Преди и след (home makeovers)

• 128 045
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Зори, каква бяла боя използва за масата? Имам маса за хранене от чам, местя се  в ново жилище, където кухнята ще е бяла с дървесен плот и ми се иска да си ползвам старата маса, но трябва да се боядиса.

# 376
Зари, и библиотеките са ти чудесни, ама е дърво, не пдч или знам ли от какво е моята "лачената"! Simple Smile Че и в бяло....много ми харесват! Светъл бял хол ми е мечта, ама кога ли ще го имааам? Засега поне стените са ми бели. Simple Smile

# 377
*Бенджи* , за краката  разредена акрилна боя, за да е хем бяло, хем да личи фладера. Плота намазах с тъмната вакса на Ани Слоун. Уникално става. Плота е като кадифен на усещане и цвета е разкошен. В ютуб канала на Винтидж руум има точно чамова маса направена със крака-тебеширена боя, плот тъмна вакса и от там се реших да ползвам ваксата за плота.
https://www.youtube.com/watch?v=sn_rGQFYEjY

Лабрекс, HugHeart

# 378
  • BG
А шкурите ли ги тези чамове преди боядисване с бяла акрилна боя? И без шкурене хваща ли? А може ли линк към такава боя? Защото моите са покрити с лак и ми се струва, че без шкурене няма да стане.

# 379
Моята маса е от ясен, не от чам. Изрично помолих дърводелеца да не я обработва с нищо, за да си я правя както искам аз. Само плота ми беше изшкурил фино, защото ме беше страх да не го споразя Grinning. Краката ги минах с шкурка 220 и тогава боядисвах. Плота предполагам че с 240 е минат, беше супер гладък и само омаслих с ваксата.
Покрити с лак мебели ще трябва да надраскаш със средна шкурка 120-180 защото акрилна боя няма да хване, а и да хване след 5-6 слоя, може да започне лесно да се люспи след време. Или вместо шкурка - Боро контакт и после боята.

# 380
Кухнята не е чам със сигурност. Ако беше евтин чам боята нямаше да е лошо решение, но в случая имаме първокачествено дърво.

Масата е станала много добре.

# 381
  • В планината / На морето
Ю-ТЮБА НА АНИ СЛОАН - СЪЗДАТЕЛКАТА НА ТЕБЕШИРЕНАТА БОЯ, ВАКСА , ЛАК
С ТЕХНОЛОГИИ НА НАНАСЯНЕТО
https://www.youtube.com/channel/UCz1LyfUIttoNaKIrHIRyCcg
https://www.youtube.com/user/AnnieSloanOfficial/videos

Последна редакция: ср, 04 сеп 2019, 13:50 от RichiRich

# 382
  • София
Зори, имам и аз една такава кухня, но отвратително кафява. Не мисля, че е чам (наследих я с апартамента).
Понеже изобщо не ми се занимава да шкуря, дали наистина ще стане директно в/у лака Боро контакт и после тебеширената на Ани Слоун?

# 383
Задължително трябва хубаво шкурене - моята беше от хубаво дърво, в много добро състояние, но ми беше омръзнала. И на мен ми беше жал за дървото, ама сега стана модерна и светла кухнята. Шкурих с машина и тук там на ръка, после хубаво почиствах , първи слой от една боя наречена Праймър - на маслена основа, която служи да се захване за дървото. Тук боите са други и не мога да ви кажа конкретни марки. Пак шкурих леко, после първи слой боя на водна основа, пак шкурене за отстраняване на капки и други дефекти и после втори слой боя. Много хубаво се покри и понеже ми се срува, че чисто бяла кухня стои доста студено и стерилно боядисах един шкаф и в жълто. Как ви се струват жълтите елементи? Мисля да им дам шанс и ако ме дразнят да ги мина в бяло. Кухнята се получи рустик - каквато неше и целта - с дървени шкафове друго не може да стане.
Първото шкурене беше с шкурка 180, а междинните - с 220.
Боядисвала съм и шкафове от пвч - там трябва хубаво да се изшкури първия слой, после процедурата е същата.
Цялото боядисване ми струва около 400 долара срещу 30 000 за нова кухня, и нямаше да се спре до там...
Не бих рискувала - изшкури я хубаво с машина.
Най-труден после е монтажа на вратичките - ужасен - сменяхме и дръжките и пантите ...

# 384
Супер са жълтите елементи, точно това жълто в момента много ми харесва. Обаче червеният плот някак не ми се връзва с всичко останало.

# 385
Праймър е грунд Wink

# 386
Ами той си е там и не ми се влагат сега пари и него да сменям, а и цялата къща е съобразено малко или много с този цвят - и в хола имам червени кожени дивани и така.
Мерси, грунд значи - в Бг никога не съм боядисвала нищо сама и си личи.Mask
Сега ще правя и входната врата - метална бяла е - чудя се какъв цвят да и сложа = имам едно патешко жълто - може него да намажа, но трябва да не вали, че ще се демонтира вратата на къщата. Има и там да шкуря и оправям разни дефекти. Добре, че днес вали да си почина малко. Иначе и тераса правихме това лято, и пукнатини в основата и изолации и  започва леко да ми писва.

# 387
  • Варна
Франи,
Лака задължително се маха, за да не берете после ядове. Без шкурене не може. Пробвайте някъде с този контакт, но не мисля ,че ще се получи добре. За мен си е риск. Лакът е запечатващ слой и първо няма попиваемост - нали за това предпазва като се разлее нещо по повърхността и второ няма и сцепление.
Макар че сега какви ли не химии измислят, та знае ли човек.

Мама Кенга,
 аз вчера не посмях да пиша , да не се обидите, пък и не знаех дали не сте решили и тези жълти ( аз ги виждам зелени) Innocent неща да ги боядисате.
Но така в тази комбинация поне на снимката не ми седи добре. Сигурна съм , че на живо е друго обаче.
Самия цвят си е хубав, но така с червения плот Blush И аз бих сменила плота или със сиво или с кафявото като от масичката , която показаха и тогава тези жълтите ще седят много свежо.

# 388
Много хубаво и свежо жълто е, но на различна светлина се мени. Най-красиво е на дневна. Само в бяло ми стои като операционна , а така малко като кухнята на баба - дървен долап.Чудеса не могат да станат с 50 г. кухня - жълтият шкаф е ужасно старомоден с тези рога по него и кръгли елементи и това в бяло би стояло ужасно. Просто се опитвам да превърна дефекта в ефект с подръчни средства. Вече съм 29 600 напред - така, че съм доволна.

# 389
  • Сливен
Здравейте.Качвала съм и преди,но сега вече довършително.
Преди,преди

И сега.

И сега,след градушката Юни месец. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт