С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 33 086
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Яренце, а тя в какъв състав мисли да празнува? Защото ако е само с вас, не виждам проблем да го отложи. Още повече щом от снощи вече знае, не е като да й съобщавате в последния момент. А и щом от месец вече сте планирали и организирали всичко, вместо да се сърди, трябва да прояви разбиране. Ако е поканила и други гости, малко кофти се получава, но пък да се разправя със синчето си.
Аз затова, противно на форумското мнение, всеки да се оправя със своите родители, винаги съм била планьорът и парламентьорът в семейството и към двете роди. И при нас в началото имаше няколко инфарктни ситуации и като го видях моя заплес, че вечно забравя и за неговите си, и за моите, взех контрола в свои ръце. Рождени дни, пътувания, гостувания, уговорки, подаръци, повечето минават през мен. Не, че пак не са ме ядосвали (или ме заобикалят подличко Wink), но поне аз самата съм наясно в повечето случаи кой, накъде, с кого, защо и как. Досадно и натоварващо е често, но пък и полезно до известна степен, защото трупаш опит в мениджмънта Wink А родата е до време, ама като пораснат децата, вече си придобил нужния тренинг и нищо не може да ти се опре Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 23:06 от птица

# 196
  • при късмета
А защо свекървата не се е усетила по-рано? Знае, че и снахата е та близка дата. Защо се тръшка, като е разбрала за плановете им? Не са деца, че да съобразяват личен празник с родители. Нормално е да си направят планове с приятели за рожден ден. Свекървата ще си празнува с нейни, сцените са излишни.

# 197
Ако свекървата отбелязва всяка година рождения си ден заедно с децата, е било редно още на етап плануване да се синхронизирате. Ако да сега не ви е канила, директно можете да й кажете да смени датата на събирането. Аз така бих постъпила и ММ не би ме накарал да си сменям плановете заради нещо неочаквано.
Чак пък такава драма да става, няма нужда. Големи хора сте, ще се разберете.

# 198
  • София
Аз предложих да сменим плана, защото не мога да го гледам омърлушен.

Обикновено празнува с нас, брата, бабата. Сега беше поканила и моите родители, но те също няма да са в България.

А по повод организацията, много добре знае, че аз съм the boss в 99% от случаите, но това не й пречеше покрай сватбата редовно да звъни на ММ с организационни въпроси и после да му прави фасони и да се кара как може да не знае, докато в същото време на мен пращаше снимки на китчици. Neutral Face

Няма как в един пост да опиша отношенията в тяхното семейство (не е и нужно), но малкият брат е на почит, а ММ е "момчето за всичко, на което да повикаме малко като ни се вика".

# 199
Down, последно се включвам по твоя казус, защото така или иначе ще триеш. Simple Smile
Скрит текст:
Понеже съм в семейство на разведени родители, когато ме трещеше пубертета, баща ми реши ненадейно да се появи от нищото и да се прави на готин татко (пък и то си е по-интересно да общуваш с пораснало дете). Аз с тийнейджърския ми малък мозък се възползвах от ситуацията и дори стигнахме дотам, че се уговарях с него да лъже майка ми, че съм с него на риболов, а аз реално бях у приятелка в друг град. А с майка ми сме (и тогава бяхме) големи приятелки и аз споделям с нея много. Просто в тая възраст в рамките на някакъв период изкукваш тотално и правиш идиотщини, които не осмисляш изобщо. Не, че през цялото време не съм била наясно кой е моят родител и кой просто се прави на "пич", винаги съм знаела много добре, просто ситуацията ми се е виждала удобна за лудеене. Това го пиша, защото ти казваш, че сина ти попринцип ти споделя и те търси като нещо става, което ми говори, че и той си знае, че мама е мама. В момента от висотата на сегашния ми избистрен акъл ми е паднал още повече в очите именно, защото е позволявал всичко това и, че е уреждал да правя незнайно какви глупости в друг град без никой да знае къде съм, за да си четка егото колко е готин въпреки реалните опасности. Та усещат се тези неща първоначално смътно, а с времето се осъзнават напълно и съм сигурна, че със сина ти ще стане по същия начин. Ти не прекъсвай контакта и му показвай, че може да разчита на тебе, останалото ще се нареди и само.

# 200
Аз предложих да сменим плана, защото не мога да го гледам омърлушен.

Обикновено празнува с нас, брата, бабата. Сега беше поканила и моите родители, но те също няма да са в България.

А по повод организацията, много добре знае, че аз съм the boss в 99% от случаите, но това не й пречеше покрай сватбата редовно да звъни на ММ с организационни въпроси и после да му прави фасони и да се кара как може да не знае, докато в същото време на мен пращаше снимки на китчици. Neutral Face

Няма как в един пост да опиша отношенията в тяхното семейство (не е и нужно), но малкият брат е на почит, а ММ е "момчето за всичко, на което да повикаме малко като ни се вика".

След като ти си the boss, защо не взе нещата в свои ръце и лично да поговориш със свекървата още когато направи плана за рождения си ден? Или не си говориш с нея?

# 201
Яренце, не сте само вие така!
Моята преди години се беше обидила, защото на рождения й ден, пак сме щели да се занимаваме с чистене на етажа, на който бързахме да се нанесем. Нямам представа защо беше решила, че едва ли не в нейна чест трябва да има всенародни и целодневни тържества. Имахме си уговорка за вечеря, но тя се обиди че през деня сме щели да сме ангажирани. Макар че и да не почиствахме след ремонта, пак нямаше да сме цял ден с нея... Simple Smile
Трудно им е да възприемат, че идва един момент, в който "младата двойка" е възможно да си има свои планове, различни от техните и че няма как житието и битието им, да се върти само и единствено около мама и тате.
Също така свекърва ти е възрастен човек и ако не става въпрос за юбилей, не е чак толкова задължително да се почерпите за повода точно на датата. Но хора разни.
Дано се напаснете с времето...

# 202
Down, последно се включвам по твоя казус, защото така или иначе ще триеш. Simple Smile
Скрит текст:
Понеже съм в семейство на разведени родители, когато ме трещеше пубертета, баща ми реши ненадейно да се появи от нищото и да се прави на готин татко (пък и то си е по-интересно да общуваш с пораснало дете). Аз с тийнейджърския ми малък мозък се възползвах от ситуацията и дори стигнахме дотам, че се уговарях с него да лъже майка ми, че съм с него на риболов, а аз реално бях у приятелка в друг град. А с майка ми сме (и тогава бяхме) големи приятелки и аз споделям с нея много. Просто в тая възраст в рамките на някакъв период изкукваш тотално и правиш идиотщини, които не осмисляш изобщо. Не, че през цялото време не съм била наясно кой е моят родител и кой просто се прави на "пич", винаги съм знаела много добре, просто ситуацията ми се е виждала удобна за лудеене. Това го пиша, защото ти казваш, че сина ти попринцип ти споделя и те търси като нещо става, което ми говори, че и той си знае, че мама е мама. В момента от висотата на сегашния ми избистрен акъл ми е паднал още повече в очите именно, защото е позволявал всичко това и, че е уреждал да правя незнайно какви глупости в друг град без никой да знае къде съм, за да си четка егото колко е готин въпреки реалните опасности. Та усещат се тези неща първоначално смътно, а с времето се осъзнават напълно и съм сигурна, че със сина ти ще стане по същия начин. Ти не прекъсвай контакта и му показвай, че може да разчита на тебе, останалото ще се нареди и само.

Благодаря Гугъл. Няма да трия, защото са ме цитирали, а и не е някаква срамна тайна. И аз мисля като теб, че просто е пубер и избира по-лесното. Аз съм доста либерален и разбиращ родител, но и изисквам, а него го мързи.

Днес ще му се обадя да дойде и да разходи кучето.

В случая бившият също се държи като пубер, ама...

Та благодаря ви за съпричастието.  Не е лесно да сме родители, защото сме си най-обикновени хора с кусури и желания.

Яренце, много тъпо се е получило със свекърва ти, особено и щом по принцип заедно ги правите рождените дни.

Извинете се на жената и и организирайте нещо следващата седмица, за да е и вълкът сит и Ярето цяло.

# 203
  • София
Даун, разсмя ме за добро утро. И ти се усмихвай повече - ситуацията е чист тийнеджърски келешлък и съм сигурна, че е преходна. Simple Smile

Радост, сигурна съм, че не сме само ние, но "споделена мъка е половин мъка". Та, олекна ми Simple Smile (Пък дано по-малко такива случки за всички ни.)

# 204
  • при късмета
Ще планирам нещо цял месец и накрая ще го променя заради капризи. Как пък не. Мъжа ти като е виновен да си го отнесе, като го жалиш, а признаваш, че той е виновен за разминаването, пак ще се случи. Разбирам, че го защитаваш по инерция, защото е "момчето за всичко", но не правиш услуга нито на него, нито на себе си, когато му търсиш оправдания, когато наистина е виновен. Весел празник!

# 205
Свикнал е да го хокат, сега и ти се намери да го хокаш.

# 206
Аз така и не разбрах защо мъжът и е виновен? Нали тя е шефът вкъщи, нали знае колко е разсеян мъжът и, какво и пречеше лично да каже на свекърва си за плановете им още при вземането на решението? Попитах вече, но не последва отговор.

# 207
  • при късмета
Аз така и не разбрах защо мъжът и е виновен? Нали тя е шефът вкъщи, нали знае колко е разсеян мъжът и, какво и пречеше лично да каже на свекърва си за плановете им още при вземането на решението? Попитах вече, но не последва отговор.
Тя си планира нейния рожден ден. И мъжа ѝ и брат му са в плановете и повече от ясно, че те трябва да уведомят майка си. И така е трябвало да стане доколкото разбрах, просто е забравил. Кой му е виновен?

# 208
Нали трябва свекървата да е виновна. И аз ще се обидя, ако синът ми реши да замине баш на рождения ми ден и не ме предупреди. Ама като дойде снаха, трябва и рождения се ден да забравя. 

# 209
  • при късмета
А свекървата като кани в последния момент, не трябва да се тръшка, че са планирали нещо от месец. Толкова ли не може да разбере нещо елементарно? Да не е на 5 и тя? Организира си неин празник и толкова. Задължително ли е да празнуват всяка година заедно? И тя е направила ненужен скандал. А снахата какво трябва да прави? Всяка година да се съобразява с рождения ден на свекървата и да не може да планира пътуване за него доживот ли?

Общи условия

Активация на акаунт