На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 18

• 126 091
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
  • гр. Бургас
Роси , пак те питам КОЙ да гледа , ти ме пращаш да гледам еди къде си. Аз не гледам цени в сайтове и не си губя времето в детайлни съпоставки. Влизам , харесвам, трупам в кошницата и бързам да плащам. Бързам, защото ми се налага. Така че пак те питам- защо ме цитираш и към кого се обръщаш, не те питам къде да гледам или къде да гледаме.
Камея, извини ме ако нещо съм те засегнала, но видях брошурка на Бизим, която ти беше публикувала и аз затова писах, който пита да гледа страницата на Бизим. Аз също не следя цени, защото имам карти от Bizim и Кира. Моля, още веднъж за извинение, но така и не разбрах към кого е тази брошура.

# 451
  • Пловдив
Здравейте, бихте ли препоръчали някакъв крем за дерматит?
Надявам се не питате сериозно.Едва ли някой тук лекува.
Дерматит -атопичен,себореен,контактен,алергичен, периорален?Къде е локализиран-кожа ,лигавици ,скалп?
Това не е майтап работа.

# 452
  • гр. Бургас
Камея, който се интересува да гледа в сайта на BIZIM, видях брпошурата, която си публикувала и затова писах! Аз имам карти от Bizim i Kipa, купувам си по мой списък продукти и не обикалям да гледам цени, защото ходя всеки месец!

# 453
  • Пловдив
makak, фенирол нашия фенистил ли е? Ако да - каква е цената там? Може ли и цена на аспирина с вит Ц
Да , фенистил е но с ролчица отгоре като рол-он дезодорант-17,50. Аспирина е 14,65

makak, може ли да кажеш , дали си ползвала и друг път от кухненските кърпи и от къде се купуват !
На баране са малко по-плътни от сухи "мокри кърпи" , много добре попиват. Тези точно са от последния склад от страната на фурната, посока с гръб към паметника на рибаря.
В един друг склад видях и една по-дебела ролка- двойна, но прецених, че ще дойде тежка на мойта държачка.
Здравейте, бихте ли препоръчали някакъв крем за дерматит?
Ако е нещо сериозно-------------марш на лекар
За по-незначителни неща кремчетата коресатин вършат работа
Био козметика - копирам
Розовия,използва се предимно за бебета и деца със суха и зачервена кожа като лишеи(атопична кожа). Доста успешен крем,който го е ползвал си знае.
Жълтия е с натурално масло от морски зърнастец .Използва се при екземи.
Синия използва се при псориазис.
Зеления е с прополис,използва се при гъбични инфекции(Candida Albicans).
Всички видове НЕ съдържат кортикостероиди. Нанасят се сутрин и вечер,тънък слой от крема.Могат да се използват както и за тяло така и за лице.

И мен не ме впечатли пяната розов грейпфрут, но на другите им харесва

# 454
Дерматита е атопичен. Ходили сме много по лекари, изписват костикороид и докато мажем добре, като се спре се появяват отново. Появяват се като лишеи на свивките на ръцете и краката и отстрани на врата. Коресатин има ли го в Турция и това ли е турското му наименование. Дъщеря ми е на 17 г. кой цвят бихте препоръчали да взема.

# 455
  • до едно тепе
Точно и двете сме писали за Коресатин. Аз за малката ползвах розовия докато беше под 2г възраст, след това взех жълто-оранжевия. По скоро цвета наподобява охра. Не видях особено голяма разлика в кремовете или ефекта. Мажа лицето, когато се появят сухи петна и по тялото-там се проявява нещо като ситен обрив-по скоро кожата и става релефна, който в повечето случаи изчезва след няколко мазания.  Не знам дали сте я изследвали, но ако не сте идете и на алерголог. Моята госпожица беше с АБКМ и от там дерматита се обостряше. Като мина на диета нещата станаха в пъти по-лесни за контролиране. Сега като яде отново млечни пак се проявява от време на време, но не толкова проблемно. Другото, което пак вероятно знаете е да и налучкате козметиката- децата ги къпя с Мустела, но има много добри отзиви за серията на Ла рош  Липикар. Преди време при сина ми ползвахме балсама за тяло и имаше много добър ефект. И той като малък имаше АД и по крачетата му ставаха сухи петна, които на моменти се цепеха почти до кръв( ако не сме обърнали внимание)

# 456
Дерматита е атопичен. Ходили сме много по лекари, изписват костикороид и докато мажем добре, като се спре се появяват отново. Появяват се като лишеи на свивките на ръцете и краката и отстрани на врата. Коресатин има ли го в Турция и това ли е турското му наименование. Дъщеря ми е на 17 г. кой цвят бихте препоръчали да взема.

Незнам да ли ще ви свършат работа, но аз купувам тези две мазила от Турция за майка ми. От дълги години е със "суха кожа", която се появява по сгъвки, тил, скалп и сърби непоносимо.

Този е с КС както е описано и на кутията.

Аз също съм се мазала еднократно и с двата, тъй като съм с никелова алергия.
 ПП. Да добавя, че двата в Одрин ми излязаха около 25 ТЛ. А само Камфолина от Лозенград го взех за 7 ТЛ .

# 457
  • до едно тепе
Това са лекарства. На нея и трябва за поддръжка, за да не излизат петна, не за лекуване. КС не може да се маже постоянно-10 дена макс и то последните дни се намаля постепенно приложението. А второто го пише, че е за мускулни болки.
За съжаление козметиката, която тук е скъпа и в Турция е така. Бях писала,че търсих Мустела. Там излизаше на цена като тук, само,че тук аз последно я взех на суперпромоционална цена в една верига аптеки.
Това, за което аз писах Елидел,което е лекарство и аз го мазах само по лекарско предписание, в Туция е в голяма опаковка на много добра цена. Тук за 15гр крем ,който стигаше за около седмица-10 дни( мажех на 3 годишно ръцете от китките до лактите и краката от глезените го колената) давах 32-33лв. Там го видях в търсачката http://www.ilacabak.com/ilacgosteren.php?Id=4567
Но пак казвам трябва да се съгласува използването му с лекар, защото хич не е безобидно според мен. Кожата става фоточувствителна и от там нещата могат да станат още по-лоши. Сега не взех( малко съм суеверна в това отношение и не исках да дърпам дявола за опашката), но поне знам,че ако се наложи пак да мажа дъщеря ми ще мога да го намеря в пъти по-изгодно.

# 458
Имам реален опит в борба с АД по тялото и със СД по главата. Налучкване на поддържаща мед. козметика, при нас, когато беше малка- козм. на Д-р Тайс балсам интензив с Нахткерцен, душ - олио за измиване от същата серия, сега - еусерин сериите рипеър плюс, атопи контрол  и ла рош позе. За себорейния дерматит по скалпа - натурални био масла за втриване и мед. шампоани без сулфати, ароматизанти, консерванти. Редуват се различни, защото след втората опаковка става привикване и се губи успокояващия ефект. В ДМ шампоаните на Алверде са единият ни вариант, другият е шампоанът на Д-р Тайс. Сега е на турския Биоблас с Цинк, за който научих от темата. За другите продукти, пробвани в дългите години на израстване няма да коментирам....
Ще търся и аз нещо ново в Турция, с което да заменя тези, ако спрат да действат. Цената при мен не е определяща, търсим ефект. Свикнала съм да давам много пари за мед. козметика, двама са проблемните вкъщи. И много неща се е налагало да изхвърляме...

Роси, моля, занапред да не ме цитираш и да не си губиш времето да ми даваш излишни съвети. Има достатъчно новаци в темата, бъди им полезна на тях. На мен не си ми.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2018, 12:51 от *Камея

# 459
Здравейте, на 11.09 бях в Одрин. Ето какво напазарувахме:
От Мигрос:
Вениш за бяло-1л.-14,75TL, за цветно-13,25ТL
Persil прах-8кг.-39,90TL
Превръзки Оркид ултра (Always ultra)-40бр.-15,95TL
Bref топчета за тоалетна в опаковка по 2бр-9,95TL
Омекотител Yumos-1,440ml-17,95L
Спрей Yumos-17,90TL
Веро Fairy -1,350ml-11,50TL
Баклава от Gurrouglu 1кг.-75TL(на табелката пишеше 70, но може би беше малко над кг.), беше с шам фъстък-уникална,пишмане и локум пак от там. За пишмането каза 20, после се оказа 25, защото била голяма кутия, локум 15TL.
Лекарства
Фенирол-15TL
Dikloron-(за стави,10хапчета)-6,50TL
Dermo-rest-за гъбички по ноктите, с четчица,като лак за нокти-14TL
BARGELLO
Ароматизатор за вкъщи с пръчки- 28TL
И промоцията 2 парфюма за 60TL още я имаше, но ми направи впечатление, че го нямаше каталога с парфюми да си избираш (попитах и ми се отговори с НЕ), а трябва да знаеш за какъв парфюм отиваш или какъвто ти пръснат на ръката.
В Ераста, в H&M сутиен 79,90TL, при плащане с карта ми излезе около 21лв., а в бг сайта им е 35лв. Simple Smile

# 460
  • Пловдив
Точно тази  неделя имаше сапуна и в двата склада, като в този на снимката в 17.30 ч имаше още мед и люляк/лавандула

# 461
Добавям, кортикостероидни медикаменти, вкл. ЕЛИДЕЛ,  са били изписвани, това преди години, но аз не ги купувам, сега има две екземи - на китката и на глезена, успявам да ги успокоя и поддържам с мед. козметика. Определено, следващия път ще потърся кремовете, за които казахте.

ПП  Simple Smile  Кристал93, благодаря, че сподели. От дадения списък единствено се сещам за юмуш, че в бизим е с 1 лира и нещо надолу цената - без промоция. За други стоки не съм си поставяла за цел да запомня и няма да коментирам.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2018, 13:04 от *Камея

# 462
  • до едно тепе
Камея опитайте с Коресатин, ако не сте досега. Наистина е много добър. За съжаление, когато е тежко положението се налага понякога КС и Елидел. Ние ги мазахме, защото малката направи много тежка алергична реакция( според алерголога фито-фото чувствителност-бра глухарчета в парка), която се изразяваше в тежък контактен дерматит по краката от глезените почти догоре и ръцете от пръстите до лактите( бяха подути, обринати и зачервени). Опитахме седмица с козметика и антиалергичен крем, но се влоши много и тогава и изписаха тежката артилерия. Коресатина обаче помогна накрая, когато спрях всичко, за да доизчистим петната.
 Аз забърсах от НМ едно зимно яке. Сега го намерих в сайта тук на 90лв, там ми излезе 49. Ми как да не иде човек с кеф.

# 463
Здравейте, искам да попитам трябва ми магазин за бани и обзавеждането им .
Бихте ли дали някакъв сайт за такъв магазин в Одрин ,също ако знаете къде има да качите на карта за да видя къде е .
Благодаря ви много!

# 464
Здравейте, моля, ако някой има инфо за пчеларски магазин в Лозенград  да сподели .

Общи условия

Активация на акаунт