За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 71

• 28 834
  • 774
  •   1
Отговори
# 630
За съжаление не всяко бебе като го оставиш в кошарата от ден 1 и заспива. Майка ми също беше върл противник детето да се взема в леглото на родителите, но след полунощ не се успокояваше в леглото. Ами носиш тогава, няма накъде. Към 4ти месец дъщеря ми почна да се събужда само веднъж за кърмене, ама дотогава бях станала като зомби. Преди това спеше върху нас, денем и нощем, бях направо с гръбначни изкривявания. Да я оставя да отида до тоалетната, и рев.
Dolca, хубаво са те посъветвали и другите момичета да излизаш навън, поне да спи в количката на по-хладен въздух. Щом е подходящо облечена, нищо й няма. Аз и на минусови температури съм била навън, бебето кърти през цялото време. Аз същи сама гледах бебето, мъжът ми се прибираше чак към 19ч., аз по цял ден изперквах, навън поне си проветрявах главата. Бебето ти още няма усещане кога е ден и кога е нощ, не е нищо невиждано. След 3тия медец обикновено се променят нещата.

# 631
И аз съм на мнението да я оставиш да спи при теб.При нас имаше един период,в който бебо постоянно се будеше и единственият вариант за някакъв сън беше да го взимам при нас,вече си спи в кошарата.Не се притеснявай,че ще привикне
И ние сега сме на етапа будене по 10-15 пъти и единствено като спи при нас е малко по-добре, защото иначе постоянното тичане до леглото не ми оставя никакво време за спане, а и докато ида и тя се разбужда, а като е при мен реагирам бързо и продължаваме да спим и всички сме доволни.. Иначе беше спала известно време при нас и реших да пробвам да я върна в леглото и от нейна страна нямаше никакъв проблем..

# 632
  • София
Долча ако имаш възможност вземи от тези люлки дето са на ток..мен това ме спасява. От няколко дни съм с нея и имам време да свърша нещо в нас, дори да поспя. Иначе все на ръце бяхме заради коликите. Също в кошарата не е спал и един ден. В мен заспива и като го сложа все едно на тръни ляга. Като писне... Мъчих го и него с тая кошара и мен, резултата беше изнервено бебе от рев, което после два пъти повече време мъча да приспя и недоспала майка, цялата нощ ми минаваше с приспиване. А хем кошарата ми е долепена до леглото с паднала страна. Еми явно не всички бебета могат да спят сами. Спрях с това упражнение и сега спи между нас на спалнята. Буди се в 3 и в 8 сутринта чак, през останалото време спи като пън, аз също.. През деня го слагам на дивана върху една пеленка, така че да е до мен и го обграждам с възглавници, иначе пак не иска да спи. А сега с люлкта е още по-добре. Според мен търси други варианти на спане както са ти казали.

# 633
Привет, към майките на бебета над 5м, кога бебовете почнаха да се обръщат и да пълзят? Бебка е на 5м без 5дни, но се обръща много рядко, само 2-3 пъти досега, по корем си държи главата доста стабилно, но я мързи да се обръща още, някакъв съвет, освен да лежи по корем, което правим:)
За ваксините имаме ротарикс, много мнения изчетох за и против, но реших да изключим поне донякъде риска, иначе противогрипна не бих сложила догодина,  с тези нови щамове постоянно не съм убедена в защитата...

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 11:56 от Toni2017

# 634
Здравейте, ако някой се е сблъсквал с пъпна херния в бебешка възраст, за какво да следя и да внимавам? В смисъл какво е притеснително наистина? Бебето е на 2м. има поставена лепенка, но не спира да ръмжи да се напъва и като гледам как се надига тоя пъп и откачам. Педиатърът каза, че щом кожата е спокойна да не сменям нищо и да си стои така.
Имам голямо дете и близначета на 2м., е, честно ви казвам никога не съм била такава паника и да се вглеждам за всяко нещо. А "уж" имам опит...

# 635
  • София
Моят син е на 6 месеца. Според мен се развива нормално дъщеря Ви, бебетата за 1 ден могат да почнат да правят нещо много по-често от преди, това забелязах при него. Обръщаше се от много рано по корем, но само на дясно. После изведнъж почна и на ляво, а много скоро след това се научи и да се търкаля. Според мен за около седмица- две ще видите напредък. Но и всяко бебе си има свой ритъм, не се тревожете.

# 636
Моят син е на 6 месеца. Според мен се развива нормално дъщеря Ви, бебетата за 1 ден могат да почнат да правят нещо много по-често от преди, това забелязах при него. Обръщаше се от много рано по корем, но само на дясно. После изведнъж почна и на ляво, а много скоро след това се научи и да се търкаля. Според мен за около седмица- две ще видите напредък. Но и всяко бебе си има свой ритъм, не се тревожете.

+1 на моята й помагам да се върти и почва да се учи на същите месеци е.

# 637
Привет, към майките на бебета над 5м, кога бебовете почнаха да се обръщат и да пълзят? Бебка е на 5м без 5дни, но се обръща много рядко, само 2-3 пъти досега, по корем си държи главата доста стабилно, но я мързи да се обръща още, някакъв съвет, освен да лежи по корем, което правим:)
За ваксините имаме ротарикс, много мнения изчетох за и против, но реших да изключим поне донякъде риска, иначе противогрипна не бих сложила догодина,  с тези нови щамове постоянно не съм убедена в защитата...
Изобщо не се притеснявай, кога се е обърнала за първи път не помня точно, но някъде там 5 6 месеца беше. Може да се обръща, но много рядко го прави. Предпочита да е изправена и да я придържаш, както и да се придвижва с проходилката. Не лази, изобщо не обича да е по корем, вдига си главата, но постоява 1, 2 минути и започва да се изнервя. В деветия месец е вече. Педиатър казва, че си се развива съвсем нормално, всяко бебе е различно, може и изобщо да не пролази. Някой казват, че уж ако не лазели по-рано прохождали.

# 638
Ако не оригна бебето почва да се гърчи и не след дълго почва да реве. Тя яде много лакомо и гълта въздух и когато се оригне го прави като голям човек простак все еднп едно буааа се чува 😹 тя си имаше хубав режим, ама се бъгна този режим Sad ще пробвам още неща и ще пиша да кажа какво се е случило. Мерси на всички!!!

# 639
Ако не оригна бебето почва да се гърчи и не след дълго почва да реве. Тя яде много лакомо и гълта въздух и когато се оригне го прави като голям човек простак все еднп едно буааа се чува 😹 тя си имаше хубав режим, ама се бъгна този режим Sad ще пробвам още неща и ще пиша да кажа какво се е случило. Мерси на всички!!!
Искам да те успокоя, че при нас положението също от ден първи, от прибирането ни от родилнкя дом положението хич не беше розово. Бебето плачеше по цяла нощ, не заспвиаше до 5 сутринта, спеше обаче през деня. Имаше зверски колики, какво ли не опитахме, водихме я на 5 различни педиатъра, защото положението беше нетъроуми, тя не спираше да се дере до 5,6 часа вечер, без да преувеличавам. Пробвали сме всички възможни капки за колики, възглавница с черешови костилки, сешоар за успокоение да слуша и тн. Всичко. Първо ни помогна нещата да започнат да се оправят намирането на наистина добър педиатър. И преди всичко времето. С всеки изминал месец, нещата все повече малко по малко влиза ха в нормален ритъм и сега вече са сравнително добре. Самото дете пак си е трудно и трудно заспива и се буди много и тн, но не е това, което беше в началото. Така, че както са ти казали и другите момичета маскимано се опитай да си спокойна, не се притеснявай да помоли за помощ, не знам баби имате ли на близо или някои друг близък, имаш нужда от почивка и малко развлечение, иначе с подобно ежедневие ще се изнервя все повече и повече, а това влияе много и на бебка и си повтаря, че не си единствената, и че скоро няма да е така. Знам, че е много трудно, но трябва някакси да издържиш, това е период, но и изключи всякакви възможни здравословни проблеми. Прегръщам те, всичко ще се оправи, иска време... 🤗

# 640
  • София
А пробва ли да будиш бебето към 9-10? Това спане от 4 до 14 ти разваля всичко. Буди я да играе, за три-четири дни ще свикне да заспива по-рано. Ако ми се спи много го приспи за час и в 8 къпеш и по леглата.

# 641
Здравейте, да попитам след ваксина нормално ли е бебчето да е поспаливо повече от обикновено

# 642
  • Германия
Здравейте, да попитам след ваксина нормално ли е бебчето да е поспаливо повече от обикновено

Абсолютно нормално е. Не всички са поспаливи след ваксина, но това е една от възможните реакции. Особено ако е веднага след поставянето на ваксината няма нищо притеснително.

# 643
Нормално е. Синковеца не плаче и и не вдига Т, но е поспалив.

Моя е много подвижен. На 3+  се въртеше от гръб на корем, две седмици след това и обратно. На 4+ вече се въртеше свободно и падна от леглото. Сега вече сяда сам и като докопа опора се изправя. На 7 месеца е.

Да кажа и за пъпната херния. Преди на направи 2 месеца започна да се вдига, сложихме лепенка, от която направи реакция, и го оставихме без. Пробвахме втори път, получи се същото. Прибра се сама. Не го оставяхме да реве и много го държахме по корем.

# 644
Това за люлката е много относително.. При нас положението беше същото като описаното от Minie... Зверски колики с 5-6 часа дране и след проби с какви ли не капки, възглавници с костилки, разнасяне, гушкане и безизходица (мъжа ми изключително много ми помагаше в този период.. Въпреки че работи нощем я е разнася той, за да поспивам и аз поне час-два, освен, когато тя придремва.. ) решихме да купим шезлонг, защото мислех, че като я люлее ще й е добре и ще спи поне денем, когато не я боли много и аз ще мога да поспя.. Да ама не.. Дадохме една камара пари на вятъра.. Стоя точно 2 пъти по 10 минути и това беше.. Страшен истеричен рев.. И сега така си и стои на тавана този шезлонг.. Така, че зависи и от детето...

Общи условия

Активация на акаунт