Радостта ми е голяма – аз ще бъда МАЙска мама! 2019г

• 35 019
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Спокойно Монамур. Тези болки, ако няма кръв са нормални за седмиците в които сме. Аз преживях същото този вторник. Вечерта имах смразяващи кръвта контракции и бях сигурна че всичко приключва. Сряда отидох на преглед и всичко беше наред. Бебе беше пораснало с хубав и силен пулс. Матката расте и се измества нормално е да наболява. Дишай дълбоко и не давай на паниката да те обземе.

# 661
Чудя се дали да не отида да ме прегледат спешно тази вечер. През деня докато ходих много ме болеше опашната кост. Като се прибрах и легнах на дивана болката се засили като започнах да усещам болка и в матката, като че ли към шийката... Пих 2 но шпа, лежа и чакам да видя ще мине ли.. ако не отивам 😔
Monamour, пази леглото задължително! Дано те отпусне от но-шпа -то. Според мен тялото просто дава сигнал, че има нужда от почивка! Много ли си се преуморила днес? Аз, както лежах основно днес, пак чувствам болка ниско долу в матката, а от вчера имам и доста обилно течение! Запази спокойствие и се наблюдавай, ако се засили болката, отивай да те прегледат! Най-добре да те види твоето АГ, но ако смяташ, че не е за отлагане въпросът, по-добре да те прегледат за твое спокойствие! Спокойно, мила, всичко е наред, сигурна съм!💕💖💕

# 662
Болки е съвсем нормално да имаш. При кървене тогава в болница. Спокойно, аз с първата бременност имах доста докато се разтяга матката, а сега с втората нищо общо. Пий си нош па и си лежи.

# 663
Спокойно Монамур. Тези болки, ако няма кръв са нормални за седмиците в които сме. Аз преживях същото този вторник. Вечерта имах смразяващи кръвта контракции и бях сигурна че всичко приключва. Сряда отидох на преглед и всичко беше наред. Бебе беше пораснало с хубав и силен пулс. Матката расте и се измества нормално е да наболява. Дишай дълбоко и не давай на паниката да те обземе.
Solace, успокои ме да ти кажа! Тези дни имам много неприятни придърпвания и малко взех да се шашкам и аз. Дано всичко е в реда на нещата, колкото и да не ни е приятно чисто физически като усещания и симптоми! Радвам се, че си се успокоила!😍

# 664
Момичета подготвих новата тема, но трябва да изберем и заглавие. Понеже никой нищо не предложи, направих анкета на първа страница, моля гласувайте! 💓 🌺

# 665
Благодаря момичета, отпусна ме но шпато. Лежа си и дано утре да съм ок 😘

# 666
Май нещо не ни е ден днес,мен пък ме удари ток преди малко и сега ми е малко напрегнато, пих но-шпа за всеки случай.Прочетох целия интернет,всички минали през това казват,че няма какво да стане.Имаше и лекарски мнения,че няма риск,малко се успокоих от тези мнения,но все пак ми е напрегнато,ако усетя нещо ще хвърча към спешното.Успех и дано всичко е наред с бебоците ни.

# 667
Борислава, не се тревожи, според мен всичко ще е ок. При мен болките продължават при движение. Някак си остри са, надявам се да са от разтягане на матката, а не от нещо лошо.

# 668
Ох, гледам бая сте пописали. Аз да разкажа за моите приключения.
По-маловажното е, че хем съм болна с кашлица, хем имам едно хронично възпаление на троичния нерв на лицето, което реши да се обади сега точно. Вчера исках да си откъсна главата. Както и да е.
По-важното е, че снощи започна да ме наболява корема като ПМС. И тази сутрин гледам една кафяво зацапване..... Не е нужно да ви обяснявам как се почувствах. Отидох в Торакс (от Пловдив съм). Там събота и неделя не работели  по каса и прегледът е "само" 75 лв. Обаче не ми се занимаваше да ходя да търся в бързината на друго място. Викам поне ще мина веднага. Иначе в спешното в Хирургиите едва ли ще стане толкова бързо. Както и да е - накратко там си е ембриона. Има пулс. Yellow Heart Кървенето не е активно. Да си пия Утрогестана 3*2 + Но Шпа 3*1 и това е. Обаче коремът пак ме боли и сега се притеснявам, че в момента кървя, а утре ще имам пак кафяво чистене. Иначе към момента почти се изчисти всичко. Само корема и подуването ми е. И притеснението. Та така. Каза ми доктора, че трябва да взема мерки за кашлицата. Защото това напъване не е хубаво. Аз имам чувството, че точно от един пристъп на кашлица нещо ме преряза.
Като казах на мъжа ми, че всичко е ОК и вече ни се отпуснаха душите, той ми вика:
- Казаха ли какво ще е?
- Абе, колко пъти да ти казвам, че е рано.
- Ми, за 75 лв трябваше да ти кажат какво ще е, как ще се казва и какво ще работи после.
Посмяхме се малко след стреса.
Относно честотата на прегледите - понеже ми е втора бременност си бях намислила като видя двете черти да си пусна 2-3 ЧХГ-та и да отида направо 6-7ма седмица за пулса. Но имах имплантанционно кървене и тн, та ходих по-често от предвиденото. Първо ходих в 5-та седмица да се види, че се е имплантирало. И после ме викнаха 7+2 дни (което е във вторник). След това предполагам, че ще ходя всеки месец, ако нямам пак кървене.  Един път в месеца е нормално според мен. Повече си е вече резултат на нашата майчинска паника.
 Мисля, че всякакви домашни уреди за следене на пулса и тн. са излишни. Можете само да се филмирате много яко, ако не успеете да го поставите правилно. Освен това има много неща, които ние не знаем и не разбираме и информацията, която ще получим от този уред можем да я интерпретираме доста грешно. Да си оставим следенето на бременността на професионалистите.
Храненето с изключение на вчера и днес вървеше така. Няколко залъка на закуска. Колкото да не ми се гади. После салата с една малка филийка от онези ужасни здравословни хлябове, които стават само , ако се препечени. После пак салата+филийка. И някаква лека ранна вечеря. Ако започне да ми се гади след 19ч гледам с някакъв плод или два-три залъка да го разся. От утре съм в 7+1 седмица и не бях качила нито грам. Днес обаче ядох без ред и без мисъл много бял хляб. Като цяло гледам малки порцийки през 3 часа. Просто ако не ям през 3 часа.... гаденето ще ме изяде мен. И много пъти успявам да се нахраня след като вече ми се гади от много време и съответно изобщо не искам да ям. Но все пак се насилвам и след няколко хапки ми става по-добре. Като цяло просто не ям преработени храни, захар, трансмазнини. Наблягам на плодове, зеленчуци, малко черен хляб да държи ситост. В момента рибата и месото не са ми приятни.
Дълго постче, но много храна за размисъл.

# 669
Monamour гледай да си почиваш повече и да не правиш много резки движения,но-шпа би трябвало да помогне.Може пък матката да ти се разтяга по-трудно ли,не знам как да го обясня точно,но от това да усещаш този дискомфорт.Иначе при мен имаше някаква такава болка около яйчниците я усещах,бях питала лекарката и каза да пия но-шпа,обаче болката се премести от другата стана и усетих,че е по-скоро от към ставите,а не яйчниците.Дано минат тия болки и не е нищо сериозно.
На Данито майка му кървенето,ако е кафеникаво знам,че е стара кръв,ако е алена е нова,та щом е кафеникава не и се впрягай много,но все пак не дай си Боже се усили нищо не пречи да отидеш до лекар да провериш какво се случва.Миналата бременност имах кафеникаво зацапване в началото за 3 дни,по 4-5 капки на ден,гледах да лежа повече и си спря от само себе си.За кашлицата можеш да си направиш сироп от лукчета и кока-кола,на мен много ми помага,възможно е и кашлицата да ти е причинила това кървене,хич не я пренебрегвай.

# 670
Мами, току-що ми сервираха, че на работата ще имаме задължителни профилактични прегледи, а аз още не съм съобщила за бебчо. Мислех да го съобщя в края на месеца, но нече незнам какво да правя. Какво ще ме посъветвате?
Ние също имаме профилактични прегледи, но самите резултати пристигат при самата фирма чак след месуц, а и доколкото знам , болницата няма право да обявява каквито и да е резултати на работодателя . Така че не се притеснявай Simple Smile

# 671
  • Бургас
Добро утро, момичета!

Как сте днес? Надявам се всички болежки, зацапвания и гадории са останали в миналата седмица! От тази седмица започваме една по една да влизаме в заветната 12та седмица ... ще си разказваме за фетални морфологии ... колко много е пораснало бебчето и колко ниски са ни рисковете за Даун /дай Боже/ ... Т.е. само хубави неща ни предстоят.

Хубав ден и седмица ви пожелавам  Hug

# 672
Добро утро и от мен.

Надявам се седмицата да е спокойна за всички. На мен не ми предстои нищо планувано. ФМ ми е в началото на Ноември, а до тогава има повече от цели 2 седмици, тоест сега съм 10 гс... ще се радвам да споделите преживяванията си от този важен преглед. Heart

# 673
Здравейте мами! Аз още не съм се записала за ФМ, в 12с ще се запиша на ЖК, и след това на ФМ. Има ли някой от Благоевград, който да ми препоръча къде мога да се запиша там? Тъй като съм от малък град и най-удобно ще ми бъде там.

# 674
Здравейте!
Аз утре влизам в 9та седмица и съм нанпреглед в сряда 🤞 нямам търпение.
А на ФМ съм началото на ноември, дотогава ще чета как минават вашите 🍀🤞

Общи условия

Активация на акаунт