Девети клас сме вече!

• 71 096
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Чакайте да се оплача и аз с тези помагала/притурки и т.н. - синковеца прилежно си купил работна терадка по Химия, започнали в час да попълват след 20та стр... днес със заместваща госпожа (поне за 2-3 седмици ще е) - Всички да си извадят тетрадките!, вадят 15 човека, по точ случай: "15ти номер да ми донесе неговата!" Естествено с празни 20 страници... "За петък решени, написани всички задачи от началото! Какво е това прескачане на страници! Да си донесеш ти тетрадката за проверка! За двойка си, ама айде ще ти простя!" Flushed Ми то целия клас за 2- тогава, първо защо само той, второ - ми ние началото на октомври само за него "гръмнахме" 350лв ... без притурките, работните тетрадки и т.н. ежедневните неща за училище... на "задължителна" двуденвна екскурзия бяха... да не ми е бездънен джоба! Поръчаха ги (някои деца) тетрадките преди 10 дни, получиха ги миналия петък, кога да са решавали 1-20 страница!
Ами прав е да беснее с "Не е честно!"! Яд ме е, че той искрено харесва химията, скоро ще се откаже и от нея! Нали все с някакво желание трябва да се ходи на училище, а те направо ги отказват! Абсурдно е вече!

# 691
  • България, София
Пенева, без думи просто!!! Права си да си бясна.
Наистина е абсурдно.
Така се намразва иначе обичан предмет. Освен наклонносттите на децата за предпочитание на някой предмет, голяма роля имат и учителите.

# 692
  • Русе
Не искам да съм хейтър, обаче в мене се затвърждава едно мнение, че учителската гилдия страдат от някаква деформация. Изобщо нямат представа какво става по света, живеят в сравнително изолирана, а пък тези в елитните гимназии бих казала в стерилна среда и си имат някакви изкуствени норми и порядки, култивирани и избуяли в инкубатора на бюрократичната и ялова система, дет няма кой да я разчупи.

# 693
  • София
Но пък мога да я похваля, че  неделя ходи при леля си да учат по руски. Инициативата си беше изцяло на госпожицата и после зълва ми много я похвали, че е била старателна, внимателна и бързо съобразявала. А това от една строга дева си е голяма похвала Simple Smile
РЕ им е втори език, но само с 2 или 3 часа седмично. Чак тази седмица им дойдоха учебниците, а и с два почивни понеделника изостават от другата паралелка и явно госпожата препуска, за да догонят другия клас.

Моята учи с ОГРОМНО желание руски (втори ЧЕ). Вчера имаше сблъсък с товарния влак... учебникът е на руски Smile Седяхме, четохме заедно граматиката... бе ще видим.. може пък да се амбицира Wink

# 694
  • София
Скрит текст:
Но пък мога да я похваля, че  неделя ходи при леля си да учат по руски. Инициативата си беше изцяло на госпожицата и после зълва ми много я похвали, че е била старателна, внимателна и бързо съобразявала. А това от една строга дева си е голяма похвала Simple Smile
РЕ им е втори език, но само с 2 или 3 часа седмично. Чак тази седмица им дойдоха учебниците, а и с два почивни понеделника изостават от другата паралелка и явно госпожата препуска, за да догонят другия клас.
Моята учи с ОГРОМНО желание руски (втори ЧЕ). Вчера имаше сблъсък с товарния влак... учебникът е на руски Smile Седяхме, четохме заедно граматиката... бе ще видим.. може пък да се амбицира Wink
И аз си имам русофил вкъщи. От 1 до 4 клас учи немски и сега му е втори. Нищичко не знае. Английския го учи интензивно миналата година. Сега - по-умерено. Не мога да кажа, че нищо не знае, справя се доста добре. Но истината е, че руският му е най-добър от трите езика..."учен" "интензивно" с гледане на "Кухня". Наистина всичко разбира и говори много добре. Сега, няма да го питаме за теория и падежи, де. Иначе ги прилага правилно. Жалко, че сериалът свърши.  Mr. Green
Иначе и той ще ходи на есенното по физика, барабар Павел със Сашка.  Laughing
А друго - мога да се оплаквам до утре от фазите му, но дори и за това нямам сили.  Tired

# 695
  • Русе
И Светослав при русофилите , гледащи Кухня и слушащи руски рап. Освен това играе понякога в руски сървъри,щот да си упражнявал езика, ама то на CS или нещо от сорта, диалозите и репликите са силно редуцирани. Обаче от предното училище учи 3 години руски като втори и сега си вее байряка, доколкото  бяха взели падежите и ги изпитваха да преразкават. На някои от тестовете му и аз се затруднявах, въпреки че свободно чета на руски и го ползвам сносно от дестилетия. Руският трудно се учи от учебник. Изключенията в граматиката и близките форми в лексиката са много и понякога трудно доловими за точно прилагане на правила. Засега ентусиазмът му не е секнал.

Днес най-накрая ще правят планираното контролно по математика върху комбинаторика, което трябваше да правят миналата сряда.Последните седмици имаше много липсващи учители. Болни ли, недоволни ли, на инструктаж ли - не можах да разбера. Имало някакво нареждане ,контролните да се правят на подгрупи.Така им казала вчера математичката и дала само на половината клас. Доста тъпо ми се струва и не знам отгде дойде.

# 696
Добро утро.
Родителската среща мина прилично. Имат много симпатичен класен ръководител, който е успял да достигне до децата (момчетата със сигурност), харесват го и му се доверяват. Споделят с него за проблеми с други преподаватели, за проблеми между самите тях.
Повечето учители ми направиха добро впечатление, младите - по химия, БЕЛ и география, доста по - амбициозни, което е нормално.
Госпожата по математика..................буйна, хаотична и скоклива. Ще продължат проблемите ни там. Това може да наложи и смяна на училището занапред, но засега изчаквам.
Хубав ден ви желая.

Иринка, ще ходи ли на екскурзия Павката през предстоящата ноемврийска ваканция ? Нашите щели да са заедно със стотина деца от СМГ в Банско.

# 697
  • София
Емонка, да. Както написах, ще ходи на екскурзия...по физика. Grinning

# 698
Емонка, да. Както написах, ще ходи на екскурзия...по физика. Grinning
О, аз не съм обърнала внимание, че състезанието по физика съвпада с ваканцията. Успех на Павката и Саша!

# 699
При нас - втора тройка по математика. То се очакваше де - на комбинаторика. Рев и тръшкане от страна на госпожицата. Имаше очакване, че се е справила. Да ама не.

# 700
Успех на Павката и Сашата на състезанието!
Дано Светльо се е справил достатъчно добре с контролното по МАТ!
При нас нови оценки няма.

# 701
  • Русе
 Решил бил всичките задачи - 8. Половината според него били верни. За другата половина - би могло , ама не се знае. Но пък ние сме с лозунга - искаме 6, радваме се и на 3, особено пък на комбинаториката.  По повечето предмети - 4 е най-високата в класа. Вече коментирах адекватността. За четворка по БЕЛ не стига да можеш да определиш време, вид и залог на всеки глагол и на сън да те бутнат да говориш за Азбучната молитва, но и да можеш да направиш синтактичен анализ на оплетено сложно изречение с поне 8 подчинени като блок схема  или да напишеш есе по философска екзистенциална тема с много ясно и последователно защитена теза с поне три аргумента.
   Не че моето дете се е стреснало от нещо. Ходи си съвсем оптимистично настроен.

# 702
Амбър, висока е летвата при вас,няма спор!
P.S. Нашият вече  донесе оценка по НЕ според възможностите му.  Само да не е временно явлението се моля.

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 21:58 от Чиби

# 703
Честито на днешните именици!

# 704
  • София
Иначе и той ще ходи на есенното по физика, барабар Павел със Сашка.  Laughing
А друго - мога да се оплаквам до утре от фазите му, но дори и за това нямам сили.  Tired
Идеално! Ако се паднат и в един хотел смятай, че ще има да си говорят на руски по всякакви теми. тя се зарадва като чу, че и Павел отива Simple Smile Тамън ще го запознае и с варненската група физици, с които ходиха на астр. школа на Бели брези Simple Smile Хич не отива Павел на екскурзия, ама това е друг въпрос Wink

За руския, ще я видим Сашето... аз лично съм скептик. Днес отново говорих, че ако иска да научи език, който и да било, трявба да чете книги, това е! Няма друг начин. Тя ми заговори за курсове в РКИЦ. Хубаво, курсове, ама като не четеш език няма... днес е имала контролно. Числата... 50 го написала като петнадцать Simple Smile))))))))))))))) Имало и 52, 53 и познайте как е написано Simple Smile)) Като цяло й е доста трудно, не връзва логиката и близостта с нашия език.

Общи условия

Активация на акаунт