Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 9

• 52 716
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Да..Калчев е най-препоръчвания оператор за хистероскопия във всички теми.

# 661
Късмет, Стела, при мен в последно време хич го няма

# 662
Сиси много съжалявам, ти на колко години беше ако не е тайна ? 
В моята клиника също не смятат, че добавките може да имат решаващо влияние за качеството, но аз си ги пия за собствено успокоение. Виж за кг, пиене, пушене, кофеин са категорични, че влият негативно.
Шанти много ужасно се е получило при теб. Смени ако имаш възможност клиниката.
Благодаря, миличка! Heart
В момента съм на 44 г., но през май ще навърша 45 г.
То и аз ги пия някои, половината ги спрях, на организма влияят добре,
хранителният режим също, обаче на фертилитета - няма ефект, поне при мен.
Да, за тези работи - и те казват така, обаче аз не пия, не пуша, кафето го спрях преди година,
не тежа повече от 50 кг, ама полза не виждам.
Шанти, ако ще продължаваш в ТР, по-добре отиди там да ти я направят.
Стискам ти силно палци! Heart

# 663
Момичета, включвам се да поразведря малко дискусията. Преди малко разбрах, че моя приятелка, която е 75 набор, е родила преди 3 месеца. Пробвали са 2-3 години, имала 2 аборта, но най-накрая се е получило. Много се развълнувах и зарадвах като ми каза майка и.
Така, че тези от вас, които са под 42-43 да не се отказват от борбата!
За кратко реших, че може да има още малко светлина и на моята улица, но като се замислих - тя е забременяла на 42 години и 3-4 месеца, аз отдавна съм ги минала ....

# 664
Забравих да допълня, че е забременяла естествено, второ раждане и е. Има близначки на 12-13 години.

# 665
  • In transit
Шанти, аз мога да ти препоръчам много кадърен оператор в Плевен, ако не намериш свободен в София.

# 666
Това за кг, кофеин, пушене и пиене вече го приемам за толкова неоказващо влияние (поне не и съществено), че няма накъде повече. Цял живот съм била слаба, хранила съм се предимно здравословно, никога не съм пушила и не обичам кафе, не пия алкохол, освен вино чат-пат... и накрая какво? Кръгла нула. А около мен е пълно с майки с наднормени килограми, диабети, проблеми с ЩЖ, пушачки, пиячки и кафеджийки, нямащи хабер от дефицити на вит.Д и Б12. Ама ей на, късмет...

# 667
  • На остров
Стеле така е съгласна съм с теб, тези неща може би оказват влияние за по млади жени.
Аз познавам много жени забременели с инивтро или естествено на 42 43 та даже и на 46, но ние всички тук се борим с нокти и зъби и пак не става.

На мен преди малко ми дойде мц, това ми е втори редовен цикъл първият път беше на 34 сега ако броя днес за първи ден е 26 ден ако броя утре 27. След този цикъл, подновяваме опитите Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 яну 2019, 22:52 от Две в едно ;)

# 668
pepinaD, много се радвам за момичето,
но за съжаление, по една жена не може да се съди.
Всичко е строго индивидуално. Моята майка е прекъснала бременност на 42 г.
В рода ми, и от двете страни, всички са се оплаквали, че много бързо забременяват.
Аз чак на 39 г. реших да имам дете, ако е било по-рано, е можело да се получи,
нямам идея, нямам заболявания, които да пречат, само това ми е плюсът, казват лекарите.
Иначе от 39-годишна съм с 1 ф. и изчерпан резерв, кога се е изчерпал,
един бог знае. Познавам момичета на 43-44 г., които от първи опит в ТР забременяха,
ама тяхното положение е едно, а моето - друго, няма как да се прави каквото и да е база на сравнение.
Те имаха по 10 фоликула, аз толкова може да съм нямала и на 20 г.
Възрастта е най-главният фактор според мен, но не само той е определящ.
Стеле, напълно си права, и аз с такова впечатление съм останала от много
жени покрай мен. Иначе знам, че килограмите са предимство,
ако е по-високо ФСХ, като си по-слаба, има по-голяма вероятност да отговориш на стимулацията.
Това го чух и в Мемориал, моят лекар, чувам от момичета, по-пълни, че ги съветва да отслабнат
преди стимулация.
Две в едно, стискам ти силно палци! Hug

# 669
Моя бил над 1 см, а миналия месец бях при него за кървене извън цикъла, ама каквото такова. Сега разсъждавам дали да не ходя другаде за хистероскопия, че като си представя кюретата и ми прилошава. Не ми спести един АГ да ме  попита за възрастта ми - 41, повторно, все едно къде си тръгнала за инвитро, ама не им обръщам вече внимание. Някой да препоръча хистероскопия тук къде е правил?

В болница Надежда. Болка няма.

# 670
Аз имам хистероскопия при д-р Калчев. Макар по отношение на инвитрото да тръгвам по нов път/не се знае докога и дали няма да си се върна при него/, няма да спра да хваля д-р Калчев. Операциите са му слабост и е много добър оператор. Хистерото ми мина перфектно. Беше точно за махане на 2 полипа. После все едно нищо ми нямаше. Имам си и запис с процедурата. 10 месеца по-късно си забременях безпроблемно при първия трансфер. Казвам го в смисъл, че нямам никакви проблеми след хистероскопията, нито с лигавица, нито с нови полипи. А има и доста пациентки забременели спонтанно след ТВЛ правено от него.

# 671
Да, вярно е че килограмите са от значение, но и не мисля, че и това е толкова от значение.
Винаги съм търпяла критика за кг и винаги това са гледам и в мен като проблем за липсата на бременност. Аз при първите опити, които и двата с положителен резултат бях по-пълна от сега, а резултата е на ясла в момента. След раждането покрай проблемите с малката свалих над 15 кг вярно е, че отново не съм слаба, но този път от опитите и имплантация няма.
Та май си е Божа работа-пълен, слаб...млад,. ...

# 672
Мен предишният ми лекар ме съветваше да кача, а си бях в нормата, макар и на долната градница. Качих малко, после спрях цигарите и станах 9-10 кила отгоре.

# 673
При дъшеря последните три цикъла станаха 20-21 дневни.Обикновено са на 25.Оказа се,че ТСХ и пролактина са доста високи.След вдигане дозата на елтирокса цикъла отново дойде на 25 ден.
на мен ми се е случвало два или три пъти цикъл на 16-18 ден.
питала съм си лекаря за това, каза че се случва и не е проблем по принцип, освен ако не стане много често.
Благодаря, бамбарадамбара, това ме успокоява малко. Дано не се повтаря.
Ваня Харбалиева,благодаря. При мен ТСХ винаги е бил в норма и не съм пила Еутирокс, за пролактина почти 4г. пих Достинекс, но след последния ми трансфер през м.май 18г./приключил с биохимична/ го спрях и от тогава също е в норма. Но кой знае кога какво се е объркало- последно съм ги мерила през м.ноември преди последната ми стимулация.

# 674
Шанти,и аз смятам,че Калчев е много добър вариант за хистероскопия.Имам 3 хистероскопии, само че при колежката му-д-р Семерджиева.Те не препоръчват кюретаж.А относно за деня,в който се виждат най-добре-7-8 ден от цикъла-така ми е казвала Семерджиева.Моите единия път също се видяха на 7 ден от стимулацията,но си я продължихме,извадихме яйцеклетки,махнахме полипите и тогава ЗЕТ.

Общи условия

Активация на акаунт