Осми клас 2018/2019 - 2 Есенно минорно мажорно

• 47 770
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Не претръпнала, ами направо изтръпнала ще съм - ще съм минала 50-те, верояно критическата ще ме мачка, а и предните двама пубери ще са убили къмто 2/3 от мозъчните ми клетки...Светло бъдеще се очертава, направо нямам търпение Sweat Smile
Но, както казва един приятел, най-важното е да сме живи и здрави!

# 511
  • Варна
А по английски им казали да си изберат книга, която да четат и после да могат да я разкажат. Ние имаме няколко двуезични за начинаещи / едната страна е на английски, другата - на български/, но не трябвало да е такава. По-напред в темите някой беше препоръчал подходящи книги като за ниво А1 - В1 - но не мога да ги намеря. Ще съм много благодарна, ако някой ми подскаже.
https://knigomania.bg/george-s-cosmic-treasure-hunt-lucy-hawking … phen-hawking.html
както и другите от серията, разбира се;  
четат се лесно

# 512
  • София
Не претръпнала, ами направо изтръпнала ще съм - ще съм минала 50-те, верояно критическата ще ме мачка, а и предните двама пубери ще са убили къмто 2/3 от мозъчните ми клетки...Светло бъдеще се очертава, направо нямам търпение Sweat Smile
Но, както казва един приятел, най-важното е да сме живи и здрави!
Белинда, и аз така си представям светлото бъдеще с малкия ми. Той в пубертета, аз - над 50, обливана от вълни, таткото - в криза на средната възраст. Joy Само наборът да не се включи в тази картинка с жена и бебе, че това наистина ще ми изгърми бушоните.

# 513
  • София
Аз днес съм на 2- ра РС на набора.По испански е добре, но по математика ще се карат много. И по БЕЛ също.Настройвам се предварително

# 514
  • София
Хаахха, аз нали съм ви казвала нашите планове за бъдещи почивки на море с настоящото бебе и нероден Петко - бъдещото внуче - "Чичо, подай ми лопатката!" Joy
Смях,  смях, да не стане само майтап на голо  Scream

И аз съм в очакване да обявят вторите РС.

# 515
  • София
Ако не ви познавах духа и начините за справяне със стреса щях да заключа, че сте тотално убедени, че най-хубавото от живота е вече в миналото, а тепърва предстоят само кризи, вълни, депресии, изгърмели бушони и проблеми от всякакъв характер без решение. Но съм почти сигурна какво ще пише Белинда в седмокласната тема на бебето - "спокойно момичета, това е просто един седми клас, сипете си по едно и по-полека, на мен ако знаете кое поред първо класиране ми е...по две на набор - ехеее..."
А в дванадесетокласната тема на бебето ще има "какво е актуалното кремче за растящи зъбки, че синковеца ми е оставил внучето да го надундуркам, пък то, милото, зъби чеше тука"
Аз хубаво си запълних вечерите - вместо да решавам по някоя задача, да проверявам по някоя теза, подреждам дрешуляци по гардероби, местя ги от рафт на рафт, мъкна кашони нагоре-надолу - още не мога да свикна, че вече живея на два етажа и винаги всичко, което ми трябва, се оказва на другия етаж....поне може някое кило да замине или някой мускул (!) да се покаже между сланинките, докато търча по стълбите, но по-вероятно да се пребия някой път в бързината...
Прочетох тайно есето по философия - изненадана съм! Писал, че за пръв път ще се сблъска с анализ на чувствата и емоциите на хората и очаквал с интерес да научи и нещо повече за себе си, за "вътрешното си АЗ"... Имаше и елементи на самоанализа - писал, че по природа е мързелив (по природа??? колко удобно!!) и предпочитал да няма много работа в къщи, но за да постигне целта си - шестица за годината по предмета (все пак го написал), трябвало да внимава в час, да участва в дискусиите и да научава всичко още в училище, а в  къщи да се отдаде повече на мислене и търсене на друга гледана точка за нещата (кога??? докато седи на тоалетната ли?!!)  Страница и половина с пословично грозния почерк - не всичко разчетох, но горе-долу имаше смисъл и цялост, не просто схематично свързани думи. 
Започвам битка с почерка. По ИЕ пише впечатляващо красиво - еднакви, кръгли букви, дребнички, равни. По АЕ също е така. По БЕ е някаква кардиограма - ГИ, МИ, еле па ШИ - това е някаква вълничка, ходи го разбери! О-то добива една чертичка, която го свързва със следващата буква - никаква разлика с А. Кошмар! От 5 клас го карам да спре да пише слято - не става. То и почерк не е това, нищо не е!

# 516
  • София
Разликата на мъж ми и брат му е 12 години. Мъж ми е по-малкият Разправяше, че в разгара на пубертета, след като брат му се оженил, а снаха му още се ненаходила с приятелки, той редовно е засядал с бебешката количка на племенника в градинките и девойките са отглеждали бебето. Покрай малчо е завъртял и първата интимна партньорка. Момичето явно се е заблудила, че е със силен бащин инстинкт, щом от малък влачи бебетата. Joy

Мандаринка, като откриеш как да оправиш грозен почерк на 14-годишен непукист, драсни ми едно лично, моля! Joy

# 517
Мандаринка, честит ти нов дом, пропуснала съм новината. Да го изпълните с много смях, а сълзите  в него, да са само от радост. И в тон с темата, внучетата в него да дойдат, когато му дойде времето, ни по рано, ни по късно.

# 518
  • Варна
За почерка: нека сам да напише покани за РД или друго важно за него събитие до хора, на които държи. Може и съвет да поиска тогава как да стане по-разбираемо Simple Smile

# 519
  • София
Благодаря, Късметче! То честно казано и аз малко пропуснах новината Joy В последните седмокласни месеци поръчвах кухни, избирах печки, миални, мебели и познай колко ми беше до тези досадни неща - нали имах балове да смятам, класирания да следя и бЕло да пия. В резултат - преместихме се, преди да успеем да завършим ремонта. Сега има висящи от тавана крушки, които чакат някой да им избере полилеи, голи прозорци, които чакат пердета/щори/комарници и тем подобни, а дрешника на Мишо си няма врата и като си легне на леглото си вижда насреща закачалките с панталоните. Ма хич, грам не му е дискомфортно, даже много удобно било така! Бюро си няма, завалията, седи на едни миниатюрно и столът му изглежда по-голям от самото бюро. На места трябва едни шкафчета по поръчка (защото са под скатове и да се използва едно триъгълно пространство), но няма кой да направи поръчка, та разни неща са във временни кутии. Лошото е, че такива "временни" неща стават ужасяващо постоянни. А имам и още за пренасяне, но поне не са от първа необходимост, а и не знам къде ще ги слагам. Пренасям се в два пъти по-голям апартамент, а няма къде да си дена багажа - пълна мистерия от къде извират още и още вещи! Здраве да е, ще се наредим.
malina_m, последните години си прави поканите на powerpoint - слага картинки, пише текста и после разпраща по месинджър jpg на поканените - кой ти пише на ръка от това поколение Joy

# 520
  • Варна
мандаринка, Simple Smile успех с нареждането!
пишат на ръка, ако поканите са готови от някой клуб Simple Smile
(а аз търсех да изкарам курс по калиграфия, пенсионерска работа)

# 521
Мандаринка, не се оплаквай, голям кеф е новия дом, аз обожавам да редя и пренареждам гардероби и шкафове! Ако ти трябва помощ, дай знак:)

Фукла,  важен е крайния резултат и  човек да се чувства добре с това, което прави, Има ли стрес, и бавно и бързо, кофти работа си е.
Та на моята само й повтарям, че това си е нейн ангажимент и нея си я чака, аз не мога да й помогна. Така, че  много важно е човек да може да си организира правилно времето  като си нареди правилно приоритетите.

Ох, не искам да си помислям за бабинските сладости, с две девойки дано не се излъжат рано, че никак не се виждам пак с бебета да се занимавам. А вие с младежите сте добре, имате повечко време, хахаха.

За математиката не знам,  не съм видяла да решава задачи от новия материал, чакаме резултата от входното, засега по География донесе- 4,История-6, Биология-5, по АЕ-6,  по химия вчера са правили, лесно било, по БЕЛ на проект на групичката писали на три 6-ци, на четвъртото девойче-4.  Нейната дружка има две двойки вече. Спокойна съм , детето е съвестно, ще се нагоди и напредне като се опознаят с учители, клас. За мен е важно, че се чувства добре, радва се, че вече няма дразнещи фигури, има дисциплина в час. По АЕ й е лесно засега, някой деца имат вече проблем и госпожата им била ядосана, че някой родители на родителската искали да минат по-бързо това ниво, а видимо има доста пропуски.

Вчера са споменали за отпусно, ходили двете  да извадят от канцеларията, мен никой не ме е търсил, явно чрез родителите на нейната съученичка.

Снощи се прибра и цяла вечер вися на слушалки и си бъбри с една приятелка, после чака някакви лумпели да си качат поредното видео, голям фен им е, та много  много не се говори с нея вкъщи. Надявам се втория срок да се виждаме за по-дълго:)

Сега се чудя как да се организираме с пътуванията през уикендите, с нейните школи по Химия в неделя няма мърдане от София......

# 522
  • София
... още не мога да свикна, че вече живея на два етажа и винаги всичко, което ми трябва, се оказва на другия етаж....поне може някое кило да замине или някой мускул (!) да се покаже между сланинките, докато търча по стълбите...

Тц - не се получава. Joy

Тази тема за климакс + пубертет + риск за внуче, може ли да я сменим? Weary

Последна редакция: ср, 10 окт 2018, 11:11 от sanaka

# 523
  • София
Ооо, Санака, ти къде се криеш по тази тема? Joy Кой клас беше малкият? Stuck Out Tongue Winking Eye

В интересна възраст сме, това е!
Някои ще се влачим хронологично по наборните теми, а други ще скачат от темата за седмокласниците, в тези за порасналите деца, докато се дракат с някоя баба в бабешката! За очарование ще надничат в кърмаческите, да проверят щерката/снахата добре ли се справа! Joy
В края на деня ще си пием белото, която колкото може вече да носи и ако лекарствата й го позволяват. Stuck Out Tongue Closed Eyes

Да сме живи и здрави, ще отгледаме децата, внуците... нищо не мо'е да ни се Опре!

# 524
  • Резерват "Северозапад"
За внуците - моята ми е заявила, че деца няма да има Joy Joy Joy...То и аз на 14 не ме блазнеше тази идея Mr. Green.
По математика - ОЩЕ не са започнали с нов материал, преговарят Shocked...та не знам как ще и се отрази комбинаториката Wink.

Общи условия

Активация на акаунт