"Февруари още е далече, но ще гушнем мъничко човече " 2019

• 35 914
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Patita браво за хубавите новини и честити розови гащи HeartpulseRibbon
tothemoonandback, аз съм с диагноза ПКЯ бая години вече. Затова и не очаквах, че е възможно сега да забременея от веднъж Grinning Теб какво те притеснява?
За морето и ние се стягаме живот и здраве да направим едно кратко, но ще е септември месец. Мисля да пазя и аз мястото под чадъра ако малката позволи разбира се 😀 Иначе другата седмица ни предстои пътуване със самолет и ми е малко притеснено Grin

# 661
Аз съм с ПКЯ от около 10 години, пиех противозачатъчни до декември, но е лека форма. Преди да спра хапчетата години наред нямах проблеми. Лекарят ми гарантираше, че след спирането на хапчетата ще забременея бързо и реално стана от първия месец, в който не пропуснахме овулацията. На първия преглед още ми каза, че имам кисти на десния яйчник, явно са се появили от декември до май. Според лекаря заради кистите ми е повишен риска от гестационен диабет, ще ми пуска изследвания в 22 седмица. Казват, че след раждане може да изчезне проблема, но няма гаранции. И да не изчезне, ще си пия хапчетата, свикнала съм.
 Гастрит имам от дете, но е много слабо изразен. Помня, че като го откриха взимах някакви лекарства и спазвах диета доста дълго време, но след това почти съм нямала проблеми. Основно около коледните празници и ако прекаля с пърженото, но не съм имала болки от както съм бременна.

# 662
Нс мен ми откриха киста сега за първи път, когато отидох на преглед за установяване на бременноста. Всички лекари ми казват, че няма проблем и тя ще си изчезне сама. Някой път усещам и по-силни болки от страната, която ми е кистата.

# 663
Момичета, нали имаше сред нас такива с терапия с фраксипарин?
Днес бях на консултация с хематолог относно генотип 4G/ 4G.
Мислех, че ще ми изпише фраксипарин терапия или аспирин, но тя ме изненада с друго лекарство - Innohep 0.45 mg. Чували ли сте го, хепарин е? Уж каза, че било просто друга марка и било по-безопасно, но се притеснявам. Четох в белгийския форум масово са на Фраксипарина,  защо реши това незнам, колкото да ме вкара в притеснения сега и чуденки.

Здравейте!

И аз съм на терапия с Фраксапарин, но наистино не бях чувала за това лекарство. Щом доктора е преценил, не се притеснявай излишно. Или просто го попитай за повече информация отностно лекарството.

Иначе за намиранито на лекарствата,и  при мен си оказа трудно намирането на фраксаприн. Накрая се разбрах с една от аптеките чрез позната, да се зареждам всеки месец с 3 кутии. Даже в началото се объркаха и ми бяха приготвили Клексан. Та побвайте да говорите с тях, аз преди да се разбера с мойта позната бях говорила с аптеката до вкъщи и ми намериха лекарствата. Но те ми бяха казали, че не могат да ми гаранитарат количеството до края. Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 08:27 от Diki13

# 664
  • София
Cherryto, M0n17y, Patita, поздравления за хубавите резултати!
Patita, честито за девойката  Heart Eyes
Аз съм с гастрит от 4-ти клас, била съм отвреме-нареме на терапия с ранитидин, но от (десетки) години нищо не пия и съм ок, единствено ако ми е празен стомаха, ме присвива чат-пат сутрин, но не е болка за умиране.
На мен вчера ми беше тройно критичен ден. Сутринта лепнали една миниатюрна бележка за карантина (Варицела) на вратата на яслата на дъщеря ми с дата 16.07! Със задна дата отпреди 10 дена! Бях бясна  #2gunfire Не са виновни от персонала, но голям гаф, нямам думи! А майка ми не си спомняла точно коя шарка съм карала, абсурд д си намеря картона...
За капак ми се обадиха за резуктата от ДНК анализа за тромбофилия и от 6 изследвани генотипа имам 1! нормален   Sad
Сега въпреки спокойствието на специалиста ми по фетална, ще звъня да записвам консултации, че се разтревожих.

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 11:12 от Pхоeniх

# 665
Здравейте,
Отностно петната аз бях този месец на море седях основно на сянка, но понеже лекарката ми каза да не стоя с мокър бански и да го сменям аз не правих това и седях на слънце докато поизсъхне и петна не ми излязоха. Мажех се с 30 фактор на Виши анти ейдж един път дневно.

# 666
Здравейте, имам въпрос .Аз съм в 10ГС и в последните дни чувствам болка някъде във влагалището. Тъпа болка е,не е стягане. Не знам дали е възможно да е от разширяване на матката или нз. Ходих на лекар в токуда по спешност ,казаха,че нищо ми няма,но нямаха обяснение за болката.Имате ли нещо подобно?

# 667
Да. От време на време. Не е страшно, особено щом са те и видели. Най-вероятно наистина е от разширението на матката. Устискай още малко. Втори триместър е пълен айляк, всички така ме успокояват 😀

# 668
Здравейте момичета , слънцезащитния крем който ползвам е piz buin , за мен е най-добрият на пазара . Щом толкова много ви притеснява слънцето вземете си и слънцезащитен чадър , в Декатлон има хубави модели за по 30лв. Но аз съм на мнение,че и на слънцето трябва да се покажем и да се заредим с топлите му лъчи .
Честито на момичетата които знаят вече пола , и са с хубави резултати. Аз си чакам РД-то за да ми каже Док. пола , това ще е най -якият подарък .
Последно време и аз имам боцкания ,леко главоболие и киселини вечер но издържам някак ...
Вие имате ли киселини и как се справяте с тях ?

# 669
Да чукна, киселини поне нямам аз. Надявам се и скоро да не ги усетя.

# 670
Аз наскоро усетих леки киселини, с предната бременност имах, много е неприятно.
За успокоение на варненки и в Бургас всеки ден вали, аз съм в отпуска, а успях да отида 3 пъти до момента 🤣

# 671
Аз имам киселини от ден 1! Смуках разни антиацити, но понякога не ми помагат. Толкова са ми силни че предизвикват гадене и тогава вече посягам към содата... няма друг начин просто.
Майка ми цялата си бременност изкара със сода, нямаше никакви проблеми, дори влезе да ражда с киселини. Надявам се аз да не съм като нея...
Pxoenix,  кой днк анализ е показал проблем и кой тест прави? Да не е станала някаква грешка...

# 672
  • София
Аз имам киселини от ден 1! Смуках разни антиацити, но понякога не ми помагат. Толкова са ми силни че предизвикват гадене и тогава вече посягам към содата... няма друг начин просто.
Майка ми цялата си бременност изкара със сода, нямаше никакви проблеми, дори влезе да ражда с киселини. Надявам се аз да не съм като нея...
Pxoenix,  кой днк анализ е показал проблем и кой тест прави? Да не е станала някаква грешка...

Ето:
Размазано е малко, но се чете

# 673
През живота си не бях имала киселини. През първата бременност ги усетих в края чак, но бяха зверски. Сега на моменти вече имам, но са лекички.

# 674
Pxoenix, аз се притесних че пренатален днк тест е дал проблем Simple Smile това е дк за тромбофилия, отиди на лекар, мен ако питаш и си от София отиди при проф. Паскалева. Ако няма часове отиваш и чакаш, ще те вземе. Трябва да се прецени дали и каква доза нмх да се включи. Не е толкова страшно, аз и много други момичета сме на терапия и всичко е наред до края.
Но не губи много време а вземи мерки Simple Smile
Всичко ще е наред, бъди спокойна.
А и ако пиеш обикновена форма на фолиева и в12, премини на метилирана, защото не усвояваш правилно обикновените Wink

Общи условия

Активация на акаунт