Удължаване на косата, тема 13

• 65 108
  • 762
  •   2
Отговори
# 645
Здравей Anelia20,
Мисля, че добре си се насочила към дължината и грамажа.
Ако поставяш коса на треса, тя ще е предварително готова и могат веднага да ти я поставят (ако имат наличен подходящия цвят).
В зависимост от грамажа може да се наложи да направят треса от няколко пласта. Обикновено ги зашиват на машина и може да се наложи да отидеш втори път, когато вече е готова.
Ако държиш да ти поставят само една треса, 100гр. ще ти тежат доста. Аз понасям до около 70-80гр. максимум.
Първоначално можеш да си сложиш 50 гр. и по-нататък да ти увеличат грамажа. Тъкмо няма да имаш драстична разлика и няма да прави впечатление на околните.
Аз винаги съм поръчвала треси преди да отида в салона. Изпращам мерките на главата и им казвам колко треси искам. Моята коса е тъмна и знам кой цвят да поръчам. При теб ще е по-сложно, защото косата ти е руса.
Най-добре отиди в салона, уточни какво искаш, те ще ти изберат подходящ цвят, ще я зашият и се върни, когато са подготвили всичко.
И не им позволявай да те убеждават за по-голямо количество. Винаги може да се добави още. Някои могат да излязат с номера, че ако решиш да добавяш, не се знае дали ще имат налична същата коса (цвят, структура....), но нещата не са толкова сложни. Ако косата, която предлагат е наистина качествена, няма да има проблем след време да ти добавят още, т.е. няма да има заплитане между новата и старата и т.н.
Успех!

# 646
Здравейте! Следя от известно време темата,но така и не мога да си отговоря на някои въпроси.
Косата ми е в добро състояние, дълга до средата на гърба,но рядка и дължината и сякаш се губи. Имам и степени и отпред изглежда,че имам съвсем малко коса.
Решила съм да си сложа коса за постоянно носене. Искам да е един ред,за да мога да я изтърпявам,пък и да проверя дали ще свикна да я нося и стилизирам. Също така не искам да е много дълга,тъй като не съм от най-високите жени и с дължина до кръста не си възприемам. 40 - 45 см дължина и 50 - 100гр. коса дали биха дали някаква осезаема разлика от изходното положение? Насочила съм се към Ladies point или Авангард. Първите харесах,четейки положителните мнение във форума. Моя приятелка има коса от Авангард и вече 2 години косата е в много добро състояние.
Не съм от София,но скоро ще ходя и трябва да взема решение. Освен това ми интересува колко време отнема самата процедура по поставянето? След като изберете коса,направо я поставят или има и някакви други процедури? Смисъл - косата готова ли е за поставяне или като я избера започват да я подготвят?
Извинявам се за хаотичният пост! Ще съм благодарна, ако някой сподели мнение и ме посъветва!
Хубав ден!

Според мен 100гр. коса 45см. ще ти е перфектно.

# 647
Благодаря,момичета! Много полезна информация ми дадохте! Сега остава да избера на кой от двата салона да се доверя Simple Smile

# 648
Момичета, а за чуплива коса откъде се снабдявате с екстеншъни? Аз имам преди години купувани, с клипси, много рядко я ползвам и то само за прически веднъж годишно. Заради пустото къдрене - много ме мързи, не стои естествено и винаги си изгарям пръстите, а моята естествена да изправям - не и не абсолютно. Чета ви и реших да питам ако има някое момиче с чуплива или къдрава коса как процедира.

# 649
Здравейте! Другата седмица имам час в Ladies point. Като им гледам снимките та те всички девойки са с по 200гр. и нагоре. Аз искам 45см и се замислих 100гр. максимум дали ще е изобщо визуално достатъчно или изглежда рехаво? Даже моят фризьор ми каза първоначално 50гр. да сложа,за да видя дали ще мога да търпя косата. Какво ще кажете?

# 650
Здравейте! Другата седмица имам час в Ladies point. Като им гледам снимките та те всички девойки са с по 200гр. и нагоре. Аз искам 45см и се замислих 100гр. максимум дали ще е изобщо визуално достатъчно или изглежда рехаво? Даже моят фризьор ми каза първоначално 50гр. да сложа,за да видя дали ще мога да търпя косата. Какво ще кажете?

Сложи си 50 гр. След време могат да ти добавят още. Ако не свикнеш с нея, ще трябва да я продадеш и съответно, няма да е в твоя полза.
50 гр. наистина визуално изглеждат малко, но все пак си помисли.
Когато аз сложих за първи път, бяха 100 гр., но имах такова огромно желание за екстеншъни, че бях готова да търпя колкото се налага.
За няколко дни свикнах.
После сложих трайно. Пак ми трябваха няколко дни.
Ако ти я поставят трайно, т.е. не с шноли, 100 гр. почти не тежат, а в последствие така свикваш, че забравяш.
Ти познаваш себе си, знаеш до колко голямо е желанието ти, дали искаш рязка промяна или пък да не прави впечатление на околните..... прецени. Винаги има връщане назад, но ако се откажеш, просто ще загубиш пари.

# 651
Moonsand,благодаря! За постоянно носене ще бъде косата. 50гр. ще сложа. Не искам рязка промяна,а само още малко гъстота и плътност. Ще пиша другата седмица за ефекта.

# 652
И аз искам просто една идея по - дълга от моята ( която е до малко под рамото ) и една идея по - гъстя да я усещам ( защото съм с тънък косъм... ).
Насочила съм се също към ladies point, но ще мога да отида най - рано средата на Март.. Обаче аз изобщо нямам представа колко грама ще са ми необходими, не мога да се ориентирам нещо.
Anelia20 , ще е удобно после да покажеш крайния резултат ?

# 653
И аз искам просто една идея по - дълга от моята ( която е до малко под рамото ) и една идея по - гъстя да я усещам ( защото съм с тънък косъм... ).
Насочила съм се също към ladies point, но ще мога да отида най - рано средата на Март.. Обаче аз изобщо нямам представа колко грама ще са ми необходими, не мога да се ориентирам нещо.
Anelia20 , ще е удобно после да покажеш крайния резултат ?

Разбира се! Много ценни съвети получих тук,така че със сигурност ще покажа какви съм ги сътворила Simple Smile

# 654
Здравейте. Познавате ли човек, който може да направи коса на треса на кератинови кучури  и от време на време да прави поддръжка? Имам салон и доставка на изгодни коси.

# 655
А аз имам треса, която бих искала да стане на опашка..Идеи къде и как?

# 656
  • Варна
Дима Стил, перукерско ателие...

# 657
Знаете ли фризьор, който може така да отреже коса, че после перукер да я направи на треси?
Дали всички фризьори биха се справили или процедурата е по-специфична?

# 658
Здравейте! Да дам отчет за посещението ми в Ladies point. Много съм доволна от качеството на косата и от бързината на момичетата. Очаквах, че ще започнат да ме убеждават да сложа повече и по-дълга,но се съобразиха изцяло с моето желание. Хванах и някаква промоция,която е до края на седмицата - 15%. Косата излезе 59 грама и платих 360лв. По никакъв начин не усещам,че имам нещо допълнително на главата си.
Ще кача и малко снимки. Благодаря за съветите,момичета!

# 659
Страхотно изглежда! Плътна и естествена!
С капси ли ти я сложиха? Колко реда?

Общи условия

Активация на акаунт