Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 070
  • 751
  •   3
Отговори
# 630
Аз имах една вечер контракции доста, в един момент се усетих и реших да ги засека. Опулих се като видях, че са на 15 минути в продължение на над час. Както се появиха, така изчезнаха, бях без болка обаче.

# 631
Вече сигурно час мина от последното стягане и не се повтори. Обаче страшно ме уплаши. Днес пак се преуморих ,може и на това да се дължи.

# 632
Здравейте
Бременна съм в 5 г с и имам силни болки дали рова е нормално
Живея в чужбина и не знам кога точно ще ме прегледат
Претърпях един аборт в 6 г с със същите симптоми и сега съм много притеснена
Попринцип те би трябвало да имаш болки през този период.. Но щом нямаш други оплаквания като зацапване и т.н. не се притеснявай.. Но е добре, ако продължават тези болки да отидеш при АГ, за да те прегледа и да види дали всичко е ок..

# 633
Не няма никакви течения
Гениколожката ми в бг ми каза докато няма течение всичко е наред
Но въпреки това притесненията ми остават
Благодаря ви много

# 634
Пий 3x 2 Но шпа или папаверин

# 635
имам но шпа ще пия
Благодаря ви много

# 636
Абсолютно е безсмислено да ходиш утре на лекар. Вземи прочети и ще разбереш, че преди чхг да стигне мин.1000 няма нищо да се види. Т.е. около 10 дни закъснение.

Виждате ли защо казвам да не плашите момичетата! От някакво абсолютно безпочвено предположение сега жената не може да си намери място.

Прочела съм и изпитала на собствен гръб, това ми е трета бременност и горе долу си имам представа кога може да се види.Реших да изчакам и края на седмицата да отида. Все пак нямам болки и други оплаквания,които да ме притеснят.
Благодаря за отделеното време! Smirk

# 637
Момичета, вчера бях на преглед при еднокринолог (доц. Катя Тодорова), заради повишен FT4 при рутинно изследване назначено от АГ (9г.с. съм). Останалите щитовидни са ок, като и до момента не съм имала проблеми с жлезата никога - изследвала съм се преди по други поводи и съм ходила на ендо, и на ехограф са ме гледали. Доц. Тодорова поиска повторение на изследванията и ми изписа витамини Pregnacare Plus, тъй като били добри и съдържали елементи, които помагат на работата на жлезата. АГ-то ми я питах изрично на прегледа мин. седмица за витамини и тя каза - след 12 г.с. В аптеката също ми казаха, че тези витамини ги дават обикновено след 3-тия месец. Сега седя и се чудя какво да правя, от АГ-то имам само фолиева киселина до 3-ти месец и нищо друго. Имам доверие и на двамата лекаря (АГ и ендо), но това разминаване ме поставя в много странна ситуация Neutral Face

# 638
Аз имам проблеми с Щ.Ж. до 25 г.с. пиех само ф.к. и еутирокс за ТСХ. После започнах с витамините, но не приемах комбинирани, а отделно Б12, Д, Б6 и тн.

# 639
Аз пия от началото Pregnacare plus, всичко е наред. Сега съм 13 седмица. Но аз доста неща не ям-като риба, месо..

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 11:53 от pipi221

# 640
И аз съм с проблеми на щ.ж. Аз не бих ги вземала. Комбинираните витамини съдържат йод например, което на мен лично ми е противопоказно. Може би второ мнение от друг ендокринолог?

# 641
Момичета, вчера бях на преглед при еднокринолог (доц. Катя Тодорова), заради повишен FT4 при рутинно изследване назначено от АГ (9г.с. съм). Останалите щитовидни са ок, като и до момента не съм имала проблеми с жлезата никога - изследвала съм се преди по други поводи и съм ходила на ендо, и на ехограф са ме гледали. Доц. Тодорова поиска повторение на изследванията и ми изписа витамини Pregnacare Plus, тъй като били добри и съдържали елементи, които помагат на работата на жлезата. АГ-то ми я питах изрично на прегледа мин. седмица за витамини и тя каза - след 12 г.с. В аптеката също ми казаха, че тези витамини ги дават обикновено след 3-тия месец. Сега седя и се чудя какво да правя, от АГ-то имам само фолиева киселина до 3-ти месец и нищо друго. Имам доверие и на двамата лекаря (АГ и ендо), но това разминаване ме поставя в много странна ситуация Neutral Face

Витамини се приемат по всяко време от бременни и небременни, защото храненето в 99% от случаите е непълноценно. И която селска аптекарка го е казала това за след 3тия месец, трябва да спре да работи - още от планирането на бременност, трябва да се приемат. Ако нямаш сериозни проблеми, комбинираните витамини няма как да ти навредят, а само да помогнат. Казваш, че досега си нямала проблеми, а сега леко завишение - нормално е завишението в ранните седмици. Щом имаш съмнения - второ мнение.

# 642
Аз също не виждам проблем да приемаш витамините.. В началото изписват само фолиева киселина, но ако имаш липса или ти е понеже някой показател в кръвните изследвания и т.н. се приемат и допълнителни витамини, от които има нужда организма.. А и такива витамини и фолиева киселина могат да се пият още откакто е планувана евентуалната бременност както ти е написала Salsisha..

# 643
Естествено, че могат да навредят синтетичните витамини. Те не са панацея, натрупването на определени витамини и минерали в организма могат да са проблем, особено при жени с проблеми на щитовидната жлеза. Нека не изказваме някакви генерални изводи, че без прием на хапчета витамини не може да се бременее. Защото те не важат за всяка една от нас. Затова има лекари, които правят изследвания и дават становище. По принцип всеки човек трябва да се храни балансирано и да приема нужните витамини и минерали през храна. Дадох пример със себе си - не съм пила и не пия комплекси от витамини, защото съдържат йод и за мен е противопоказно. По предписание пия магнезий например като добавка, но ям много зеленчуци, ядки и плодове.

# 644
Естествено, че могат да навредят синтетичните витамини. Те не са панацея, натрупването на определени витамини и минерали в организма могат да са проблем, особено при жени с проблеми на щитовидната жлеза. Нека не изказваме някакви генерални изводи, че без прием на хапчета витамини не може да се бременее. Защото те не важат за всяка една от нас. Затова има лекари, които правят изследвания и дават становище. По принцип всеки човек трябва да се храни балансирано и да приема нужните витамини и минерали през храна. Дадох пример със себе си - не съм пила и не пия комплекси от витамини, защото съдържат йод и за мен е противопоказно. По предписание пия магнезий например като добавка, но ям много зеленчуци, ядки и плодове.
Ясно е, че може да изкара бременността без витаними.. Лично аз не съм пила нищо освен фолиева киселина, защото всичко ми беше ок на кръвните изследвания и нямаше нужда.. Но тук става въпрос, че тези витамини са изписани от лекар, който има понятие, че тя е бременна.. След като са изписани точно за проблема й не виждам проблем..

Общи условия

Активация на акаунт