Пубертет при момчетата - Тема 3

• 49 171
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
Романи мога да напиша за изгубени телефони от сина. Фабрика да бях, нямаше да му смогна. Заради него вече не знам за коя година не мога се вредя за себе си. Влача си стария, той крещи-остави ме, ама ...
Най-фрапиращият случай беше една зима как го търсех на една поляна, отстрани училището му. Беше навалял сняг, не много, но достатъчно. Тъмно като в пещера и аз като лудите ангелини звъня на неговия телефон ..Накрая видях къде просветва изпод снега...та тогава го намерих, де ..Заплес отсегде.
Аз да го похваля Simple Smile Върна ми се вчера с 5 и6 по математика и 5 по бел. Обнадеждих се. Че беше започнал лошо с една двойка и тройки по тези предмети. Уроците си казват думата. Припадам като ги плащам всеки месец, но поне има ефект, само това ме успокоява. Но много грозно пише, мноооого...Даже сам не си разбира понякога. Притеснява ме, че на НВО-то квесторите ще се отчаят и хич няма го проверят.. Сега го карам по два листа да преписва, та а дано пропише малко от малко по-разбираемо 😓

# 526
  • Варна
Моят ме е подписал на едно домашно със забележка, че домашното е непълно. Разбрах вчера. Рано ми се струва още за такива неща-4 клас е.
Телефони не е губил, но беше изтървала един в училищната тоалетна. 😂

Уаууу вярно много рано се е светнал да шмекерува.

# 527
Да се включа и аз, не знам дали в предните съм писала, но чета и се успокоявам.
Почти 14 годишен, с почти 45 номер обувки, 174см. Гледаш го- голям, гласа му мутира, на козметик за пъпките ще го водя, ама на моменти си е абсолютен дечко. Мноооого го мързи, за всяко нещо повтарям по минимум пет пъти - да учи, да се изкъпе, да отиде на фризьор....ужас

# 528
Ако някой измисли лек за тийн мързела, заслужава Нобелова награда. Кротките деца мързелуват кротко, активните- активно, но енергията не се насочва в правилната посока и туй то. Ужас е, а не са тъпи и лоши иначе, ама...

# 529
И аз за мързела фермани мога да напиша...
С електронние дневник никой не може да шмекерува вече в нашето училище. На момента идва известяването - без домашно, отсъствие и прочие.

# 530
Има си по-модерно понятие за мързеливи младежи-"energy saving" са. Не хабят енергия там, където не виждат смисъл. Губене на време било. А и  говорим за деца към 14 годишни. Те не виждат този смисъл, който ние виждаме.

# 531
Моят ме е подписал на едно домашно със забележка, че домашното е непълно. Разбрах вчера. Рано ми се струва още за такива неща-4 клас е.
Телефони не е губил, но беше изтървала един в училищната тоалетна. 😂
Моят е 6-ти клас и вчера го гледам, че се е разписал на една 2-ка по български. Попитах го защо, при положение, че аз знам за тази оценка. Не може да ми отговори. Споделих с госпожата (понеже се видяхме вечерта) и тя ми каза, че не е сигурно, че е той - били с един негов съученик и умували двамата Simple Smile Та на мен ми стана чак смешно. Хем знам за оценката, хем не съм му се карала и пак изшмекерувал нещо.
Относно книгите, споделяла съм вече, че е голяма мъка. Все едно го боли като чете. Ужас направо. А аз много чета. Явно не е само до пример.
Телефоните - омръзна ми да ги чупи. Няколко е сменил, като са все хубави. Единия така беше счупен, че се виждаха чак чарколяците отвътре. Не може да пази. За сега не ги е губил, за разлика от ключовете за вкъщи.

# 532
да похваля моя младеж за книгите
доживях да го видя да чете с удоволствие, даже вечер до 12 не иска да ляга
какво се промени-заради средата предполагам
тази година е в ново училище и там повечето деца четат, има групичка фенове на Хари Потър
да живее Джоан Роулинг Grinning

# 533
Явно средата оказва голяма значение. Аз чак се замислям дали би имало ефект върху поведението и успеха му, ако го преместя в друг клас. В сегашния му са преобладаващи момчетата. Още от градината са кофти като държание - те не гледат да си помогнат и подкрепят, напротив - ако могат да се изклюкарят, да се натопят един друг, да се прецакат. Там на почит е кой ще направи най-голяма простотия. Миналата година бяха запушили мивката в класната стая след последния час. Било е станало ужас. Леличката каза, че е изхвърлила над 20 кофи с вода. Не разбрахме кой го е направил, защото това не се казва пред всички родители. А точно срещу класната им стая има камера, така че се знае.

# 534
  • София
Според мен би имало ефект, но зависи и как е другият клас. Важно е и как ще бъде изкомуникирано с детето. Да не е като наказателна акция и да се настрои срещу вас.

# 535
Понякога и той самия иска да го местя, защото често е обект на закачки и подигравки. Но в следващия момент отказва, защото еди кой си му се бил извинил и вече са приятели. Страх ме е, че в другия клас може да се окаже и по-зле. Тук поне е свикнал с децата, с голяма част от тях са още от градината заедно. Има си и приятелчета. А и учителят по математика ми харесва повече, отколкото в другите паралелки.

# 536
И аз имах подобна дилема миналата година /5 клас/. Ту искаше да се мести, защото го дразнеха и тормозеха от време на време, ту не искаше. Е, в крайна сметка го преместих и съм доволна. Сега чувам, че в стария му клас нещата вече излизат извън всякакъв контрол. Не че и при нас няма изцепки, но са доста по-умерени в сравнение с другия клас

# 537
Аз вече не помня колко телефона смени, пробвахме да го оставим с евтин телефон - ефект никакъв.
Днес пак ми звъня класната - обичайната групичка от класа пак при директора - замервали се със снежни топки. Аз, честно казано, проблем не виждам, ама...
Учи в „уж” най-доброто училище в града, ама класа им е дивашки. Има ли проблем- все с някой от техния клас ще да е. Сега се запали по хандбал, станаха и шампиони на един турнир, по нощите се прибира от тренировки, ама си казвам, че по-добре да ляга късно от трениране, отколкото от висене на телефона.

# 538
  • София
Ако не се замерват в стаята, какъв е проблемът Neutral Face . То като се замисля май и в нашето училище е забранено. С тази агресия в училищата напоследък, сигурно ги е страх учителите да не стане някой сакатлък. Но пък тези деца трябва някак да си изразходват енергията.

# 539
Как ще им забранят да се замерват със снежни топки!? Големият не обича тази игра, но малкият е луд по такъв тип забавления.

Общи условия

Активация на акаунт