Частни училища - информативна тема 22

• 54 142
  • 804
  •   1
Отговори
# 645
  • в страната на чудесата
...Събирам повече информация за Томас Едисон, как е нивото на обучение там, нивото на натоварване. Виждам, че строят нова сграда, дали скоро ще се преместят?
Къде виждате, че строят нова сграда? Аз не съм чула такова нещо. Това е може би най-същественият проблем на Томас Едисън.

Иначе децата учат спокойно и без излишно натоварване и нерви. Средата като цяло е приятелска. Домашните са само в уикенда и то съвсем не много. Имат понякога проекти, децата ги харесват. Смятам, че биха могли да увеличат малко заниманията по природни науки. Миналата година имаха добър опит, спечелиха награда във възрастовата група за природни науки. Но това като че не продължи тази година.
Математиката е застъпена, с допълнителни занимания по занимателна и състезателна. Имат някакви занимания mind hub - програмиране и роботика веднъж седмично.
Учителският състав в началните класове е без забележка. Другите не ги познавам.

Сградният фонд, ограниченията в спорта (ако не броим гимнастики разни) са трудни за преглъщане.

# 646
  • София
Leika_moja , благодаря за отговора. Мернах някъде из темите, че строят в кв. Лагера и статии в интернет, че има протести срещу този строеж. На нас ни е много далеко но въпреки това реших да пробваме. Малкият има силно влечение към математиката, но не знам при този наплив в Питагор дали биха го взели, тъй като миналата година беше в резервите и не успя, а и не съм сигурна дали искам там, защото всеки казва, че училището е тежко и много натискат децата, което на мен не ми допада, та така попаднах на Томас едисън. Направи ми впечатление, че е насочено към математиката, което определено е приоритет, но ме притеснява сградата и разстоянието. Ще опитаме със сигурност, а после, ако стане ще го мисля.

# 647
insane, какво означава "силно влечение към математиката"? Искрено питам без капка ирония или заяждане, защото аз досега такова дете на възраст ПУК не съм срещала, като изключвам тези, които са насочени в тази посока от родителите.
В момента математика е модна и напливът в Питагор е огромен, но аз забелязвам, че много частни училища в този ценови диапазон дублират програмата им по мат. ТЕ отскоро го правят, но също например и ЕСПА. Може там да пробвате, математиката им вече е на нивото на Питагор и няма да се учудя ако догодина ги настигнат в състезанията за най-малките. Света София също са на такова ниво, има и още няколко. Дори държавните 125 и 145 не се представят по-зле, като по обясними причини от тях има по-малко състезатели.

# 648
  • София
Без да съм insane, моето мнение е, че може просто детето да не изпитва никакви затруднения с решаването на задачи за неговото възрастово ниво и да му е забавно на този етап. А дали този интерес ще се запази, когато натоварването стане такова, че за да е състезател с добро представяне ще изисква налягане на парцалите и решаване на задачи вкъщи, независимо дали е в Питагор, СС, ТЕ, Еспа или т.н. - това е трудно да се прогнозира от рано, но все пак родителят доста може да планира като свое собствено участие в процеса - иска ли да му купува сборници, иска ли да решават вкъщи, да следи интересните задачи, да се главоблъска над някоя супер завъртяна за втори клас, да го води на състезания през уикенда и т.н. Затова, ако родителят иска да заложи на математическото образование на детето още на сегашната му възраст - аз не виждам защо да не го прави. Още повече, ако на малчугана му допада Grinning. Е - ако в 3-ти, 4-ти, 5-ти клас детето само покаже, че математиката не му харесва, просто ще спрат със задачите и толкоз.

Но пък ако попадне в среда, в която математиката се насърчава, и ако има ищах да решава - ще има да си решава, колкото си иска.

# 649
... но все пак родителят доста може да планира като свое собствено участие в процеса - иска ли да му купува сборници, иска ли да решават вкъщи, да следи интересните задачи, да се главоблъска над някоя супер завъртяна за втори клас, да го води на състезания през уикенда и т.н. Затова, ако родителят иска да заложи на математическото образование на детето още на сегашната му възраст - аз не виждам защо да не го прави...

Ужас!

# 650
  • София
Понеже Ежко се включи, се сетих, че моя позната премести децата в Климент Охридски от тази година и ми сподели, че учителят по математика я смаял с много теми за решаване за домашна работа. Дори през седмицата (това за втори и трети клас).

Така че, insane - може да се разходите и до К. Охридски, за да видите как са с математиката напоследък Blush.

# 651
Според мен хич пък не е ужас, ами е много хубаво, при положение, че на детето му харесва, както изрично е уточнила Аш.
Виж, зверски много домашни хич не са нещо много хубаво. Аз съм против това да се дават километрични домашни. Съвсем друго е детето само да иска да решава и тогава родителят да решава с него или, о ужас, както казва Ежко, да го заведе на някое състезание - ако всичко е доброволно и като игра. Не да има 5000 задачи за домашно като нещо задължително.

# 652
Втори клас. Да купува сборници. Да решават ВКЪЩИ. Да се главоблъскат над завъртяна задача за ВТОРИ клас. Това след целодневно ЧУ.
Математическо образование...а човек от него кога ще става?

# 653
  • в страната на чудесата
Не виждам какъв ти е проблема - кой кога и какъв човек ще става си е личен проблем.
Ежко, купуваш ли коледни подаръци? Питам само. Ти като привърженик на американската култура ще разбереш защо, а като някой с претенция ще направиш и връзката.

# 654
Не виждам какъв ти е проблема - кой кога и какъв човек ще става си е личен проблем.
Ежко, купуваш ли коледни подаръци? Питам само. Ти като привърженик на американската култура ще разбереш защо, а като някой с претенция ще направиш и връзката.

Кой, кога и какъв човек ще става е проблем и на тези, които ще трябва да живеят и работят с него. Както и на тези, на които им се налага да учат в обстановката на обща "математическа" истерия.

ПС Никога не съм твърдял, че съм привърженик на американската култура. Нито пък съм бил с някакви "претенции".

# 655
  • София
Ежко, заради Колежа...Ей, толкова години ни четеш, така и не можа да се научиш да мислиш като жена.

# 656
Ежко, заради Колежа...Ей, толкова години ни четеш, така и не можа да се научиш да мислиш като жена.

Хахаха! И Черна станция не успя.

# 657
  • София

Хахаха! И Черна станция не успя.
ЧС бил мъж?

Фран, утре имаме щанд с домашна баница, коледни сладки и т.н. пред Коледния концерт, заповядай да ни видиш и похапнеш с нас Simple Smile!

# 658
Аз не знам каква чак толкова е разликата между 2-ри и 3/4-ти клас когато Ежковите синове са се потили над задачите за кандидатстване в СМГ. 😂😉

# 659
Аз не знам каква чак толкова е разликата между 2-ри и 3/4-ти клас когато Ежковите синове са се потили над задачите за кандидатстване в СМГ. 😂😉

Големия никога не е кандидатствал СМГ.
Дребния никога не се е потил над задачи извън редовните часове в Кл. Охридски. А за да бъдем честни и там не си е давал много зор.

Общи условия

Активация на акаунт