Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 55

• 42 504
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Жанет, почивай повече и не се натоварвай физически. Ще трябва да се пазиш доста докато мине 12 г.с. Важното е, че с ембриона всичко е наред. Hug

# 511
Здравейте на всички.Имам запазен час на 14.12 при д-р Едиола Пренди,която мисля да следи и цялата ми бременност.
Искам да попитам за отзиви и мнение за нея и в коя болница изражда,тъй като не намерих информация.Знам,че работи в МЦ Малчивците,МЦ по детски болести и има частен кабинет.Благодаря предварително! Wink

# 512
Здравейте, имам един въпрос: по време на бременност може ли да ползваме маски за лице за почистване? Както и крем здраве? Могат ли да навредят по някакъв начин?

# 513
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
От козметична гледна точка,единственото нещо,което промених е да си лакирам ноктите и боядисвам косата по-рядко.Смених пастата за зъби с такава за проблемни венци по препоръка на зъболекаря ми.
Всичко останало от рутината ми съм запазила.

# 514
Здравейте, имам един въпрос: по време на бременност може ли да ползваме маски за лице за почистване? Както и крем здраве? Могат ли да навредят по някакъв начин?
Можеш да ги ползваш.. Няма проблем, няма как да навредят на бебето..

# 515
Прегледаха ли те вече, добре ли е ембриона?

Да, прегледаха ме, казаха, че всичко е наред щом няма обилно кървене, а се е случило въднъж. Ембриона е добре, даже има сърдечна дейност ( малко жалко, че научих в такива обстоятелства, понеже днес за пръв път видях как бие сърчицето) . Изписаха ми дуфастон 2 пъти по 1табл. Силно се надявам да нямам повече проблеми..

Дано не ти се случва отново, ужасное. Мен ме държаха три дни на системи. Трябва пълен покой. Разбра ли се от какво е кървенето?

# 516
Дано не ти се случва отново, ужасное. Мен ме държаха три дни на системи. Трябва пълен покой. Разбра ли се от какво е кървенето?
[/quote]

Да, има леко отлепване, поради контракциите било станало. Изписаха ми също и бускулизин и естрофем с дуфлакона. И аз се надявам да се пооправя, добре че работя от вкъщи на компютър и не излизам никъде, а мъжа ми много ми помага. Казаха ми че терапията в болницата е същата, след като има малко зацапване не било нужно да ме хоспитализират. Надявам се всичко да отмине и да се стабилизирам.. При теб от какво се беше получило? Надявам се вече да си се оправила 💕

# 517
  • София
Здравейте момичета,
в 14 г.с. и 6 дни съм. Преди 10 дни усетих първите "пеперудки в стомаха" (поне предполагам, че са били движенията на бебчето) и така всеки ден до преди 4 дни - от тогава спряха. Нормално ли е това на този етап от бременността или да се тревожа основателно?

# 518
Здравейте момичета,
в 14 г.с. и 6 дни съм. Преди 10 дни усетих първите "пеперудки в стомаха" (поне предполагам, че са били движенията на бебчето) и така всеки ден до преди 4 дни - от тогава спряха. Нормално ли е това на този етап от бременността или да се тревожа основателно?

Не се усещат детски движения в тези седмици. Пеперудките са били друго.

# 519
  • Телиш/Плевен
Здравейте момичета,
Твърде рано е да усещаш движенията на плода, а да ги усещаш редовно - съвсем. Обикновено това се случва към средата на бременността  (20-та гестационна седмица).
Лека и спокойна бременност ти пожелавам! Flowers Hibiscus

# 520
  • София
Salsisha, Лале в дъжда, благодаря ви за отговорите! Simple Smile Явно ми се иска да препускам напред във времето Relaxed

# 521
На този ранен етап "пеперудите" са по-скоро газове. Движения могат да се усетят най-рано след 16та-17та седмица.

# 522
На този ранен етап "пеперудите" са по-скоро газове. Движения могат да се усетят най-рано след 16та-17та седмица.
16-17 седмица се усещат ако ти е втора,трета бременност.При първа след 20та седмица

# 523
Много зависи и от позицията на плацентата. Аз усетих първите движения около 17г.с., първа бременност с ниска задна плацента. Естествено, за да усетя нещо беше в легнало положение и покой..

# 524
Здравейте в 30 седмица + 6 дни съм, още от четвъртия месец пия Флебодия 3 по 1, изписана ми беше за отток в глезените, който, почти веднага се повлия и оттогава нямам такива проблеми. Моят АГ настоява да продължавам да пия лекарството, тъй като помагало и за кръвотока, но аз нямам проблем с изоставане на плода, напротив върви с две седмици напред. Моля ако някоя от фас е пила или пие Флебодия да сподели колко време е вземала лекарството, притеснява ме че вече три месеца го пия, без да има причина, надявам се, че няма да повлияя негативно на бебето.

Общи условия

Активация на акаунт