За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 45 680
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Покриваш ли тавата с нещо или печеш директно? Може при мен и от гювеча да е проблема.
В рецептите тук гледам, че и олио се слага повече. Ще пробвам тези дни.
Тук във форума крем карамел се научих да правя, хем го бях отписала,   та едно зеле ли ще ми се опре Simple Smile

# 451
  • В царството на игрите:)
Да питам и аз за зелето. Готвя го така в гювеча, но винаги става воднисто и блудкаво. Месото става превъзходно, но за зелето не знам къде бъркам. Нарязвам, намачквам с малко сол. Слагам олио, домат и червен пипер и го печа в гювеча.
Никога даже не ми е и хрумвало да го мачкам предварително със сол. Simple Smile Според мен това е напълно излишно имайки предвид колко вода пуска и без това. Нареждам пласт зеле, месо и пак зеле, домати, чесън на скилидки /много му отива/, копър  и го слагам във фурната в гювеча. Когато не ме мързи го изваждам от гювеча в тава и го запичам, но и иначе става вкусно. Сос, обаче, винаги си има, защото зелето пуска доста.

# 452
Гледам, че зелето обсъждате. Днес тъкмо купих, но от кръглите зелки. Никога не съм готвила такова, все от другото купувам. Искам с пилешко и ориз на фурна да го направя, но не знам месото сьрово ли да го сложа направо във фурната..ориза мисля суров да е най-накрая. Та ако може да кажете за месото как го готвите

# 453
Аз винаги запечатвам месото предварително (ако е свинско) или кипвам, за да излезе пяната на пилешкото. Иначе ако се сложи сурово си пуска пяна, което на нас не ни харесва.

# 454
Зеле с пилешко и ориз никога не съм яла, и правила.

# 455
Майка ми правеше, шепа ориз при зелето,но преди да се запече се заварява(задушава)в тенджера всичко и се изсипва в тава да се запече.

# 456
  • София
Покриваш ли тавата с нещо или печеш директно? Може при мен и от гювеча да е проблема.
В рецептите тук гледам, че и олио се слага повече. Ще пробвам тези дни.
Тук във форума крем карамел се научих да правя, хем го бях отписала,   та едно зеле ли ще ми се опре Simple Smile
Не, тавата не я покривам, защото предварително съм го сварила в тенджера под налягане, или друга, за около 20/30 мин. Не я покривам точно  за да може да се изпарява водата му, да остане на мазнина.
Зелето не е необходимо предварително да се смачква с ръце, поставям го в тенджера с малко вода и го посолявам, то бързо спада, слагам нов пласт зеле, още малко сол, месото, отново зеле, олио, червен пипер, задължително  домати/ дом. сок, зърна микс от черен пипер, по избор един даф. лист, една скилида чесън също по избор, още малко вода и го затварям да си ври, както написах горе за 20/30 мин. Прехвърлям в тава за печене и на 180 градуса го оставям, докато напълно е готово, за около 1/.130 м да се запече добре. След като е напълно готово поръсвам с наситнен копър. Това е.

# 457
Майка ми правеше, шепа ориз при зелето,но преди да се запече се заварява(задушава)в тенджера всичко и се изсипва в тава да се запече.
Да, слага се много малко ориз. Аз съм го яла с кисело зеле и ориз, но става и с прясно. Реших всичко да задуша първо в тенджерета

# 458
Здравейте, търся си качествено пилешко и пуешко месо, за захранване на бебе. Виждала съм в темата да се препоръчва Вашата месарница, от там месото става ли и за бебе? Кои други ще препоръчате?

# 459
  • В царството на игрите:)
Привет, имам патка от Лидъл. Дайте идея как да я сготвя - нещо лесно и неотнемащо много време Simple Smile

# 460
Аз я овкусох само със сол и червен пипер и после в иенската докато придоби златисто кафяв цвят. Стана много вкусна.

# 461
Вратни пържоли на тиган ще ги биде ли?

# 462
  • София
Може ли да се подготви щрудел или тиквеник, да се замрази и да се изпечи след време? Дали ще са много мокри?
Ако може и как се приготвя жито? четох, че се накисва първо и някои го варят до пълно сваряване, друго 20-тина минути и после го завиват с кърпа за около два часа.

# 463
  • София
Ако може и как се приготвя жито? четох, че се накисва първо и някои го варят до пълно сваряване, друго 20-тина минути и после го завиват с кърпа за около два часа.

Жито за задушница

# 464
Аз я овкусох само със сол и червен пипер и после в иенската докато придоби златисто кафяв цвят. Стана много вкусна.

И аз се чудя на патката от Лидъл как да я приготвям? А някаква мазнина или течност не се ли слага или предварително да се сварява? Колко време и на каква температура да се пече?

Общи условия

Активация на акаунт