На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 19

• 114 572
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Абе и аз това казвам.Ниската лира е побъркала хората да пазаруват.От 5 години ходя по няколко пъти ама като този път........

# 286
  • Пловдив
Ние ходим винаги в делнични дни,на митницата е било спокойно досега.Този път обаче в сряда сутринта рано на КА имаше доста коли с БГ регистрация,което ме учуди.В Одрин спряхме само за закуска,около нас нямаше българи,може би хората си закусват в къщи.Вече не пазарувам от борсите в Одрин,защото на същите цени си намирам всичко,което ми трябва и в Бизим,но не в Одрин.А този път подминахме и Чорлу поради същата причина-без навалица от българи.Мол,Бим,Бизим,Кипа,Мигрос и др. има навсякъде,но на спокойствие.

# 287
  • Пловдив
DELTA, благодаря за отговора! Ще огледам при домашните потреби. То може и на пазара нещо да изскочи,ама като не съм гледала за такова нещо до сега...
Малеее,вие сериозно ме наплашихте с тая лудница...не,че ще откажем,де хихихи До сега като сме ходили все е имало хора...ама дано да си напазарим добре Wink

# 288
  • Varna
 ooooh!Олееее, и през седмицата калабалъка ли е бе Shocked ooooh!
И ние трябва да ходим по някое време вече, а сЯ като прочетох, че и през
седмицата е мамата си трака......и ми мина мерака.

Аз, по борси не ходя, но като чета и на другите места ....като на борсите. ooooh!

# 289
artemida Какъв ви е маршрута? И ние вече отбягваме Одрин. Пазаруваме по линията Бабаески - Люлебургас - Чорлу. Но ако споделиш нови места - ще ми е полезно.

# 290
Въпросът ми за баклавите беше по-скоро риторичен, но се радвам, че отново се повториха отговорите, защото тук не става въпрос за кофти прах за пране или некачествени чорапи, а за кофти храна. А темата за мен си е чувствителна Simple Smile

Много се надявам лудницата да премине с идването на по-хладното време. Планирам ходене в края на октомври/началото на ноември. Макар че като гледам букинга, май си е тенденция вече Simple Smile

# 291
  • Пловдив
sevgito,вече съм писала,че ние ходим в Силиври и Текирда.В Одрин спираме само да закусим-бюрек,трилече,чай,този път заредихме дизел в колата само колкото да влезем в ТР,след Одрин заредихме дизел 5,82ТЛ и продължихме към Силиври-там в понеделник има чудесен пазар-Али бей пазаръ,но този път бяхме в сряда и четвъртък и затова малко сменихме пазарите. В сряда има пазар в Гюмюшяка,това е по D 100 ,после в Силиври магазини колкото искаш,има голям и луксозен Maxi mal AVM.Спахме в Текирда,Родосто хотел и в четвъртък на пазара в Текирда,в мола-Текира,в Бизим, в Бим,в мола има Карфур,и в 2 града има всякакви магазини,но няма бъгарска лудница.На нас ни се отразява много добре-в Турция,между турците чудесно разтоварване от сивото ежедневие-на работа,в къщи.Преди Одрин отново заредихме дизел на 5,82ТР и предоволни към БГ.

# 292
Аз ходя за трети път и се считам за старо търговско куче.Мъж съм.За мен най-интересна е храната.Ако ще откривате "тава джигера" ви препоръчвам само едно от тия долепените едно до друго капанчета.На табелата му е написано на червен фон KERVAN.Там правят и много хубава шкембе чорба.Имахме неблагоразумието да влезем на другия ден  в едно друго заведение,в ляво от това при едни мустакати сервитьори.След преполовяване на тава джигера с изумление открихме жива хлебарка в чинията.Която по никой начин не спря персонала след визуалната констатация да си прибере дължимата сума .Манталитет!
Съвет-разходете се по рибната улица.Има баклава на добра цена ,аптека и  бяла техника.Търсихме едно кафене на Марица но вече е затворило.Като цяло съм възхитен от начина им на търговия.Стремят се да ти дадат някакъв бонус и да останеш доволен.За тях не е кой знае какъв разход-купиш4-5 хляба,дават ти едно хлебче от 25 куруша бадава/Безплатно/,поръчваш си някакво ядене,безплатно ти носят туршия,люти чушки,домат,лук и хляб,колкото можеш.Ако не стигне хляба,носят още.Не ти смятат филийката по 0,10лв на бройка.

Последна редакция: нд, 30 сеп 2018, 13:27 от chav_chav

# 293
  • Варна
blackisback, те и отговорите бяха с тази цел. Евтино, евтино, ама трябва да се мисли какво получаваш насреща.

Като ви чета, си мисля, че ще дам още един шанс на Одрин и ако тази лудост продължава, ще се наложи да тръгнем и ние надолу... Ама като ще отида до Силиври, то все едно съм отишла почти в Истанбул... Пък там нещата стоят другояче.

# 294
  • Varna
Той и ММ, като прочете за Силиври и вика,....че ние сме си в Станбул бе Grinning

# 295
artemida И ние по същата причина отиваме в Турция. Почивам си психически там и между другото е пазаруването. Обслужването в БГ не може да се сравни с това в Турция ... и някак си ми е приятна обстановката в Турция. Последно открих градчето Капаклъ и при следващото ни отиване вечерята ще е в Мол Корнерпарк - отстрани има едно заведение (по препоръка на племеничката) със страхотен лахмаджун и подобни ....
Силиври е следващото място което ще проучим  - слави се с красотата си и заведения на Крайбрежната (но аз все още не съм ходила).
Одрин някак си се комерсиализира (и е нормално в криза да се възползват от голямото търсене). Но при мен водещо не са само покупките. А и няма начин "да се избия" с покупки, при условие че пътуваме от другия край на България. Гледам на всяко пътуване до Турция като почивка и подарък за душата си Simple Smile
Какво ли ще стане като ме плени Истанбул не знам Revolving Hearts Защото следя и темата за Истанбул и се възхищавам на хората, които са пленени и с всяко завръщане правят планове за следващо пътуване ...
Отново се отклоних, но ... извинете ме.

# 296
Здравейте, следя ви отдавна не съм писала до сега, малко съм ви изтарвала с новата тема. Та искаш да питам, влизането в Турция рано сутринта и излизането по рано(към 2-3) по добрия вариянт ли е от влизането по-късно и съответно излизането? Наистина ли е такава лудница, както чувам от познати и приятели? И чакането с часове к нямането на нищо по магазините? Извинявам се ако има задаван такъв въпрос. Как е на пазара в Одрин в петък? Има ли избор на екипи, въобще има ли нещо за което да си заслужава освен за препарати? Благодаря
На отиване бяхме на границата около 6-6:15 сутринта, на връщане около 16:15ч.Минахме изключително бързо за около 40-50мин. и двата пъти.

# 297
Извинявам се, ама какво има в баклавата за 15 лири килото? Ядките не са евтини, маслото също... Коментираме баклави за по 100 лири, което е под 30 лв., а това е реално под 5 лв. за килограм? Дали не са с маргарин и някакви глюкозни сиропи?
Нямам никаква идея. Ходя за пръв и най - вероятно съм се прецакала, ама здраве да е 🙂. Още не е опитана така че може и в коша да отиде 🤣

# 298
И аз мисля,че тогава ще е по спокойно. А засплужава ли си да се ходи в Турция сега има ли какво да се купи. Основно търсим екипи и за малката халат и чаршафи нещо такова. На пазар ли трябва да отидем и има ли стока? Наши приятели са ходили вчера били кошмар. В 11 са тръгнали от Свиленград в 1 са били в Одрин. В 7 на обратно и са излезли,чак към 12 вечерта.  КаАха,че нямало много стока и било фраш с народ. Но те не са ходили на пазара,а мен там ме интересува повече как са нещата. Благодаря

# 299
Някой беше питал за магазините на центъра, по-вечето работят до 19:30-20:00ч

Общи условия

Активация на акаунт