За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 398
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Съни фарм имат чудесни меса. Взимам съм пилешко, заешко и телешко за нас, ще взема и за малкия. Имат и охладени меса, което също е плюс.

# 511
Това, че се е развалил  по принцип е добре, значи наистина няма консерванти.
Замразявай го веднага на дози и не би трябвало да има проблем.

# 512
В София на Римската стена в събота има фермерски пазар, каня се да идем с мъжа ми и да видим какви меса има. Поне пилешко със сигурност трябва да се продава. Дано цените не са космически. Пък ако някой знае някоя хубава ферма зя пуйки и пуешко да каже 🤗

# 513
Как заспиват вашите деца?

Моето заспива на ръце и преди да ме обвините че така съм го научила да поясня че е много, много труден за приспиване и честно казано и на това съм благодарна, че все пак е някакъв метод за приспиване. Малко предистория - преди заспиваше само на гърда като лошото беше, че ме използваше и за фотьойл. Т.е. като заспи не мога дори да стана камо ли да го оставя в креватчето, защото веднага се събуждаше. В началото се наслаждавах на гушкането, но в един момент това започва да тежи, включително и на кръста, а и продължава понякога с часове наред. Започнах да кърмя легнала, но отново ако се унесе и аз малко мръдна се събужда и пак всичко отначало. Така до един момент, в който се разболях, дойде баба му и го научи да заспива на ръце с люшкане. Хубаво/лошо и на това бях доволна, защото поне вече можех да мръдна и да го оставя да спи сам при това в неговото креватче, което никога не ми се беше случвало от раждането. Плюса е че вече не свързва кърменето със заспиване и ако се унесе и заспи вече е възможно да го остаавиш в креватчето, да не се събуди при оставянето ии да спи там сам. Засега не ми тежи, но след 1,5 г. планирам да го пусна на ясла евентуално и някак си трябва да го науча да заспива сам в креватчето. Рано ли е да се опитвам някак да го науча, дали сега ще имам някакъв успех и въобще как да го отуча. Осъзнавам, че може би приспиването на ръце беше грешка, но в онзи момент все пак глътка свеж въздух, тъй като месеци наред по време на съня му не съм можела и до тоалетна да отида...

# 514
  • София
Колко е голямо детенце? Аз наскоро и някъде другаде писах, но нашият беб първо спеше върху мен, докато беше с колики. После започнах постепенно да се опитвам да го приуча да спи сам - първо люшках на ръце изправена, после седнала, после не люшках - само гушках, после в скута ми, после до мен и после в легълцето му докато го галя, после пак в легълцето, но влизам-излизам, влизам-излизам...а сега и без мен заспива - в легълцето си или в електрическата люлка. През деня обаче заспива и спи на бял шум (нощем не). Да поясня обаче, че първите пъти като го оставих в легълцето да спи си поплакваше, но беше само 4-5 пъти и за кратко. Сега най-много да примрънка, докато заспива, а понякога и това не прави.

# 515
Моето заспива само на гърда.

# 516
Колко е голямо детенце? Аз наскоро и някъде другаде писах, но нашият беб първо спеше върху мен, докато беше с колики. После започнах постепенно да се опитвам да го приуча да спи сам - първо люшках на ръце изправена, после седнала, после не люшках - само гушках, после в скута ми, после до мен и после в легълцето му докато го галя, после пак в легълцето, но влизам-излизам, влизам-излизам...а сега и без мен заспива - в легълцето си или в електрическата люлка. През деня обаче заспива и спи на бял шум (нощем не). Да поясня обаче, че първите пъти като го оставих в легълцето да спи си поплакваше, но беше само 4-5 пъти и за кратко. Сега най-много да примрънка, докато заспива, а понякога и това не прави.
На 9 м е. Това звучу като добра стратегия, но не знам доколко ще има ефект при нас, както споменах е труден и сигурно ще се бунува, но не пречу да опитам.
Единственото, което категорично не бих пробвала е да го оставя да плаче и да влизам и излизам. Изпробвано е веднъж в изблик на отчаяние преду няколко месеца и дълбоко съжалявам, но не бих повторила.

# 517
Моето бебе е на почти 2 м. И също трудно заспива, аз го отдавам на коликите. Приспивам го на ръце поне 20 мин. , докато заспи по-дълбоко. Пробвам да го оставям в кошарката сам, но плаче..сега се радвам изобшо да заспи, защото е много неспокоен вечер , а по-натам ще мисля как да го отучвам

# 518
  • София
Синът ми до 2г.го приспивах на ръцеМалката е на 1г. И нея също.
Минава и този период,децата ми търсят близост и това е.Опити за само заспиване не ни се получават.Предпочитам така,отколкото неспокоен сън и въртене.
Всеки решава и знае,чувства  кое ра оти при детето му.

# 519
Моето диване през деня я приспивам на карата си с една възглавница под нея и люшкам съвсем лекичко. Задължително трябва да ме държи за ръката. Вечер заспива докато яде от шишето.

# 520
Синът ми до 2г.го приспивах на ръцеМалката е на 1г. И нея също.
Минава и този период,децата ми търсят близост и това е.Опити за само заспиване не ни се получават.Предпочитам така,отколкото неспокоен сън и въртене.
Всеки решава и знае,чувства  кое ра оти при детето му.
Миднайт, а баткото ходеше ли на ясла и как се отучи на 2 г - от само себе си ли?
Принципно в момента ме устройва положението - заспива бързо на ръце, а аз мога да изляза от стаята после, т.е. имам свобода. Притеснявам се ако все пак тръгне на ясла как ще се отучи, обикновено лелите не са много благосклонни да се занимават с тях. Дотогава все пак ще е доста по-голям и да открия друг начин или пък ще е тотално свикнал на ръце.
Polikseni, твоето дете е толкоеа малко, въобще не можеш да мислиш други начини, чак след 6-7 м може да опитате нещо друго.

# 521
  • София
Той тръгна чак на 2,6г. В частна ясла.Сам се отучи..Те  краката му до коленете ми му висяха.Grinning

# 522
И аз приспивам на ръце, откакто започна да обикаля из кошарата. Нямам търпение да я чакам да ѝ паднат батериите и да си играем на легни, стани по час. Затова я гушкам да не мърда и за 10-ина минути отнася плувката. Това някъде от 8-месечна (сега е на 1г.). Преди това си заспиваше в креватчето с малко залюляване или погалване по главичката. Ама вече свърши тази.

# 523
Моя мина през няколко етапа.
Когато бяха коликите аз го приспивах с гушкане и като заспи го слагах в кошарата му.
После трябваше да го приспивам като гушка моята възглавница на спалнята до мен и после го местех.
Сега следобеда го слагам в кошарата, а аз лягам на леглото в стаята. Заспива и излизам.вечер, ако не е заспал , докато яде мляко, слагам го в леглото, плаче, докато се търкаля , а аз съм в съседната стая.

# 524
  • Карнобат
Не знам дали това е мястото да попитам нещо.Проблема е следният:От 15 дни дъщеря ми поддържа 37,5 или 38 градуса.Преглеждана е многократно и нищо не и намират.Пускаха и изследвания кръвни и урина и всичко е перфектно.На близо годинка е и се очакват да никнат и зъбки,но лекарката ни казва че не е и от тях.Пробва ли сме всякакви методи и лекарства,но нищо не помага.За момент спада и после пак.Ако някой се е сблъсквал моля да сподели.Ще съм благодарна на всеки,който помогне със съвет.

Общи условия

Активация на акаунт