятно те няма да са в паралелките с висок бал, а само евентуално в парелалки където не са се запълнили всички места.
Този съвет се следва от години и въпреки това има свободни места за трето класиране в много апетитни училища.

# 886
  • Резерват "Северозапад"
Честно казано, се чувствам 'руса' Mr. Green и не разбирам логиката на минималните балове на второ класиране newsm78...

# 887
Скрит текст:

Максималният бал от второ класиране не трябва ли да е под минималния от първо?

Не, не трябва. Но минималният от второ трябва да е по-нисък от минималния от първо. Също така, трябва да има само по едно първо, второ и трето класиране. Joy
Може ли малко разяснение, защото нещо не мога да си го представя вече. Simple Smile Дете с бал 417 не влиза на първо класиране в паралелка с Мин. бал 387, но на второ класиране влиза?!
Аз тъкмо бях намерила обяснение за ниските балове, че вероятно става дума за преместени деца от разформировани паралелки, когато видях това.

Минималният от второ е по-нисък от минималния на първо. Обаче....Ако 477 е максималният бал на приет в СМГ АЕ на второ класиране, защо това дете не е влязло още на първо?
Пак се връщам на идеята, че не всичко е било изчистено на първо класиране. Възможно е обяснението да е съвсем просто, но аз не го виждам в момента.
Момичета - момчета? Във 2 АЕГ миналата година на такова се вайкахме... Но доста е голяма разликата...

# 888
  • Пловдив
Aila, прави го този, който знае да го направи така.
не всеки знае какво да прави видно от броя деца, които не са се "закачили" в класирането или са объркали подреждането на желанията.
И на второ има деца, класирани в две области. Има такива, които сега ще се отпишат от една област и ще се запишат в друга, понеже са попаднали на по-желано място. Има още класирания в училища с отделен прием. Тя въртележката не спира.

# 889
  • София
Дидева, и аз мислих, но единственото обяснение, което намирам - пак са се оплескали. Да речем, че детето с максимален бал от първо класиране, е избрало друго училище, извън системата - частно например. Обаче познавам детето с максималения бал от първо класиране в СМГ - АЕ. И то си е записано там и няма намерение да се мести. Т.е. - не е това. Ако тази статистика показва само класиралите се на второ класиране, тогава, както ти каза, няма как детето, прието с бал 477 да не е влязло още на първо класиране.

# 890
А не е ли възможно да е подало за второ класиране и да не е мръднало.

# 891
Да, най-вероятно е това. Прекласиран на същото място. Благодаря.

# 892
Аз след като предположих - "момичета-момчета" видях, че в СМГ е без квоти... Явно тази суперинформативна статистика е за "участвали във второ класиране" Head Band

# 893
Ние до тоя мъдър извод стигнахме, но не отчетохме факта, че има деца, които са приети отново в същата паралелка. Това, което DBD75 написа.

# 894
  • София
Да, това вече обяснява нещата.

# 895
Скрит текст:

Не, не трябва. Но минималният от второ трябва да е по-нисък от минималния от първо. Също така, трябва да има само по едно първо, второ и трето класиране. Joy
Може ли малко разяснение, защото нещо не мога да си го представя вече. Simple Smile Дете с бал 417 не влиза на първо класиране в паралелка с Мин. бал 387, но на второ класиране влиза?!
Аз тъкмо бях намерила обяснение за ниските балове, че вероятно става дума за преместени деца от разформировани паралелки, когато видях това.

Минималният от второ е по-нисък от минималния на първо. Обаче....Ако 477 е максималният бал на приет в СМГ АЕ на второ класиране, защо това дете не е влязло още на първо?
Пак се връщам на идеята, че не всичко е било изчистено на първо класиране. Възможно е обяснението да е съвсем просто, но аз не го виждам в момента.

И аз не мога да измисля тази аномалия. Събрал съм данните от публикуваните класирания и съм маркирал деветдесетте "аномални" промени в баловете тук: https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vRHTzDNNTfvQA6Hc … gS24Qmpb3/pubhtml  (използвайте внимателно, може да греша!) . Интересно ми е да разбера какво става.

# 896
  • София
[/quote]

[/quote]
[/quote]
Сетих се, сетих се!!
[/quote]

SmileySmileySmiley
След толкова четене и писане
SmileySmileySmiley

# 897
Ако се запишем след 2ро класиране и решим да си  изтеглим документите за да участваме на 3то ,може ли да ни направят проблем от училището?

# 898
А не е ли възможно да е подало за второ класиране и да не е мръднало.

Браво! Страхотна идея!

# 899
  • На планетата Земя
Дидева, аз точно това имах предвид, като писах, че не ми харесва софийската статистика. Изглежда някой в МОН не умее да борави с excel, или нещо друго не умее ... то какво ли умеят там.

Общи условия

Активация на акаунт