ФЕРМАТА Съединение - тема 1 (07.09 - 16.09)

• 58 485
  • 874
  •   1
Отговори
# 555
  • Другата България
Много насериозно се е взел като фермер на седмицата.Ще рече човек че ще е такъв през целия формат.
А, анджък. Peace
Не съм гледала снощи, но това самочувствие ми е в повече.
Като видях Радка мигом се сетих за един израз от Монтанско нейде, който винаги ме хвърляше в недоумение и се чудех как точно изглежда въпросното. Изразът е: "Гледа като бОтур."
Не знам какво е бОтур, ама баш като таквоз гледа Радинела.
Христина се държи като жена  в много тежък  ПМС. Като се има предвид, че това са й може би първите дни без сладко и секс, представям си по-нататък как ще е. В тоя ред на мисли, не знам бабите на повикване дали ще помогнат.
smile3532 newsm62 smile3501 Много на място казано.
Скрит текст:
БОтур е ...гледа начумерено, сърдито, по принцип е дърво, пън, ама аз и на дърво не бих я оприличила.

Последна редакция: чт, 13 сеп 2018, 10:22 от Merri_An

# 556
Мда, дърветата понякога могат да бъдат доста изразителни.
Като си говорим за погледи, и косият поглед на Гергана не ми допада. Опитва се уж да търси примирие, но...само всява повече раздор. Не разбирам защо се опитва да спори на тема, по която има твърде оскъдна информация. В комбинация и с бедния й речник, съвсем не виждам смисъл да се пъне, освен ако не й е било подшушнато от сценаристите да дразни Ивайло.

Нури пък ме разби с теориите си за робството. Божее, "помаци" значело "помагачи". Интересно на какъв език. Сигурно на турски. Муахахахах Simple Smile))) Като се събраха да работят заедно с Цецко, очаквах и той да започне с неговите евангелски теории и примерно да се окаже, че Иисуса Христа е бил циганин.
Тамън да се разочаровам, че нищо не каза по въпроса и започна с историите за върколаците. Споделянето на политическата му идеология и амбиции беше логично продължение на приказния сюжет.

# 557
Мен пък Георги снощи определено ме издразни.Много насериозно се е взел като фермер на седмицата.Ще рече човек че ще е такъв през целия формат.Да, съгласна съм че трябва да има ред, че има правила и че Роман трябваше да попита, но тона му беше  доста неприятен.
Можеше и по спокойно и по лежерно да се държи.Доста ми е пренавит  и самочувствието му бая скочи след дуела.
Нема страшно, тия, дето се правят на много строги фермери, после са често-често ратаи. Simple Smile Майорът Веско в първи сезон колко пъти ратайства, и той беше първи фермер и ги юркаше. Simple Smile

# 558
Не ми е симпатична Нина,ама хич.Учителка,иска в Бг,ама си седи в Англия.Още при подготовката на дуела,уж помагаше на Симеон,а няколко пъти каза грешна дата на Покръстването.Снощи затвърди мнението ми.Имам чувството,че е голяма претенция и мрънкачка.
   Караньотов не го харесвам,но евала за това,че не пожела да навлиза в спор с Гергана,за да не я засегне.Само че,както и напред някой писа,Аня Пенчева не е репрсирана от предишната власт,напротив.
    От друга страна,опитвам се да я разбера и нея-тя не е виновна,че се е родила в семейството на дядо си,смятам,че си е намерила зоната на комфорт,и въобще не й пука какво се случвало с другите по време на УБО.Не оправдавам!!
   Георги,според мен ,избива комплески-"Никъде по света,семействата не правели еди какво си"-ти пък кой си,че така категорично ще казваш?!Семейството е мястото,където човек сваля маските.Малко  в повече ми идва пренавиването му .
   Христина и русото парче няма кво да коментирам-тъпо,тъпо,та чак вдлъбнато.Пак из Монтаско има един лаф-тъп като гински брус!/Гинци е селце  Петрохан/.
   В миналият сезон си мислех,че ако дъщеря ми е като Вал,ще умра от срам.Сега си мисля,че ако е като тия двете,направо ще си направя харакири.

# 559
  • London
Зависи какво се разбира под основни факти, защото аз кой каква стихосбирка издал, каква фраза казал и други сходни ги считам за въпроси от не толкова съществено значение, тоест за хора интересуващи се от история са ОК да ги знаят, но аз не съм привлечена от историята и няма да седна да запаметявам на всеки хайдутин или възрожденец думите, стихосбирките и тн. В крайна сметка всеки има различни интереси и трупа знания в различна насока, може да се иска от един човек да знае основни дати и събития, но дотам.....питат се и доста периферни неща. Нина би следвало да ги знае, но някой физик ме съмнява, че му е приоритетно кой какъв стих е написал някога си. Та аз лично не се възмущавам, по-скоро ми е смешна Христина с това, че не реагира по-културно в ситуацията, можеше да излезе от положение далеч по-обрано.

# 560
     Аз не изгледах снощи целият епизод,защото следя световното по волйбол,но преди този "изпит" няма ли
 презентация,в която са разказани тези неща?.Поне в предишните сезони беше така.

# 561
Имаха видео урок като миналата година, да.
Нури много се излага, сигурно е така И по сценарий, но ме дразни. Ясно става веднага, че часовете по история ги е пропускал. Той за освободителните войни не отрича, че ги е имало, хахаха, но преди това, видиш ли, всичко мирно и тихо е било, въстания не е имало грам, смях, пфффф. Ама нищо чудно, в тези райони, населени с повечко помаци, населението е може би най-неграмотно (помаците имам предвид, не християнското население, разбира се).

# 562
  • Асеновград
Георги и на мен започва да ме дразни , нещо се е взел много на сериозно. Помака няма ли кой да му каже да спре с тези глупости .
Нина е харесвах в началото , но нещо започвам и на нея да се дразня.
Близначките ми са симпатични , Ивайло също го харесвам за сега.

# 563
Нури много се излага, сигурно е така И по сценарий, но ме дразни. Ясно става веднага, че часовете по история ги е пропускал. Той за освободителните войни не отрича, че ги е имало, хахаха, но преди това, видиш ли, всичко мирно и тихо е било, въстания не е имало грам, смях, пфффф. Ама нищо чудно, в тези райони, населени с повечко помаци, населението е може би най-неграмотно (помаците имам предвид, не християнското население, разбира се).
Кой е пък той да ги или да не ги отрича? Естествено, че ги е имало. Това, че той не знае или не иска да знае за тях, е друг въпрос.

# 564
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Нури говори със сто глупости в час за турското робство. Със сигурност знаел. Каква сигурност бе, аланкоолу, да не си бил очевидец?! И в крайна сметка излезе, че тази му убеденост почива на "фактите" от учебниците от миналата година.  Crazy Нямало въстания и щом хората били живи, значи не било робство. WTF?! Ми то и негрите, които са прислужвали на белите са си били напълно живи, значи и те не са били роби. Сигурно им е било хоби да ги продават като добитък и да работят като такъв.
Ако не ставаше дума точно за нашето робство, щеше да е ми смешно, честно.

# 565
  • София
Нури сам се закопава, ама негова си работа. Скоро ще настрои всички срещу себе си, ако не млъкне. Сега го чакам да обяви Ботев, Левски и Раковски за терористи и това ще му е краят.

# 566
  • ВАРНА
Нищо смешно не виждам около варварщината на нури!

Той трябва да бъде първият изгонен!

# 567
  • London

Не съм съгласна, че това, че Нури има друга теза за случващото се означава, че не знае какво му е преподавано. Нали се сещаш, че не всеки вярва на всичко предадено, има и критична маса дори за фактите. А пък и....редица историци и наши, та и чужди говорят отдавна за тезите на Нури. Той не ги е измислил сам, а и ги е прочел някъде. Все пак като има 5-6 варианта на историята е логично всеки да си хареса една, тази нему угодна.....и лицеприятна. Нищо странно няма. Малко като при Оруел, не малко....ами направо си е същото.

# 568
Или някой му е промил мозъка. Повечето хора са наясно какво става в помашките региони  последните години и как върви екстремистка ислямизация с пари от Турция и Саудитска Арабия. Нури е точно плод на това явление. До онзи ден освен тютюнът друго не го е интересувало, сега стана много вещ по история. 

# 569

Не съм съгласна, че това, че Нури има друга теза за случващото се означава, че не знае какво му е преподавано. Нали се сещаш, че не всеки вярва на всичко предадено, има и критична маса дори за фактите. А пък и....редица историци и наши, та и чужди говорят отдавна за тезите на Нури. Той не ги е измислил сам, а и ги е прочел някъде. Все пак като има 5-6 варианта на историята е логично всеки да си хареса една, тази нему угодна.....и лицеприятна. Нищо странно няма. Малко като при Оруел, не малко....ами направо си е същото.
Чакай малко сега, за да имаш изобщо теза, трябва да имаш минимум знания. Нури идея си няма, че през турско е имало въстания. Аз веднага се сещам за три, за които сме учили - Първо търновско, Второ търновско, Чипровско. Има и още със сигурност, не помня.
Нури твърди, че през петте века "турско присъствие" не е имало въстания. За мен най-правилно е да се каже "турско владичество" , роби не сме били точно, ама..... Иван Вазов е лъжец, нали, затова е писал "Под игото" , не "при присъствието, мирното ни съжителство с турците" . Simple Smile
@steraki, Нури звучи точно като промит ислямизиран мозък.

Общи условия

Активация на акаунт