ФЕРМАТА Съединение - тема 1 (07.09 - 16.09)

• 58 468
  • 874
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ла Картала, реално, за да се изхранва империята, трябва някой да работи и да плаща данъци. Фактът, че населението е имало имущество и е извършвало стопанска дейност, само е бил в плюс за империята. Също е било достатъчно да държат хората в страх. Нямало е нужда да ги избиват до крак. В едно село е било достатъчно да убият най-буйните и непокорните за назидание и останалите вече не смеят да шукнат.
Местният ага само минава и събира данъка. За какво му е да притежава всички земи и хора.
На това ние му викаме владичество, робство, а пък Нури - мирно съвместно съществуване /пляс по челото/

# 586
Аристокрацията е спонсорирала въстания и революции. Нейната роля е такава, никой не очаква да се вдигнат на оръжие във физическия смисъл на думата.

# 587
Османското владичество или още османска власт и османско господство, назовавано също, предимно в българската възрожденска литература, като османско робство, османско иго или турско робство, е периодът от края на 14 до края на 19 век, през който не съществува независима българска държава, а населените с българи земи са под управлението на Османската империя. Унищожена е и самостоятелната Българска патриаршия, която е подчинена на гръцката Цариградска патриаршия.
Според мен, именно тук е тънката разлика - не съществува независима държава и патриаршия, докато по отношение на населението липсва наличието на собственост от страна на робовладелец.

# 588
Може да е защото всички са без грим. Най-вече мъжете Simple Smile))
А циганите съм забелязала, че масово изглеждат по-стари, отколкото реално са, може би заради начина на живот и това, че рано създават семейства ли, що ли, но не е само Цветан така.

# 589
  • Вестерос
Аристокрацията е спонсорирала въстания и революции. Нейната роля е такава, никой не очаква да се вдигнат на оръжие във физическия смисъл на думата.
Точно така!

Рениг, защо ни копираш какво е робство и т.н., всеки е голям да си го прочете сам.

# 590
На мен Нина ми е много хубава, но ми изглежда на 40+. Има някакво увисване на кожата, което може би я състарява.

# 591
  • Вестерос
Да, точно , иначе и за мен е симпатяга, но до Симеон като застане и е все едно леля му.

# 592
  • London
А са набори със Симеон...., но то като цяло жените се състаряват по-бързо.  Не се изненадвам.

# 593
Нури сам се закопава, ама негова си работа. Скоро ще настрои всички срещу себе си, ако не млъкне. Сега го чакам да обяви Ботев, Левски и Раковски за терористи и това ще му е краят.
Нури го виждам скоро да го пратят да си оди.

# 594
  • Другата България
Като ви чета, и на мен така ми се струва.

# 595
За Гергана- какво е виновно момичето за изборите и действията на дядо си. Дядо и е, публичен ефир е, разбира се, че ще го защитава. И да не е съгласна, тези разговори се водят у дома, на 4 очи. Как да е...
Ивайло- да, Аня Пенчева е сред любимките и защитничките на Тато, но мисля че с Ивайло се взимат чак след падането на комунизма, към края на 90-те. Така че какво общо има едното с другото...
Георги нещо го раздава много строг, разбирам смисъла на думите му. Обачее им скача много остро и ще го отнесе накрая. Има скрит малък Хитлер в него (може заради това изпраща на дуел големия Хитлер Grinning ).
Нина...дразни та дразни. Окей, не е нужно да знаеш всичко, амааааа просто някак си лигавщината и ми идва в повече.

# 596
  • София
А са набори със Симеон...., но то като цяло жените се състаряват по-бързо.  Не се изненадвам.

Не само! Симеон е ерген човек, ни дете, ни коте. Пей сърце!
Нина има близначки. Колкото и да е, това са грижи, отговорности, безсънни нощи.

# 597
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Георги май не си подбира никак добре изразните средства, иначе като цяло са ок изискванията му, поне засега.

# 598
  • Другата България
Георги май не си подбира никак добре изразните средства, иначе като цяло са ок изискванията му, поне засега.
newsm78 Не е само до изразни средства, не знам....комплексно е, но много си е повярвал. Не харесвам такива хора, и силно се надявам да се запознае с ратайството съвсем скоро, дори и да не отиде на дуел. Всъщност прогнозирам да го гледаме доста време именно поради това, че никой няма да смее да го изпрати на дуел след видяното на отминалия.

# 599
  • London
В дуел с една жена, където битките не са особено силови има голяма вероятност Георги да си замине. Видяхме го, че на всичко за което се иска малко мозък отстъпи на Симеон. Нямаше логична идея за подредба на дървата, Алманаха....

Общи условия

Активация на акаунт