Бързи здравословни въпроси и отговори – 17

• 37 699
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
уинд, като студентка всяка зима бях с такива крака
правиха ми куп изследвания, доплери и какво ли не
когато започнах да внимавам за температурните разлики на ходилата, купих си един номер по-големи обувки и спрях да нося по 2 чифта чорапи на вечно замръзналите си крака, за една зима се оправих; също не спиш с чорапи
и сега, ако не го спазвам, за няколко дни ще се докарам като теб
забирали са ми пръстите от това и дори висенето по болници не ми помогна

# 511
  • София
Хм... Като причина може да е диабет или чернодробни заболяване...
https://www.google.bg/search?q=зачервени+и+подути+пръсти+на+крак … bile&ie=UTF-8

# 512
Wind,ако имаш ябълков оцет,разреди го с малко вода и върху  памук го превържи местото.Може и лекаря да отпадне.Не съм чувала за подобно подуване  като твоетокакво значи,но като обсъждате тромбоза се сетих,че наша роднина като пътувала от чужбина, заради дългия път и се подул и посинял целия крак отгоре до долу.Било тромбофлебит.И аз се учудих,че селския лекар и казал, никъде да не ходи,а да увива крака с разреден яб.оцет.Без лекар за седмица се изчистил крака.А тя ми го разказа, когато и показах какво ми стана вената на крака,също отгоре до долу Беше се надула и зачервила. Три нощи се превързвах с оцета и край.

# 513
Лятото имах проблем с гърдата, за щастие се оказа доброкачествена бучка. Сега, две седмици след хистеректомия, изтича секрет, бял като мляко. И от двете гърди, но повече от проблемната. Дали може да има връзка между двата проблема? Какво освен пролактин да изследвам? Оф, пак ходене по лекари Cry

# 514
Ако става въпрос за кръвоносни съдове-ангиолог.

# 515
Бях писала скоро, че имам проблем с големия пръст на крака. Имах болка, оток и посиняване. Изписаха ми АБ и го изпих, но пръста така и не ми минава. Спадна само отока. На какво може да се дължи това според вас? Дали съм за хирург?

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 23:10 от тинити

# 516
Да, или хирург, или съдов хирург. Доц. Станева, която споменах, е съдов хирург - ангиолог. Занимава се с кръвоносните съдове. Ако те изключат проблем, може би вътрешни болести

# 517
Да, или хирург, или съдов хирург. Доц. Станева, която споменах, е съдов хирург - ангиолог. Занимава се с кръвоносните съдове. Ако те изключат проблем, може би вътрешни болести

Къде се намира тя? На частно ли работи? Предполагам, че и личният лекар ще ме изпрати някъде. Просто много се притеснявам. Вече втора седмица, а не ми минава и то след АБ...

# 518
В Токуда болница работи. От кол центъра ще ви насочат какво що. Не се наемам да определя доколко е спешно, за да настояваш колко спешно да те види или да плащаш, ако няма часове. Аз съм ходила при нея, и дъщеря ми съм водила, и съм много доволна, човечна и мила е и добър специалист. Ходила съм в Токуда и при друг съдов хирург, младеж, също бях доволна, но не помня името. Имат доплер и веднага оглеждат. При мен въпреки видимите вени, и двамата настояват за козметичен проблем и не ми препоръчват операция, освен ако не държа на естетиката, така мисля че са честни и няма да изискват ненужни неща.

# 519
В Токуда болница работи. От кол центъра ще ви насочат какво що. Не се наемам да определя доколко е спешно, за да настояваш колко спешно да те види или да плащаш, ако няма часове. Аз съм ходила при нея, и дъщеря ми съм водила, и съм много доволна, човечна и мила е и добър специалист. Ходила съм в Токуда и при друг съдов хирург, младеж, също бях доволна, но не помня името. Имат доплер и веднага оглеждат. При мен въпреки видимите вени, и двамата настояват за козметичен проблем и не ми препоръчват операция, освен ако не държа на естетиката, така мисля че са честни и няма да изискват ненужни неща.

Благодаря ти, но не съм от София.

# 520
  • София
уинд, като студентка всяка зима бях с такива крака
правиха ми куп изследвания, доплери и какво ли не
когато започнах да внимавам за температурните разлики на ходилата, купих си един номер по-големи обувки и спрях да нося по 2 чифта чорапи на вечно замръзналите си крака, за една зима се оправих; също не спиш с чорапи
и сега, ако не го спазвам, за няколко дни ще се докарам като теб
забирали са ми пръстите от това и дори висенето по болници не ми помогна
Ще опитам така + ихтиол ? Прилича на забиране , да . Като мехурчета , но не точно.
Не спя с чорапи ( нямам този навик )

Хепи мерси за препоръката .
И аз съм паника , гледам да се контролирам.
Въобще не искам да чета в нета , защото там най-вероятно ще излезе , че съм диабетик с гангрена, тромбоза и т.н. 😂
Предпочитам да питам вас , толкова сте помагали , понякога повече от някои лекари 😀

# 521
 Въпроса ми е свързан със скарлатина при дете и доказана начална бременност при майката, която е конткатна, но не е болна към момента на излекуването на детето. Опасно ли е за плода?

# 522
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Питах и в друга тема, но да ви попитам и тук: изписан ми е Оргаметрил по схема - от 15 до 25 ден. Днес ми е 13 ден, а цикъла ми дойде, дали да го започвам при това положение?

# 523
Било тромбофлебит.И аз се учудих,че селския лекар и казал, никъде да не ходи,а да увива крака с разреден яб.оцет.Без лекар за седмица се изчистил крака.

С тези съвети, да не вземе някой да се гътне. Simple Smile

# 524
Здравейте. Бременна съм в 8ма г.с и от както забременях имам суха кашлица вечер и се мъча да отхрачвам сутрин. Ходих на лекар, защото в последствие се появи и кръв в храчката. Казаха ми че е от напъване, не ми правиха снимка на бял дроб и ми изписаха антибиотик Амоксиклав за 10 дена. Седмица след спиране ба антибиотика кашлицата се появи пак с жилки кръв сутрин, трудно отхрачване и задух. Най странното е че през останалата част от деня не кашлям. Не знам вече какво да правв, ходих на 3 лекари и никой не знае какво ми е!
janet,как си? Добре ли си?

За жалост симптомите продължават, а тук в Търново всички лекари унг и белодробни обиколих. Явно ще чакам след празниците, понеже ще съм в стара зсгора, да отида на алерголог или унг там.

Общи условия

Активация на акаунт