В историята си ти сама отговаряш изключително ясно на собствената си дилема - обичаш го, не искаш да го загубиш, но и не желаеш да си губиш времето. Само по себе си - това категорично ти подсказва, че нямаш друга опция, освен да му зададеш този въпрос. Единственото, което ти остава е да получиш съвет тук "как най-деликатно и фино да разбереш намеренията му и дали той желае отношенията ви да еволюират в нещо много по-сериозно и трайно".
Мисля, че най-верният подход е, ако си искрена с него. Шеговитото и завоалирано подхвърляне може и да помогне, а може и бързо да те разконспирират, така че, по-скоро, визирам - съвсем буквално искрена, споделяйки му, че изключително държиш на него и би ти се искало да опитате да поживеете заедно (не влизай в излишни обяснения от рода, че желаеш да градите бъдеще заедно, прави всичко деликатно и стъпка по стъпка), но същевременно се срамуваш и страхуваш да не го изплашиш с подобна прямота и откровеност. Не считам, че е подходящо да довършваш излиянието си в ултимативна форма по обясними причини, а и няма гаранция, че и да заживеете заедно - нещата ще завършат с хепиенд. Аз лично бих избрал да подходиш уязвима към него. Ако наистина те обича - ще оцени откровеността ти и ще оцени това, че в твоите собствени очи си се унизила, а именно - ти да отправиш подобен въпрос.
Съществува и напълно реалната възможност, нищо от гореописаното, да не бъде оценено. И не само това, ами момъкът да се стресира и да пожелае да си дадете почивка в отношенията, за да "осмисли" чувствата и намеренията си спрямо теб, но пък вярвам, че си осъзнала, че е по-добре да дръпнеш лейкопласта рязко, вместо да храниш напразни очаквания и надежди, които след още 8 месеца или 3 пъти по толкова - същият герой да разбие на пух и прах, но много по-болезнено.
За съжаление, като те чета, ни най-малко не оставам с усещане, че си готова да приемеш раздяла. Независимо, че споменаваш, че не желаеш да си губиш времето - звучиш като тази, която обича по-силно и която ще се примири да бъде приятелка/любовница, докато отсрещната страна не вземе решение вместо теб и финализира отношенията ви, като междувременно ти изгуби година/и и те остави смачкана и с разбито сърце.
8 месечна връзка не е никак дълга, но ако си на 30 г, както предполагам - е съвсем достатъчно, за да се ориентираш какво чувстваш и искаш от даден човек. Ако този момък не се чувства готов и му е нужно време, за да реши дали е уместно да заживеете заедно - не мисля, че някога изобщо ще се почувства готов спрямо теб. Съжалявам, ако не звуча оптимистично...
П.С. Ужас, ако на мен ми се налагаше да чета съвети с такива размери - директно ги подминавам🤣