МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 13

• 69 137
  • 766
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Моето актуално мнение за проф. Куманов от тази година е по-добре да стоите далеч от него. Т.нар. първичен преглед е точно 5 мин., назначава 3 хормона и взима 90 лв. за консултацията. Когато отидеш да му покажеш хормоните взима още 70 лв. и изписва трибестан, без коментари без обяснения без нищо. Дори настоява да не плащаш на касата в Ендокринологията, а да му дадеш парите лично на ръка. Освен това не беше назначил ключов хормон като Тестостерон, защото му е по-важно да ти обясни да отидеш точно в определена лаборатория.

# 361
Правена ли е спермограма ? Ако да дайте да я видим Simple Smile
Скрит текст:
Здравейте, Честита нова година на всички!
Ще правим кръвни изследвания аз и моя мъж, с цел подотовка на задължителите такива, които се изискват при първичен преглед в идбраната от нас клиника.
Засега сме с мъжки фактор /но знае ли човек/, проблемът е, че сме дълга връзка и много не разчитам на чудо, да стане бебето от много секс, тъй като такъв не преобладава особено, а следенето на овулация и бебеправенето по график на нас специално не ни се отразява добре на отношенията Grinning
Така че предвид че съм на 34, предпочетох и мъжът ми ме подкрепи, по-отрано да се обърнем към репродуктивен специалист за по-сериозни действия ...
От всичко, което изчетох разбрах, че една СП съвсем не е достатъчна, за да се установи къде е проблема при мъжа и на какво се дължи.
Затова сега преди първичните ни прегледи, смятам да направим с едно ходене в лабораторията повече изследвания.
При него ще пуснем репродуктивните хормони, пакета за щитовидна жлеза, и микробиологията и полово-предавани болести.

От вашия опит, можете ли да ме посъветвате други изследвания, които е добре още на начален етап мъжът ми да направи, за да повишим шансовете за по-добра СП и успеваемост при инвитрото, а не да чакам някой лекар да се сети или да имам нуспешен опит? ...
Не знам дали се забременява естествено с концентрация и подивжност малко под референтната граница, каквато е нешата, но предвид че при някои мъже тука виждам 80-100 млн. концентрация в пробата и пак не стават нещата, леко се обезкуражавам по принцип, макар да знам, че е тъпо да се фокусирам на темата по такъв безумен начин.

Благодаря предарително!

Не мога да зареждам файла тук, опитвах всякак. Ще опиша параметрите като направим новата сега и без това да е по-актуална.

Последна редакция: ср, 02 яну 2019, 16:26 от AnMary

# 362
Здравейте-и аз да се включа. От известно време следя форума но поствам за първи път. С мъжа ми пробваме за бебе от една година безуспешно, като минахме преглед преди месец в Бургас-назначиха ни спермограма и ако някой може да коментира резултата, ще съм много много благодарна.

# 363
 Това до колкото виждам не е разширена спермограма и по нея пише че имате 20% нормални , Според мен просто не хващате правилния ден на овулация . Защото този резултат изглежда добре . Къде е правена спермограмата ? В Специализирана клиника ли ?
Здравейте-и аз да се включа. От известно време следя форума но поствам за първи път. С мъжа ми пробваме за бебе от една година безуспешно, като минахме преглед преди месец в Бургас-назначиха ни спермограма и ако някой може да коментира резултата, ще съм много много благодарна.

# 364
    СГ и според мене не е зле. Но за да се изключи напълно наличието на някакъв проблем, бих ви препоръчала да направите и микробиология, тест за антиспермални антитела заради наличието на аглутинати  и СДИ тест заради влошената морфология, като и 3те трябва да се направят в  специализирана лаборатория към някоя репродуктивна клиника. Ако и при тези изследвания не изникне някакъв проблем, ще трябва да търсите причината при тебе.  Peace

# 365
    СГ и според мене не е зле. Но за да се изключи напълно наличието на някакъв проблем, бих ви препоръчала да направите и микробиология, тест за антиспермални антитела заради наличието на аглутинати  и СДИ тест заради влошената морфология, като и 3те трябва да се направят в  специализирана лаборатория към някоя репродуктивна клиника. Ако и при тези изследвания не изникне някакъв проблем, ще трябва да търсите причината при тебе.  Peace

Благодаря много за отговорите. Микробиологията я минахме вече (в репродуктивна клиника), няма проблеми. За спермограмата, също я направиха в инвитро клиниката, но в последствие разбрахме че не е разширена (ако знаехме, щяхме да поискаме изрично да е)- сега има ли смисъл да правим по Крюгер или директно да преминем към СДИ тест? Запазили сме час при д-р Стефанов, но е чак за юни - мислим да пробваме в Селена, че там се чака по-малко май

# 366
 Как ще чакате до Юни . Направете си разширена с СДИ тест . И пуснете Резултат .

Благодаря много за отговорите. Микробиологията я минахме вече (в репродуктивна клиника), няма проблеми. За спермограмата, също я направиха в инвитро клиниката, но в последствие разбрахме че не е разширена (ако знаехме, щяхме да поискаме изрично да е)- сега има ли смисъл да правим по Крюгер или директно да преминем към СДИ тест? Запазили сме час при д-р Стефанов, но е чак за юни - мислим да пробваме в Селена, че там се чака по-малко май

# 367
Здравейте момичета. Аз влизам за да се отчета. Последно ДНК фрагментациите бяха 33%. След месец прием на високи дози витамини А, Е , НАК, селен, цинк, омега 3, положението леко се е влошило. -35.6%.  Сега ги спираме  и ще оставим само вит.С и Проксид плас, които взимаше и преди, поне да не се влошава докато направим инвитрото.

Мари, тази СГ е изработена според по-старите критерии на Световната Здравна Организация СЗО, където морфологията трябва да е с над 30% добри сп. По-новите критерии които са приети от същата организация са тези по Крюгер, където морфологията трябва да е над 4% с добра форма. Обаче и двата метода се изработват по различен начин и с различни апарати. Така че не е лош съветът да повторите СГ и на друго място, където ще ви я изработят по Крюгер,  още повече че понякога резултатите могат да се окажат инцидентно влошени, а след седмица например да са в норма.  
      СДИ теста е съвсем различно изследване. Просто статистически при лоша морфология се оказва че и вероятността за ДНК фрагментации е по-голяма. Но докато не се изследват, всичко е само статистика и предположения.

# 368
Geizer, пробвате ли американската схема преди тм да даде материал?

# 369
Каква е тази американска схема преди даването на материал? Това някакъв нов метод ли е?

# 370
американската схема или турска схема, защото и в Турция го препоръчват е 5дни изпразване, 2 дни почивка и после даване на материал. Казват, че помага именно за намаляване на днк фрагментации.

# 371
Ние я направихме и имаше резултат. Не пречи да пробвате.

# 372

Тази спеемохрама е за кофата!И ние имаме две такива даже с 30% ,а на разширената само 1%морфология.Ако искате да имате яснота и да не се бавите,дерзайте.Това със сигурност е назначено от човек който не се занимава с репродуктивно здраве.И в Бургас са само некадърници,търси специалист.Желая ти успех!

# 373
Geizer, пробвате ли американската схема преди тм да даде материал?

Здравейте. Американската схема не сме я пробвали, но ще опитаме и това като стартираме инвитрото. Записах час за първа консултация за 16ти и се надявам да не отнеме много време подготовката. Просто нямаме повече време за пробване и т.н., на 39 съм вече...
     За последните 2 години имаме 3 СГ и 3 СДИ теста където показателите са почти едни и същи. От нищо което сме опитали до момента не се е повлиял. Непрекъснато чета как при другите мъже показателите им значително варират, а при моя освен с мизерните 1-2% нагоре, надолу не мърдат и това е. Даже и здравословен проблем някакъв така и не открихме.
      Мисля си за ИКСИ + ТESE +MACS, но не е сигурно дали последните 2 ще са приложими заедно. Ако не, ще искам половината яйцеклетки да ги оплодят със ИКСИ + ТESE, а другата половина с ИКСИ+MACS.

# 374
Здравейте,от година със съпруга ми опитваме за бебе,но не се получава. Той си направи спермограма,след което му предписаха витамини Профертил (които не са никак ефтини) които да пие. Пихте ли си казали мнението за спермограма. Благодаря предварително!
[/img]

Общи условия

Активация на акаунт