За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 403
  • 777
  •   1
Отговори
# 120
Елоком ми изписаха преди две седмици, когато получих алергична реакция от ужилване от пчела. Притеснявах се дали да мажа, защото кърмя, а се води силен кортикостероид, поне така пише в листовката... Преди време педито ни беше изписала нещо подобно за подсичане, само че беше три в едно- и антибиотик, и противогъбично. Купих го, но въобще не мазах. По-упорито със судокрем и мина.
Сокове аз също няма да давам, на 6 месеца са моите бебета.
За комари съм най-доволна от мрежичките към количката, те спират уж и 95% от УВ лъчите. Иначе си взех едни лепенки с масло от цитронела за деца от аптеката, могат да се залепят на количката примерно.

# 121
Е то оставаше и да няма видим резултат от Елоком-а Simple Smile
Аз за комари съм взела една машинка на Чико,която работи с ултразвук и така гони всякакви насекоми. Има мобилна на батерия и такава,която се включва в контакт. Тази мобилната е удобна за количка. Отделно за всеки случай съм си взела и от лепенките с цитронела,че могат да се лепят навсякъде-количка,легло,дрехи.
За подсичане не мажа с нищо,само вечер след баня с олиото цялото тяло,вкл. и дупето и не ми се е подсичал. Като цяло съм против мазането непрекъснато с нещо. Случвало ми се е 1-2 пъти да се зачерви леко на цепката на дупето и веднага като намажа със Судокрем се е оправял мн бързо. От майки съм чувала мн хубави неща и за трите кремчета,които хвалите-Бепантен,Павловича мас и Галафарм и сякаш похвалите са по равно Simple Smile просто в болницата ни дадоха мостра на судокрем и затова нея употребявам.

# 122
Мострата на Судокрем беше страхотна, но след това си купих по-голяма разфасовка и ми се струва, че от него се зачервява, вместо да му помага... Unamused

# 123
Мами случвало ли ви се е бебетата да имат разстройство един ден и запек на следващия? И ако да,знаете ли на какво може да се дължи?

# 124
За първи път чувам, че мрежичките спирали 95% от лъчите. Как точно?

# 125
Може би не се е изразила точно.
Някои тъкани са обработени и имат UV филтър / защита.
Моите сенници също би трябвало да имат според производителя.

А иначе ходим често по туризъм с ММ и имаме дрехи, които си имат uv  защита.

# 126
Ами така е според описанието на производителя, платът има UPF. Количката ми е TFK twinner twist duo и мрежичките взех също такива, тъй като количката е за близнаци и исках да пасват точно.

# 127
Да, сигурно материята имат предвид, интересно ми стана. И все пак мрежата си е мрежа, малко като маркетингов трик ми звучи, аз не бих разчитала само на нея.

# 128
Удобно е за разходка, когато няма сянка на улицата например. Иначе за комари, пчели и всякакви други гадинки ми е незаменима, тъй като живеем в къща и сме по цял ден на двора. Не запарява и отвън навътре не се вижда, въобще е най-полезната ми покупка.

# 129
  • Варна
слънцезащитните са с химични или с минерални филтри. За малки деца е силно препоръчително да се ползват с минерални. На Бочко ме съмнява да е такъв, иначе нямам нищо против марката. Аз ползвах Биодерма, той е с минерални филтри. А бебе под 6 месеца просто не трябва да се излага на силно слънце, така че не би трябвало да има нужда от мазане.

# 130
  • София
Аз съм доволна от Юриаж, въпреки че на море не сме ходили, а го мажа в градски условия. С минерални филтри е.

# 131
И аз съм много доволна от Юриаж. Бяхме на море и не сме имали никакви проблеми след излагане на слънце.
Против комари ползвам Бочко и лепенките с цитронела.

# 132
  • Варна
И от мен глас за Uriage, само малко трудно го отмивам при къпане, но това може да е с всички така, не съм ползвала други.
Против комари: доволна съм от препоръката за Bio G, благодаря, за което. Simple Smile След ухапване Бочко(вкъщи въпреки мрежите, се беше намърдал комар, докато го изловим, нахапа малкия).

# 133
[За махане на слънцезащитни с минерални филтри може да използвате мицеларните води на медицинските козметики,които са си за бебенца-и Юриаж,и Биодерма имат такива и става супер лесно. С голям памучен тампон минавам по телцето и после при къпането всичко пада.

# 134
И от мен глас за Uriage, само малко трудно го отмивам при къпане, но това може да е с всички така, не съм ползвала други.
Против комари: доволна съм от препоръката за Bio G, благодаря, за което. Simple Smile След ухапване Бочко(вкъщи въпреки мрежите, се беше намърдал комар, докато го изловим, нахапа малкия).

Тъкмо щях да питам кой беше този препоръчания, че и аз помня, че беше хвален. От къде го купи, Хиполенд?

Аз съм в подготовка за морето. Ще бъдем за 12 дни, бебе с нас, разбира се:=) После отивам и към аптеката. Сироп за кашлица какъв да взема, Стодал, мисля беше хомеопатични, става за бебета нали?

Също да ви питам, памперс-гащи взимахте ли? Ще я топим в басейнче, няма да влиза в морето. Виждам, че 1 пакет(на Памперс е 12бр)средно как вървят дневно? Да си направя сметка, мерси! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт