Капе вън капчука, а априлчето гугука

• 11 516
  • 303
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте мамчета и бебчета Hug
Досега нямахме нет, та не можах да се включа по-рано със снимков материал от вчера, но сега качих и аз малко снимки (някои се повтарят, ама ще ме извините)

А за придвижването при мен беше с кошницата в колата и количката в багажника и там се подвизавахме с количката ...

А това дето ренката е повдигнала "За и против спиралите и хапчета" ме интересува много, ще следя с интерес.
Моята гинеколожка ми препоръчва хапчета, но мен ме е страх от страничните ефекти (и най-вече напълняването, че аз и без това съм предразположена към напълняване Cry)

# 76
Desi аз също съм предразположена към пълнеене(сега свалих близо 30кг от раждането а имам и още та не ми се рискува  Naughty) и при мен противозач. хапчета отпадат та ще си сложа спирала,не съм се спряла на марка ,знам,че ще си сложа поне за 5 години Rolling Eyes
Аз имам малко глупав въпрос ама не съм много наясно-като се сложи спирала пак ли трябва пазене? Thinking Blush
Ох ние тамън се приготвихме за излизане и то взе да гърми  ooooh!

# 77
Здравейте мами!!

Филипче-успех мила,дано всичко е наред  bouquet

Охх тука времето е просто ужасно.Не може да мръднеш никъде..Или ще вали,или ще гърми.. #Cussing out
Да ви питам коя мама е пила хапчета за спиране на кърмата,защото и аз от днес ще почвам да ги пия..Малчо тотално се отказа вече-умира от глад ,пище като заклан,но  Naughty
Цедя се-започва да яде и по някое време е писнал пак.А като засмуче фризолака и всичко е PeaceИ от 2 дена вече усещам,че започнаха да ми се появяват разни бучици,които доста болят,...та говорих с акушерката ми и така.. CryТака ми се искаше да си го кърмя-толкова по-лесно и по-полезно е ...Направо искам да писна с глас.Много ми е гадно.

А да ви питам и за тия Фризолаци-Нали има 1,2 и не знам си там още колко вида..каква е разликата.Аз още карам на Фризолак 1....много съм боса по тия млека...
Изпаднала съм в такава депресия.Чувствам се много зле.Да не говорим,че от берменността имам засегнат нерв на крака и така ме боли.Схваща се изтръпва..Не мога да спя на лявата страна заради него..Направо умирам..Сега и тая кърма..Направо е ужасно...После пък тия пусти пари дето все не стигаат-на мъжа ми шефа му се направи и не искат да му платят отпуската и добре,че са майка ми ..и мисля за толкова много неща ,че добре,че е малкия и наче ще се застрелям.Имам и изпити-а почти нямам време да се обърна,а и то от толкова неща на главата..Извинявам се ,че ви занимавам с моите глупости ,но онзи ден като ревнах едвам се спрях..Все едно съм в някаква пропаст ,от която няма излизане.А сега е още по-зле-иамм дете и се чувствеам толкова слаба ,ч не мога да му осигуря нормални неща..Знам че ще се оправи положението сега като вземем мъжо парите ама ми е много кофти мамчета... Cry

Айде стига съм ви надувала главите.Извинявам се,че стана и толкова дълго.Лек ден!

02.05.2006-50см. 3250кг.
07.05.2006-51 см. 3065 кг.
22.05.2006-54 см. 3900 кг.
02.06.2006-55 см. 4400 кг.

# 78
Rossica_G аз си спрях кърмата със Parlodel пиех в началото по 1,после по две,но почнеш ли ги задължително се цедиш да не остане в гърдите  Peace

# 79
  • София
Здравейте.Брей, като гледам колко пишете, направо се чудя кога успявате с всичко - разходки, домакинска работа, четене и писане във форума newsm78. Сигурно на мен ли нещо ми куца организацията, защото аз не винаги успявам дори да изчета всичко от темите, камо ли да пиша всеки ден. А пък за домакинстването - тъкмо оправя едното, то нещо друго вече трябва да се свърши. Мога да кажа само "Браво" на всички майки-героини.
На запечените бебета: Нашият бебо имаше страшен запек в началото и се бяхме видяли в чудо. При нас помогна /поне така си мисля/, масажа на коремчето. Преди всяко хранене /или между тях/ масаж по посока на часовниковата стрелка с кремче за коремче Бейбинос или друго кремче и също така гимнастика с крачета - леко да се притискат към коремчето и "каране на колело". Значи един ден го правих и на следващия вече имаше ефект и оттогава проблем не сме имали с акането. Започна да ака след всяко хранене, при положение че преди това по 2-3 дни изобщо не акаше и трябваше да му правим клизми с термометърче. Масажът и гимнастика освен за перисталтиката помагат и за газовете, докато ги правя започва едно пръцкане. Дано и на други да помогнат.
Брей, глад мори народа, отивам да го храня.
За Зимафлуора кой ви каза да го давате - педиатрите ли? Аз пия по 1 хапче през 2-3 дни,когато се сетя, ама дали трябва да му давам и на бебо?
Ей, и все забравям да питам за какво я пиете тази бирена мая?
Хайде целувки на всички малки сладури lovekiss и честито на празнуващите   smile3510

# 80
Аз имам малко глупав въпрос ама не съм много наясно-като се сложи спирала пак ли трябва пазене? Thinking Blush

Не, не трябва. Спиралата пречи на оплодената яйцеклетка да се вгнезди. Тези с хормони действат и като противозачатъчни и така съвсем намаляват вероятността от забременяване.

Rossica_G, много съжалявам! Но е по-добре да даваш АМ, отколкото бебо да е гладен, все пак.
Аз също имах притиснат седалищен нерв, но се оправи сам малко след раждането - така че може би трябва да идеш на лекар за това. Май има някакви упражнения, с които да се оправи, но не знам какви са. Въобще ли не е намаляла болката?
Захвърли всичко и излез на разходка с бебо, виж се с приятели. Това няма да оправи нещата, но поне ще се поразвеселиш и така животът няма да ти се струва толкова сив.

# 81
РосицаГ, независимо от марката мляко, номер 1 е за деца до 6 месеца.

Не се коси толкова, това са хормони. Погледни си детенцето и си помисли какво мръвче е било преди месец и половина, а вече се превръща в човек, и заслуга за това имаш ти! Нещата около теб ще се наредят, ще видиш. Не се отчайвай  Hug

За кърмата, чувала съм че тези хапчета са си доста вреднички... Не може ли да стане по естествения начин, с постепенно намаляване на цеденето? Би трябвало, ако цедиш само до облекчение на подуването и докато се махнат бучките, и оставяш винаги мляко в гърдите, тя сама да ти спре постепенно - имаше нещо такова в кърмаческия, но не знам... А и май имаше различни видове хапчета, поинтересувай се, че да мине максимално леко и безпроблемно. И не се ядосвай - детето не може да се накара насила да суче, ти каквото си могла си направила, важното сега е и двамата да сте добре.

# 82
Секциото могат ли да си сложат спирала? Thinking

# 83
Ей, момичета, върнах се! Hug
Ама вие просто сте страхотни, и вчера и днес сте писали толкова мили неща, че съвсем ме разчувствахте Heart Eyes
Моята  одисея за сега приключи...ходих на преглед в Св.Марина, или Терапията, както май я наричат.От тук тръгнах с вероятна диагноза филоиден тумор, който бил граничен, можело да е доброкачествен, можело и злокачествен.Понеже тук ми бе направено само ехографско изследване, а не мамографко/заради кърменето/, та за това не беше потвърдено.Във Варна ме прие един страхотен лекар, първо говорихме, обесних му, попитах дали иска да види ехографията, щото само това имах.Той не пожела, каза че на русенските лекари не се доверява особено и сам ме прегледа.Оказа се, че си е пак фиброаденом/по-добрият вариант/, просто с поувеличени размери, защото както той обесни това е хормонално активен доброкачествен тумор, а сега заради кърменето и преди 5 месеца, когато бях в 7-я месец гърдите ми са все хормонално активни.Оказва се не само, че не се налага спешна операция, а че мога да си кърмя докато имам възможност и чак тогава  да се махне, ще отнеме 1 ден престой най-много.Просто сега докато имам кърма било абсурдно да се говори за операция, трябва или да спре от самосебе си или с хапчета.Та...продължавам да си изхранвам лакомника, много се надявам че не се е отбил заради 2-те хранения с АМ, докато ме нямаше, скоро ще разбера ConfusedЗа жалост нямам запаси въс физера и за това се наложи да прибягна до изкуственото мляко.
Това, което най ме скандализира е, че доктора ми каза, че при него са идвали бременни момичета от Русе, в напреднала бременност с открити подобни находки, на които тук са казвали, че трябва да се прекъсне бременността и да се направи въпросната "спешна операция" #CrazyИ това били момичета с първа и много желана бременност!Просто тукашните лекари ми идва да ги #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Та...малко се поуспокоих, макар че все още ми е едно стегнато, толкова дни живях с какви ли не мисли, не пожелавам на никоя от вас да преживее това в най-прекрасният миг от живота си-сега когато имаме дечица.Гледах Пресил и мислех защо ми е отредено толкова малко да му се радвам, не можех да се примиря...
Сега ще изпусна парата Laughing
А, забравих да ви кажа, лекарката която тук ме засили с тази диагноза, каза ми да не казвам на близките си да не се притесняват,каза ми да спирам с това кърмене и да не се правя на героиня, ни е семейна приятелка.Уупс, по-точно- беше Naughty #2gunfire
Съжалявам, че стана толкова дълго, дано не съм ви отегчила, но трябваше да разкажа, за да ми олекне съвсем.
Още веднъж ви благодаря за всичко и най-вече за това, че ви има!  bouquet  Hug Heart Eyes

# 84
Секциото могат ли да си сложат спирала? Thinking

Да, естествено, ама май се чакаше определен период  newsm78  Питай гинеколога си.

Филипа, много, много, много се радвам, че всичко е наред при теб! Много гушки и целувки ти пращам!

# 85
юлче, благодрая ти, мила Hug
Дея, по въпроса дали при сложена спирала трябва да се пазим все пак, ами честно казано-не знам.Моя близка, роднина, съвсем на скоро забременя, въпреки че имаше спирала и въпреки това, че са се пазили #CrazyИскаше да задържи детето, но се оказа, че има риск за плода поради вмешателството на спиралата и се наложи да й направят кюретаж Tired
Така че...Божа работа, аз скоро ще ходя на преглед в Тутракан и ще се консултирам с док какви предпазни мерки да взема.

# 86
  • Русе
Привет мами и честито на празнуващите днес!

Филипче, добре дошла, душата  Hug- ето, че всичко е наред, така си и знаех...ама, ти на какви лекари попадаш все, какви са ти ги наприказвали???!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Естествено, че ще си кърмиш докато можеш - няма нищо по-добро за теб и Преско в момента! 2 шишета с АМ едва ли ще са го отказали от кърменето.
А аз продължавам да си мисля, че този аденом може да се свие като се регулират хормоните някой ден.

Rossica_G, защо така с това кърмене, няма ли нещо по въпроса в кърмаческия? Ама, си е за яд работа..., пък като не става, здраве да е - толкова здрави дечица са израстнали без грам кърма, а ти все пак си дала от себе си, каквото си могла...сега бебо е важен, другото ще се нареди, не го мисли.

За Фризо млеката - 1 е за 0-6 месеца, 2 - за над 6 месеца.
Фризовом-а е за бебета, които повръщат и за такива със запек, Фризопеп - за по-проблемни, май с алергии, не съм много сигурна.

ladye, и аз пия Зимафлуор от 5-6 месец на бремеността, и сега през ден-два като сетя, като тебе. Мисля, че това е достатъчно...Доста противоречиви неща съм чувала за такива добавки, не че ще навреди на бебето, ама нещата опират най-вече до ген, като ще има кариеси за вбъдеще - ще има. Ако ти и мъжът ти сте със здрави зъби, и бебо трябва да е така, и без допълнително флуор.

Хайде, доскоро, че ни мори запек и ще се мъчим да акаме... Cry

# 87
Филипа добре дошла отново!  Hug А сега си гледай детенцето и не си позволявай такива лоши мисли  Naughty само да сме те хванали в песимизъм и... ами не знам, сигурно ще те нагушкаме пак хубаво макар и дистанционно  Heart Eyes

# 88
  • Русе
Ъъъ, бебата пръцка, пръцка и заспа..., явно няма да акаме сега  Crossing Arms,

Моя близка, роднина, съвсем на скоро забременя, въпреки че имаше спирала и въпреки това, че са се пазили #CrazyИскаше да задържи детето, но се оказа, че има риск за плода поради вмешателството на спиралата и се наложи да й направят кюретаж Tired
Да, и аз имам близки с подобен случай - щеше да е трето дете, и хората решиха, че като е станало - ще си го родят и ще си го обичат като другите 2, но се наложи принудителен аборт  Cry, ей от това ме е старх и мен, а докторът и на мен ми препоръчва спирала...  newsm78

# 89
мама меца и Иленка, благодрая ви искрено за милите думи Hug
Понеже вече мисля по-ведро съм си наумила да сформирам една русенска среща, не сме толкова много, 4 сме, а има и една мартеничка, с която излизам, та да кажем че сме 5.Какво ще кажете?Ще бъде където ви е удобно на вас, само се наканете, срамота е! Naughty
А по повод среща на всички момичета от темичката ни-мноооого съм навита и много ще се радвам ако наистина се осъществи Hug

Общи условия

Активация на акаунт