Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 1 243
Точно в първите години от кредита банката си дърпа най-много лихва, и обикновено прави така, че поне 1 година да плащаш, пък чак тогава можеш да внасяш извънредни вноски. Изобщо  за извънредните вноски банката регламентира кога и как точно.
Това не е вярно, с изключение на първата година. И наличието на такса през този период е регламентирано в закон, пак не идва само от банките.
С изключение на една банка (аз поне за толкова знам) след първите 12 месеца във всеки един момент може да се погаси каквато и да е сума и да се намали срока или вноската. Никоя банка няма право да откаже предсрочно погасяване, да каже Елате другия месец или нещо такова. Така че единственото определящо е да имаме с какво да погасяваме.

# 31
  • Мнения: 116
Финансовата култура, ей! 
Потребителските кредити са за по-кратък срок,  защото лихвата е по-висока.
Ипотечните кредити са за много години и това им е хубавото и винаги са обвързани с имот.  Имат разлика от тук до небето.
Бих ви предложила Потребителски - може да го рефинансирате винаги,  няма да имате разходи по ипотека и ще ви е по-леко.

# 32
  • Мнения: 20
По подразбиране ипотечният кредит ( тип кредит срещу обезпечение на имот) е с по-ниска лихва от потребителският, защото банката или кредитната компания  поема по-малък риск. Друг въпрос е, че не е много ОК да си залагаш жилището. Има и друг варинт с  обратен лизинг на автомобил - те също са сравнително изгодни!

# 33
  • Мнения: 39 103
Друг въпрос е, че не е много ОК да си залагаш жилището.
Защо?

Общи условия

Активация на акаунт