На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 19

• 114 621
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
От къде купувате суров кадаиф ? Относно капките за нос , купувала съм Отривин и съм го ползвала , за мен и семейството ми са добри !

# 256
По главната улица има едно магазинче където продават кори за баница и в него има суров кадаиф.

# 257
Дойде време и за форума. Благодаря на потребителите на фирума.
 Ходихме на 15.09. за пръв път в Одрин. На границата чакахме много. Още от там ми стана лошо. Отидохме в Мол Ерастра. Имахме само евро и карти. В Мола обменихме 20 евро. Курса беше не изгоден за нас,но все пак да имаме някаква местна валута. Плащахме с карта. На ММ картата не я приеха. Пазарувахме във Фло (кожени обувки за ММ-50 и 120тл.)искаше още 1 чифт,но нямаше номерация(носи 45-46номер). За мен 1 обувки(нямаше да вземам)текстил-40тл. Уайкики-за ММ и децата,НМ,е-бебек(много са изгодни играчките),Мигрос. От всички маг. имам бележки,ако някой го интересува да пита. Искахме и до борсата за перилни да отидем и до пазара и до аптека,но нямаше никакво време. В Мигрос  нямаше колички,та на ръце пазарувахме. На два пъти. Много се изнервих. Не съм гледала цени,само на Молфикса,че ми се видяха по-скъпи от тук. Не взехме. Паста за зъби „Сензодин репиър”за  6лв.,тук е 10лв.,Хед енд шоудърс”,„Пантен3 в 1” ,лешници и т.н. Изгодно е,но ако имаше и повече време щеше да е супер. Навръщане объркахме пътя и минахме през КА.
Иска ми се пак да отидем,но няма как ,поне за мен,че са две децата и няма на кой да ги оставим. При следващото посещение на майка ми(догодина) пак ще отида.

# 258
Здравейте! Дали някой от вас знае къде в Одрин мога да намеря големи номера дамски обувки (41-42)?

# 259
  • Варна
Може ли да ми кажете по колко левове д/г обменяте преди да отидат там и стигат ли ви?

# 260
  • Русе
Може ли да ми кажете по колко левове д/г обменяте преди да отидат там и стигат ли ви?
И как да ти кажем? При всеки е различно. Миналата година при първото ни ходене обменихме около 700 лири(тогава по 50 ст.) Върнахме 350. При второто ни ходене купих още 400, станаха 750 и пак върнах 400. Тази година, когато ходихме в Турция, тръгнахме с 900 лири. Изхарчихме над 2500.

# 261
  • Пловдив
Момичета и мочета,да ви питам нещо. Искам да си купя от кафявите керамични купички,в които правят турския сутляш. Да ме насочите къде да търся или да сте виждали такива?  До сега просто не съм обръщала внимание.
Ще взема и аз от капките за нос,които коментирахте. За гърло взимам тантум вердето и таблетки за смучене анзибел. Нещо друго смучащо да препоръчате?

# 262
Къде мога да намеря големи мъжки обувки (маратонки )45,46 ?

# 263
  • Сливен
Здравейте Моля за съдействие имам разширени вени и ми изписаха Магнерич Магнезий 500 мг и Диокет 600 мг диосмин. МОЛЯ запознатите и говоря ще турски да ме предложат аналози от турска аптека. Ще помоля и за аналог на Прим ойл - масло от вечерна иглика 500 мг. Предварително Благодаря на всичси

# 264
  • Димитровград
Ако са лекарства търсете тук по активна съставка:
http://www.ilacabak.com/ara.php?arama=diosmin
Ако са козметика или хранителни добавки - не знам.

Последна редакция: сб, 29 сеп 2018, 22:59 от papaone

# 265
# 266
  • София
В момента сме в Одрин. Напазарувахме основно официални дрехи. Утре ще е другия пазар.На ММ всичко от горе до долу, костюм, риза, обувки, вратовръзка- 750 лири. Качвам и бележка от аптеката с актуални цени

# 267
  • до едно тепе
Мммм ние днес голямо обикаляне направихме де. В 6.30 тръгнахме, в 12.30,т.е преди час се върнахме. 4 часа  и половина само кибик на границата. 2 часа отиване и 2ч 30 мин на връщане. Ужас и половина.
За аптеките да се изкажа. Намерих на детето сингулар. В 3 аптеки влязох на центъра докато събера заветните 2 кутии за следващите 2 месеца. В първата го нямаше, втората ми го продадоха на 46.20 лири, в третата на 45 лири. Официално в търсачката го намерих на 44,60. После ще потърся какво са ми дали като бележка.
Рибния пазар- лаврак и ципура на 35 лири кило, паламуд 15, сьомга 30, барбун взех, но не помня цената. Риба тон или поне така пишеше-75 лири кило. Имаше и още хамсия и някава друга дребна риба, но цените не ги помня. Рибата я взехме към 5 следобед и беше пообрана.
ГолЕма лудница беше навсякъде. Повече в събота мисля да не ходя. Просто е ужасно натъпкано с народ. Направи ми впечатление обаче, че в Марги аутлет магазините са доста заредени. Или сега са изкарали стоката( нали бях преди 2 седмици в Ераста) или просто в мола ходят много повече хора и обират всичко.

# 268
Здравейте! Дали някой от вас знае къде в Одрин мога да намеря големи номера дамски обувки (41-42)?
Сами в Deichman,  Марги, че и ние имаме проблем с номера. Хубаво е, че са с малко уголемени калъпи.

# 269
Здравейте и от мен.Да споделя и моето първо ходене в Одрин Simple Smile.Пътувахме с организиран транспорт - никога повече или поне не с автобус Simple Smile.На отиване умряхме от студ,имаше проблем с парното Sad.Извадихме огромен късмет с минаването на границита и на отиване и на връщане.На отиване около 50мин.,на връщане не повече от 40мин. престой.Пазара не ме впечатли - огромна лудница и надвикване Simple Smile.От пазара купих долнище на анцунг за 40TL (което се оказа късо,нали съм си градински маркуч Simple Smile ),блуза за 30TL.(пролетно есенна може би),още 2 блузи по 25TL.,мъжки обувки- 50TL и 100TL.(на втория чифт ни направиха отстъпка 10TL),дамски потници по 8.5TL (смъкна ги на 7TL.),мъжки блузки за по 15ТL....Колежката ми си купи 2бр. щори по 2м. за по 120TL.,купички и чинийки по 1TL/бр.,обувки за мъжа и също за 100TL.,отново 10TL.отстъпка,и др не помня какво взе тя Simple Smile.Племенницата ми май нищо не си хареса от там или поне аз не се сещам Simple Smile.Настанихме се в хотела около 13:00ч.и отпрашихме по центъра.Разходихме се доста стабилно - около 12км. обикаляне Simple Smile.Влязохме в закритата чаршия - ако някой знае как се казва то пазарче моля да ми каже, мисля че е  нещо с паша,ама не съм сигурна.От разходката по центъра и чаршията - мъжка блуза 35TL.,дамски обувки 10TL.,локум 4 кутии за 20TL.,дамска раничка за 30TL.,2 пътни чанти дамски за по 50TL.,дамски чантички тип портмоне по 3TL и 5TL,аптека ама кое колко струваше....Отидохме до Selimiye cami останах впечатлена от джамията направих доста снимки и вътре и на вън Simple Smile.Вечерта отидохме да хапнем прослуватата тава джигер - не останах очарована от ястието (салатата беше по-хубава Simple Smile ).Минахме през църквата "Св.Константин и Елена" от там сувенири,икона на Св.Георги за 30TL.и още дреболии Simple Smile.От борсата за перилни препарати баклава по 15TL и 18TL (баклавата от 15 TL е от Maritza baklava),пишмание за 15TL,локум-12TL/kg., За Erasta нямахме време за жалост,в Margi outlet бяхме около 2:30часа стабилно харчене в Gratiss,LC Waikiki и Defakto.За повечето магазини нямахме време.Шампоаните в Gratiss биоблас по 10-12 TL,Елидор по около 12 TL.,буквално разтоварихме рафтовете със шампоаните Simple Smile.От наличната оптика не останах впечатлена - търсех точно определена диоптрична рамка на Hugo Boss - изобщо не видях да предлагат.Влязох в Derimod,добре че вече нямах пари в картата,че иначе там щях да се разоря Simple Smile.Като цяло искахме да видим повече забележителности,но и така доволно Simple Smile.Следващия път с кола Simple Smile и по малко хора.

Общи условия

Активация на акаунт