КРУИЗИ /Тема 12/

• 64 390
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
ами да , колко му е да нащракаш 10 000 снимки ,да ги подредиш в албум и да ги публикуваш ...... много хиляди албума

# 631
Добро утро! В района на Мавриций, Мадагаскар, Реюнион има ли друга компания освен Коста?

# 632
luba_rizova, 300 Евро вътрешна каюта ли е? Защото за вътрешна, най-евтиното, което на мен ми излиза е 450 евро.

# 633
luba_rizova, 300 Евро вътрешна каюта ли е? Защото за вътрешна, най-евтиното, което на мен ми излиза е 450 евро.
Сега е толкова, но търсиш промоция или чакаш ласт минит. Честно казано и аз повече от 300 е за този кораб и маршрут не бих дала. Дори и под тази цена съм виждала.

# 634
mim4eto_84 , била ли си по този маршрут и с този кораб? Ще те помоля да споделиш какво не ти хареса. Ние на там сме се насочили, но ако мненията ви тук са негативни, сериозно бих се замислила

# 635
Била съм в Сингапур, Тайланд и Бали, но не на круиз. Единствено бих се върнала в Сингапур. Много ни хареса и за обикаляне и за почивка. Маршрутът е добър, ако не сте ходили, не се колебайте!

# 636
Здравейте! Харесала съм няколко карибски круиза, но ми прави впечатление, че цените за седмица не падат под 400 долара за вътрешна каюта.  Да се надявам ли на промоция в последния момент или за този регион не трябва да очаквам чудеса. Ще съм благодарна, ако споделите нещо за април или май, което включва Белиз, Роатан, Хавана... Визи за САЩ имаме.

# 637
Здравейте, ние преди две седмици се върнахме от средиземноморски круиз, бяхме на MSC Meraviglia, качихме се от Чивитавекия, защото самолетните билети до Рим ни бяха най-евтиния вариант. От летище Чампино хванахме автобус Теравижън до гара Термини в Рим- струваше ни по 10 евро на човек, от там хванахме влак до Чивитавекия и пак платихме по 10 евро на човек. Не е никак сложно придвижването до Чивитавекия, минахме през техни селца и пътуването беше супер спокойно. От гарата в Чивитавекия хванахме някакво автобусче за по 2 евро до круизния терминал, понеже бяхме с деца и куфари. Може и пеша да се извърви, кораба се вижда, но не е толкова близо, поне 2 км. според мен. На круизния терминал вече ни чакаше автобуса за самия кораб. Терминала в Чивитавекия е супер нов и луксозен, самото приемане на документите и качването беше супер спокойно. Нямаше навалица и струпване на хора.
За мен беше първи круиз, а за съпругът ми, първи като пасажер, работил е около 10 години на различни круизни компании (последно на Celebrity Cruises). Той беше малко скептичен по отношение на компания като MSC, защото Celebrity са по-висок клас круизна компания. Но дори и той беше максимално накефен на новия, модерен и луксозен MSC Meraviglia. Всичко на кораба беше на ниво- храна, обслужване, забавления.
Цитирам го - "Не мога да спра да се кефя на този нов кораб, всичко е ново и блести отвсякъде"....
За първи круиз мисля, че класическо средиземноморие на този кораб е идеалния вариант.

Така, сега сме в търсене на следващия круиз- мъжо иска карибски круиз, може би отново Февруари 2020.
Приемам всякакви съвети от къде да се качим, кои са най-евтините варианти за самолетни билети. Мислим, че от Флорида, Форт Лодърдейл ще е най-лесно, но незнаем как стоят нещата с визите. Той преди време е имал щатски и всякакви други визи, но те са изтекли вече.
Мислите, ли че могат да ни откажат визи, при положение че той е обиколил целия свят и все пак се е установил в България.... изобщо как се процедира с визите при букване на карибски круиз, първо плащаме круиза и после кандидастваме за виза, или......????
А ако ни откажат, парите предполагам за резервацията ще изгорят, нали????

Ще съм благодарна на всякакво инфо!

# 638
  • Пловдив
Най - удачно е първо виза, после круиз. Виза винаги могат да откажат, но пък каквото. Има круизи и с много малък депозит, но за мен е излишно. На самото интервю ще си кажете, че искате да ходите на круиз и какъв и така. Смятам, че имате голям шанс за виза, просто с американците никога обаче не се знае на 100%.

# 639
Дами, аз пак с въпросите. Кажете как да се придвижим от летището в Барселона до круизния терминал?

# 640
  • Пловдив
Дами, аз пак с въпросите. Кажете как да се придвижим от летището в Барселона до круизния терминал?

Такси опция ли е? Беше фиксирана тарифа от 39 Евро, до колкото помня. Друг вариант хващаш експресния бус до площад Каталуня, от там пеш(или метро за 2 спирки) до паметника на Христофор колумб и от там пристанищен автобус за 3 Евро двупосочен. Или донякъде с градски автобус от летището, по-евтино е, после с метро на спирка до Христофор колумб и от там пак този пристанищен автобус. Ние ходим пеш по Ла Рамбла, дори и с багаж, 3 пъти сме се качвал от Барселона, и ползваме винаги експресния автобус ДО Каталуния, но с градски транспорт е малко по-евтино, де.

# 641
И ние бяхме с Фортуна сега в този регион. Не очаквайте хубави неща, но за цена от 300 Евро си е идеално. Blush, щом го гледам и за догодина за другия кръг Grinning. С хубава промоция на самолетните билети нещата си стават идеални. П. С. Някой да се е качвал на Виктория, знам, че има доста фенове на Коста в темата? Има интересни маршрути с Малдиви и Индия...
И аз се интересувам от Виктория и по-точно Малдиви-Индия. Моля ако някой е пътувал с кораба да даде повече информация. Също и за пристанищата, какви екскурзии правихте?

# 642

Такси опция ли е? Беше фиксирана тарифа от 39 Евро, до колкото помня. Друг вариант хващаш експресния бус до площад Каталуня, от там пеш(или метро за 2 спирки) до паметника на Христофор колумб и от там пристанищен автобус за 3 Евро двупосочен. Или донякъде с градски автобус от летището, по-евтино е, после с метро на спирка до Христофор колумб и от там пак този пристанищен автобус. Ние ходим пеш по Ла Рамбла, дори и с багаж, 3 пъти сме се качвал от Барселона, и ползваме винаги експресния автобус ДО Каталуния, но с градски транспорт е малко по-евтино, де.

А откъде хващате експресният автобус?

П.С. Да имам план Б, щото мъж ми иска да вземем такси...

# 643
  • Пловдив
http://www.aerobusbcn.com/
 Ей така изглеждат, като излезете пред терминала, вървете надясно и ще видите стоянка. Винаги има опашка и хора. Билети може да купите и от шофьора, не е задължително предварително. И пак да кажа, по - евтино е с градския автобус и после метро, виж в темата за Барселона, там трябва да е описано. На нас ни са удобни аеробусите, защото винаги спим преди круиз на Ла Рамбла, но много хора ползват нормални градски рейсове, излиза до центъра мисля около 2-3 Евро. Ако искаш да ти е бюджетно и няма да бързаш супер много, е добър вариант.

# 644

Най-бюджетния вариант от летището е с влака R2 и метро, на цената на един билет. Можете да си вземете карта от 10 билета за 10 Е. Може да се ползва от няколко човека. Чекираш на влизане, после се прехвърляш на метрото, с един билет. Удобно и бързо. Но после до круизния терминал - не знам. Не съм се качвала от Барселона.

Общи условия

Активация на акаунт