Фермата 4 - Съединение - тема 4 (01.10. - 07.10.)

• 38 612
  • 649
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Айде бай мангал да си ходи в гетото

# 421
Хриса няма ли къде да седне, ами в тати се навряла!

# 422
Хриса няма ли къде да седне, ами в тати се навряла!
Еми...на тати момиченцето му е седнало на...скута

# 423
Каквото и да си говорим и колкото и да е работлив Нури, той загуби вота на зрителите с тези си твърдения. Както и Цецо - вчера окончателно изгуби дори и минималния шанс, който имаше. Нури, Цецо, Хриса ги пиши бЕгали от формата.
И тримата ги предпочитам пред Георги. Георги ми се струва адски фалшив и подмолен. Цялото му поведение е едно театро с предварително заучени фрази за да се хареса на зрителите. Дано не спечели.

# 424
  • London
Фанатизмът не е само религиозен.

И кое му е фанатичното на Нури? Я се обоснови, защото аз като видяла профила на жена му във Фейсбук не ми се струва да е жена чието място е в тоалетната, има прекрасна дъщеря и са хубаво и според мен МОДЕРНО семейство. Няма забрадки, чудеса. Самият Нури е много уважаващ жените във Фермата.....дори с Христина не подходи с псувни, същото и с Радилена….няма да го чуеш да говори за лайна на висок тон зъбейки се на жена като Гошо или да се държи като Цецо или да сваля пиклите като Христина подобно на Ивайло. На място си е Нури....за мен.
Що ми слагаш думи в устата???? Ей така да се заяждаш с всяко мое мнение ли?  Да съм казала, че не уважава жените???  Той е фанатик на тема, че робство е нямало и че българите си измисляме история. Не харесвам такива лисици като Нури, защото съм убедена, че всичко е поза. Не ме интересува фейсбук, нито жена му, леля му, баба му, вуйна му.
Не ми харесва погледа му, не ме кефи Нури.
Просто ей така. Както на теб не те кефи Георги.  Get it???

Ако беше фанатик щеше всяка втора дума на масата да му е за робство.....и днес както се видя не бе той този, който захвана въпроса. Или нямаш изяснено в главата си що е то фанатизъм или явно говорим на съвсем различни езици. Аз фанатизъм го разбирам по съвсем друг начин от това, което визираш ти.

# 425
  • London
Полвината избегАха като се стигна до клането на петела.
Единия християнин вярващ/ съмнително/, другият мюсолманин, третия вегетарианец.
Хареса ми разсъжденията на Лили и Александра- ами това е част от живота.
Ивайло и той с проповеди.
Гошо не го издържам вече.
И неговото ми е яка роля- все с приповдигнат тон, все с някакъв прекален поатос говори.

И аз щях да го пропусна това, приличаше ми на някакъв сатанински ритуал на движението Уика….оставаше само да с епояви рогатия и да почне да ги обладава както са по бели нощници.
С една дума като е имало смисъл някога за да спасиш дете  - ОК, разбираемо.... ама сега ??? Не ми е Ок и на мен подобно нещо, ако ти се яде месо си заколи, ама тия простотии ритуални не ми допадат, особено с животното петел където го има в доста сатанински ритуали направено по сходен начин. МИ продукцията утре може да реши да се пресъздаде сношение на къра, нЕкъв пак шантав примерно ритуал от време оно, ще трябва да ли да участвам?

# 426
Хах, голям майтап с тоя ритуал. Аз ако бях, щях да се оттегля от клането, декларирайки, че бидейки традиционалист, участвам в ритуали само на датите, на които се правят по принцип и съответно празнувам Петльовден само и единствено на 2-ри февруари.

Интересно манг.. , пардон- евангелиста, еди ли петел?

Интересно нещо също какво чудо сме българите. Значи как от една история за кръвен данък, укрити деца, заколени животни и загубени турци, се е стигнало до "ден на ковриъи к@рвари...Наистина идея си нямам как стават тия работи.

# 427
И на мен ми стана интересно Цецо дали се наплюска с чорбица от петел.
М
Ама не дадоха.

# 428
И аз не съм съгласен с такива "ритуали" от нищото.За какво им беше изобщо, освен за създаване на някой друг скандал.Напълно подкрепям този път мнението на Ивайло, в такова предаване е абсолютно излишно клане на животни, особено ако са им дадени като задачи, което е адски тъпо.

# 429
Явно от продукцията се чудят какъв конфликт да разпалят.
И тъй като затихна спора около Нури и робството, са решили да го разрият и айде кръвен данък, айде пак турско робство
и айде и петел да заколим.
Обаче не знам поза ли е, роля ли е поведението на Нури, нооо трудно, да не кажа невъзможно е да го изкараш от релси.
Много обиграно поведение.

# 430
Обявихте набързо Нури за фанатик, пък той засвири възрожденски песни ....."кой развя байряка" не се връзва с фанатизъм. Ако има виновни за разбърканите му мисли , това са  цялата политическа пасмина и образователната ни система, които изоставиха тези хора на влиянието на ходжи и емисари. Те нас изоставиха, пък за помаци и цигани кой да ти мисли.Mask
Иван се опита да прокара версията как Хриса обърнала избора , но удари на камък, Нури го усети и опроверга. Хич не ми изглежда "обигран" Нури, по скоро не мисли за тези неща, кара си живота, преследва си целта да образова дъщеря си, да си гледа добре работата ....някой като нас, само, че с произход обременен от  историята.
Рядко казвам за някого "харесвам", "не харесвам", защото хората са шарени , но твърдо не харесвам Иван. Пак се подигра с Облачето, песен която незнайно защо смятам за свята , изконно българска и не ми е приятно да я пеят в чалга аранжимент. Както и да е, обсесията ми е лична, да не Ви натоварвам.
Обичаят не го знаех, включиха го за да има скандал с вегета и месоядни, получи се с религиите , само защото Цецо реши да се прави на интересен, пък Нури се присети край него. Дидо се измъкна като мокра връв, не разбрах кога е измърморил нещо, че Хриса пак му скочи. Калоян закла петел и изяде кокоша глава Mask Това няма да го направи мъж сега и веднага, но момчето се отваря , има кураж.  Как беше приказката - който не може да пази тайна е ял кокоши крака. Митко как се въртеше около тях..... ма тая шия не е от туршия и постен гювеч.Smiley
Но пък Лили ми хареса като заяви твърдо, че харесва месо. Щях да повярвам, на приказките на Ваня и Радка, че Лили не работи, ама Караньота каза същото за Георги, пък камерите показаха друго. И Лили си боядиса гредите сама.Ще видим по-нататък кое как е.

Последна редакция: чт, 04 окт 2018, 23:32 от Tary

# 431
  • Ямбол
Какво е фанатизъм ли  - да защитаваш мюсюлманин до откат, само защото е емигрант.

# 432
  • инфантилно и разглезено хлапе
Полвината избегАха като се стигна до клането на петела.
Единия християнин вярващ/ съмнително/, другият мюсолманин, третия вегетарианец.
Хареса ми разсъжденията на Лили и Александра- ами това е част от живота.
Ивайло и той с проповеди.
Гошо не го издържам вече.
И неговото ми е яка роля- все с приповдигнат тон, все с някакъв прекален поатос говори.

И аз щях да го пропусна това, приличаше ми на някакъв сатанински ритуал на движението Уика….оставаше само да с епояви рогатия и да почне да ги обладава както са по бели нощници.
С една дума като е имало смисъл някога за да спасиш дете  - ОК, разбираемо.... ама сега ??? Не ми е Ок и на мен подобно нещо, ако ти се яде месо си заколи, ама тия простотии ритуални не ми допадат, особено с животното петел където го има в доста сатанински ритуали направено по сходен начин. МИ продукцията утре може да реши да се пресъздаде сношение на къра, нЕкъв пак шантав примерно ритуал от време оно, ще трябва да ли да участвам?

И според моите разбирания простотията с убийството на петела е идоложертвен ритуал, Цецо и Нури ми се издигнаха в очите, значи от всички българи само двама души - един циганин и един мюсюлманиин  имаха смелостта да си защитят вярата и да откажат да участват. Останалите стояха и гледаха като пукали.Angry Българите уж сме християни, а как могат повечето да участват в ритуали с животинска кръв като някакви тъпи сатанисти.

# 433
  • тук и там
Нури разбира от селска работа,от строителство,и въобще-има всички качества ,необходими за живот във ферма.Ако трябва само  това да се оценява-той трябва да е победител.Не мисля обаче че има шансове.И аз самата не го харесвам много(има качества необходими  за живот във ферма,но някак затворен и прикрит ми се струва ,и не ме кефят изказванията му по повод турското робство) .Нямам фаворит за сега. Това със ритуала беше напълно излишно .Много тъпо. Но е факт-на село се колят животни,за да се изхранват хората.Аз помня баба как колеше кокошка,после напарване във вряла вода,скубане,чистене и готвене.Тоест- това си е част от живота във ферма,където има животни и се изхранват със тях.Друг е въпроса,че сега ако ме накарат и мен -за всяко хранене,да си набавям аз месото(тоест да коля кокошки и др),най-вероятно щях да стана вегетарианка.Grinning..Да им бяха казали,ако искат да ядат месо-да си заколят петела,ако ли не-да си карат на вегетариански гозби,разбирам..Ама ритуално убийство на петел-и на мен ми дойде множко..

Последна редакция: чт, 04 окт 2018, 23:59 от Kaisia

# 434
  • DE
Пълна простотия бе това с ритуала. Толкова не можаха да измислят, че трябва да се научат да колят животно, защото това се случва във всяка ферма.

Общи условия

Активация на акаунт