Още мъничко остана септемврийче да целува мама

• 35 019
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
А изследванията за спин и останалите направихте ли? Валидни били шест месеца. Те минават ли по здравна каса? Докторката ви ли ви изпрати за тях или вие сами?

# 526
  • Пловдив
За изследванията, ако се следиш на ЖК, по здравна каса ще ти дадат направление.
Личен лекар (GP) не може да те изпрати за изследванията, само гинеколог. Аз си ги извадих, на частно, по 10лв е изследването.
Днес съм на преглед и трябва да питам за микробиологията - тя нали е валидна само две седмици, кога ще трябва да я направя.
Еййййй аз да ви се оплача - цяла нощ не съм спала! Като ме хванаха едни киселини...ужас! Сега съм като пребита! Следобед ще си подремна пак!

# 527
За кремчето за зърна, казаха ми на лекциите акушерките и моята АГ да се мажа задължително 1,2 месеца преди раждане, то и на кремчетата така пише. Но понеже имам контракции АГ ми каза никакво мазане на зърната, при докосване се възбуждат и се увеличават контракциите, каза ми мазане чак след 36 седмица да започна. А за мокрите кърпички и аз съм на памперс сензитив, памучно бельо и на кампол някакви копринени пише че могат да се перат до 10 пъти, шишета и помпа на авент по 3 на бебе 1 от 125мл и по 2 от 260мл. През цялата бременност исках стъклени, НООО сега след много консултации с мой близки с бебчета казаха че са им неудобни заради това че са тежки и бебетата не могат сами да ги държат и аз както съм с близнаци щяло да ми е още по-неудобно, на едната приятелка бебето счупи след хвърляне 2 от шишетата, с едното за малко да се среже, а братовчетка ми мин седмица се спънала по стълбите с шишето и си срязала сухижилието на ръката мн лошо, и така си купих от ремедиум те този месец са -25% на филипс авент. 😊

# 528
Аз си взех еднократни бикини от дм, памперси и кърпички на памперс. Кремът ми за зърна е на авент Blush
Започнах да оправям дрешките, обиколници инвсичко останалонот баткото, не знам как е при вас, но ми се струва, че нямат край, переш гладиш, переш, гладиш..Cold Sweat

# 529
  • Варна
Аз си взех еднократни бикини от дм, памперси и кърпички на памперс. Кремът ми за зърна е на авент Blush
Започнах да оправям дрешките, обиколници инвсичко останалонот баткото, не знам как е при вас, но ми се струва, че нямат край, переш гладиш, переш, гладиш..Cold Sweat

Хахаха, чакай, сега започва... аз между другото нямам намерение да гладя кой знае колко. Мисля, че се глади за дезинфекция, а дрешките като минат през сушилнята е същата работа. Е, ако са намачкани ще се гладят, но ако мога да си го спестя.... Да се похваля, за първи път от два месеца спах спокойно и нямах киселини Simple Smile

# 530
Незнам обаче аз ги прах и се намачкаха без да ги пускам в сушилнята та без гладене не минах..... по-голямата част от дрешките ги изпрах и изгладих. Егати гладенето дето падна 4 часа..... Сега ми остана една пералня с бели дрешки да пусна и тях да изгладя добре, че са по-малко като бройка...

# 531
  • Beyond the stars
Гладене категорично няма да си причиня.  Grinning Сушилнята е с достатъчно високи градуси и пара, като се извадят нещата навреме няма и кой знае колко намачакани, та ще пропусна ютията в тея жеги ... най-много да припадна над нея  Grinning
Мен ми е раничко, ама терминът ми е за 30.09, та към края на месеца може и да се сетя, че трябва да се пере и подрежда  Laughing
За памперси - по-скоро в дългосрочен план мисля дали месечен абонамент в амазон или някой бг сайт с внос от UK - Чистичко примерно.
И да не съм подготвила за първия ден вкъщи, таткото с един пакет памперси и мокри кърпи за 3 дни все ще се справи.  Mr. Green

# 532
И аз така си мислех, че гладене категорично няма да си причинявам, но като видях резултата от прането настроих гладачната маса на най-ниско ниво сложих си един стол и си гладих седнала на климатик Grinning
В сушилнята ме достраша да ги пусна бебешорските дрехи да не се свият нещо.

# 533
  • Beyond the stars
Ние сушилня основно с перспектива за бъдещ наследник я взехме  Grinning Пък до сега нищо не е свила или дефектирала като цяло, пу пу ..
Не съм чувствителна аз на темата намачакано, та макс тоалета за изписване да изгладя  Mr. Green

Стартирам последни 3 дни на работа, все пак ме убедиха да си стоя вкъщи поне 45 дни  Laughing Laughing

# 534
Вълшебство, не ти ли е тежко? Мен жегата много ме мори и както не спя вечер, на обяд си полягвам, ако не друго понв  да чета книга. Намери ли някакво инфо.за.Шейново? А насочила ли си се към доктор? Аз мисля да раждам там и доколкото знам услововта не са от най-добрите,но всички доктори са специалисти..и моя.термин е към.края на септември, та може да се видим там Blush

# 535
Добро утро Simple Smile То си е добър ден, като знам как масово не спим в темата 😂 Аз все пак от няколко вечери по-рано успявам да заспя, но сутрин преди 8 съм станала.

Ходихме с ММ и щерката до Лидъл в 9ч. За 20мин избрахме от дрешките и буквално след нас се изсипа света, та успяхме да свършим тази полезна задача. Взех размер 3-6м разни нещица + спален комплект (олекотена завивка и възглавничка).

Ние също имаме сушилня от 3 години и мога да кажа, че това е супер удобство!

# 536
  • Beyond the stars
Вълшебство, не ти ли е тежко? Мен жегата много ме мори и както не спя вечер, на обяд си полягвам, ако не друго понв  да чета книга. Намери ли някакво инфо.за.Шейново? А насочила ли си се към доктор? Аз мисля да раждам там и доколкото знам услововта не са от най-добрите,но всички доктори са специалисти..и моя.термин е към.края на септември, та може да се видим там Blush

Ам добре си се чувствам, имам момента в които ми е по .. една такова неудобно да съм бременна  Laughing но чак тежко май още не. На работа сме с климатик, вкъщи не е жега.. а напоследък спя като бебе  Laughing Обривите ми се кротнаха, даже до WC не ставам  Mr. Green В офиса съм си сложила един кашон хартия, та си вдигам и краката. Като цяло хич, ама хич не ми се стои вкъщи  Blush Аз по-скоро клоня към Надежда за раждане, за Шейново идеята ми беше, че следящото АГ е там .. иначе нищо друго определено.

И добре, че подсетихте за Лидл. Ще видим довечера какво ще е останало.  Wink

# 537
  • Русе
А изследванията за спин и останалите направихте ли? Валидни били шест месеца. Те минават ли по здравна каса? Докторката ви ли ви изпрати за тях или вие сами?
Да, направих си ги още в 4,5 месец  заедно с кръвната група, не помня да съм плащала нещо АГ ме изпрати
И на мен изследванията за спин и останалите ми ги пусна АГ, тъкмо погледнах, че през април е било... ще са си валидни до термина... Кръвната група ми е от първото раждане, понеже си я пазя ми казаха, че сега няма да правя. Днес минах ужасно бърз преглед, понеже беше болна почти месец, телефона и не спря да звъни. Каза, че всичко е на ред, пусна последните изследвания кръв и урина. Не каза нищо за аналния секрет... Много добре помня, че с първата бременност, ми даде за домашно да си взема в една стерилна чашка малко и да занеса с последните изследвания, но сега нищо ... Чудя се, може ли да е отпаднало това изискване? Не ми е казала дали ще правим микробиология - не съм имала проблеми с течения, парения, сърбежи и знае, че секцио ще раждам... може да не ми пусне. За това нищо не ми каза, но може по нататък. Сега съм в 34гс, вероятно е рано за това. За тоновете щеше да ми обяснява кога да ходя ииии нищо. Другата седмица пак ме вика на ЖК, за тогава ще оставя пак да я питам. При вас от коя седмица почнаха тоновете? Спомена ми само, че ще ги правя всяка седмица и каза после ще говорим... Всяка седмица ама от кога???

# 538
  • Beyond the stars
Тоновете би следвало да са от 34  Peace

# 539
От 34та мисля са първите и после в 9-тия месец са всяка седмица.

Общи условия

Активация на акаунт