С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 33 070
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Изобщо не ми пука.
Ама вече ми е писнало да обяснявам по 100 пъти защо аз съм правата и в крайна сметка накрая и другите да се убедят в това, ама след време и след много скъсани нерви от моя страна.
В смисъл, че първо всички се връзват на ентусиазма 'да изненадаме тате' и после аз трябва да доказвам, че точно това не е подходящо.
Много време минава в излишни обяснения, докато някой вземе и помисли като мен.
Пък аз вече нямам нерви...

# 466
  • София
Аз не знам защо въобще се обсъжда такъв подарък, след като на самия рожденник почивката ще му вкисне насроението и ще го изнерви, ако изобщо се съгласи да отиде /аз не бих/? Според мен е редно да измислите друг подарък, а мама като иска в Дубай /предполагам, или където и да е/ да си отиде с хора на които ще им е кеф и да си плати масрафа. Не виждам защо зорлем да разваляте на човека рожденния ден, че и юбилей. Това е отвтратително. То бива бива наглост и нарцисицъм, ама да провалиш юбилея на собствения си съпруг и за целта да изнудиш децата си да ти платят масрафа, особено след като в момента и на двете семейства всеки лев е важен - това вече е върха на наглостта. Според мен се съберете и обсъдете за начало друг подарък, който ще му е ценен и да го зарадва, второ обсъдете по-ниска сума. Аз не бих участвала в подарък, за който предварително знам, че ще буде отвратителен на рожденника /или какъвто там повод има/.

# 467
Да де, и аз не бих. Нали това обяснявам - за мен отговрът е НЕ.
Ама как да го обясня на всички по веригата без да влизам в открити конфликти предвид липсата ми на дипломация ?
И двете семейства имаме парите кеш. Ама са предвидени за други работи.

# 468
  • MI
Защо не пробваш да предложиш друга дестинация, която ще се впише в бюджета и знаеш че ще хареса на свекър ти? Така няма да могат да кажат нищо, нали идеята е да зарадваме тати, а не мама...

# 469
  • София
Да де, и аз не бих. Нали това обяснявам - за мен отговрът е НЕ.
Ама как да го обясня на всички по веригата без да влизам в открити конфликти предвид липсата ми на дипломация ?
И двете семейства имаме парите кеш. Ама са предвидени за други работи.

Ами наблягаш на това, че рожденника би се чувствал отвратително там, т.к. не харесва културата, хората и нравите им. Наблягаш на това как или няма да отиде или ще му скапете юбилея. И все в този дух - как той би се чувствал, ако му подарите нещо, което би му довело дискомфорт, вместо нещо, което би запомнил с хубаво и за което би си спомнял с усмивка.

# 470
Защо не започнете с това, че със съпруга ти сте взели решение да заделяте еднакви суми за празниците и на твоите, и неговите родители. Поне при нас е така от самото начало. Решили сме - каквото за едните, това и за другите.
После задължително вметнете, че въпросната дестинация определено не е "по сърце" на свекър ти. А както казват и другите, нали целта е да зарадвате него...
След като със зълва ти сте в добри отношения, обсъдете го първо с тяхното семейство. Помислете и за дестинация, която да отговаря на бюджета ви, която да му допадне и заедно съобщете това на свекърва ти. Обаче желателно е да не говориш само ти, а и съпруга ти. Защото дори и да е на твоето мнение, ако мълчи... Знаеш как би се изтълкувало!
А на вас, пожелавам в най-скоро време да  го зарадвате и с внуче!

# 471
  • някъде в орбита...
Не разбирам защо трябва да се обясняваш. С мъжа ти двамата решавате, имате си перо по което ще отидат заделените ви пари, и просто казвате "Не". Обсъдили сте го, преценили сте че не става този вариант да кихате 1к, и приключва въпроса. Подарявате каквото вие си прецените, а ако някой се прави на важен, да ходи да пасе.

Трябва да призная, до като не влизах в тази тема дори не ми беше хрумвало, че трябва да се обяснявам на когото и да е за каквото и да е по вътрешно-семейните ни въпроси Neutral Face

# 472

Ама как да го обясня на всички по веригата
Не е твоя работа да им го обясняваш. Да обяснява мъжът ти. Ти можеш да говориш с него.

# 473
  • Варна
Лично аз мисля, че идеалният подарък за въпросния свекър е да отиде някъде за няколко дни без жена си. Сигурно няма да му се връща на човека.

# 474
Ама ние сме говорили още, когато преди месец някъде ми съобщи за предложението на свеки.
Буквалните ми думи бяха " Че този подарък да не е за 300лв.?! Още повече, че тази дестинация той не я харесва, а и сестра ти сигурно няма излишни пари за почивки на майка ти"
Сестра му също ѝ е казала: "Мамо, ти си решила така, защото на теб ти се ходи там"
Има още време до юбилея, но самият факт, че подготовката за подаръка започва толкова рано, ме навежда на мисълта, че засега свеки сондира мнения.
И дано да е така. Защото честно казано не би ме учудило и вече да я е платила и да чака децата да се включат.
Говоря ви за човек, който е способен да тегли кредит само и само да отиде някъде.Свекър ми не е такъв човек като нея. Тя е тази, която го юрка да ходи насам натам.
Но това никога не ми е било проблем - те си ги изкарват парите, те да си ги харчат.
Ама когато се опитват да ми вменят, че трябва ние да ѝ плащаме почивката, вече имам проблем.
Аз съм почти убедена, че тя като си го навила на пръста ще го направи.
Пак ще тегли кредит, ама ще иде там, където я влече.
Само да не ме повлича мен с нейните простотии, това искам  Whistling
И в интрес на истината имаме да ги извадим тия пари и да е мирно и тихо всичко.
Ама не искам.
Не искам да ми се извидат така ръцете, за да ѝ направя кефа на нея под предлог, че е подарък за свекър ми.
Ей Богу, да ми каже - ходи ми се еди си къде си.Ще ѝ платя почивката бе .Ама за нейния юбилей.
А не да използва повода на свекър ми така егоистично.
Просто ненавиждам ей такива като нейното изпълнение - аз уж за него го правя, амаааа .... то всъщност на мен ми се ходи.

Последна редакция: сб, 13 окт 2018, 16:27 от My All

# 475
Ами да си плаща кредита, щом толкова й се ходи.

# 476
  • София
Що да си го плаща, като може и без кредит, може и без 1 лев от джоба й - с 2 деца будали.  Mr. Green Все пак трябва да покаже, че е свекърва bowuu.

# 477
Не, то цялата тая работа не е поради меркантилност.
Просто си е чиста несъобразителност, но е замаскирана зад такива едни балони, че да се чувстваш чак неудобно да я приземиш 😏

# 478
  • Най-красивата страна
Давате 300лв.Защото толкова сте дали за твоя баща.И от там нататък,който иска да доплаща.

# 479
Подкрепям Вени. Така е справедливо.

Общи условия

Активация на акаунт