Бързи здравословни въпроси и отговори – 17

• 37 682
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Мисля, че са безцветни.

# 571
Безцветни

# 572
  • Варна
Здравейте, имам хронипна задна хтема, активизира се в края на октомври и отогава съм все с бронхит. Пих лекоклар, после зинат. Бях добре една седмица, хремата не спря и се почна пак. Бях седмица на изорекс, не помогна. Сега съм пак с хрип и на Авелокс. След първият прием получой сърцебиене, а сутринта и световъртеж. По-зле съм от преди Авелокса.
Как мога да се изчистя по-бързо?! На работа съм и всичко ми е мъгла

# 573
Здравейте, имам хронипна задна хтема, активизира се в края на октомври и отогава съм все с бронхит. Пих лекоклар, после зинат. Бях добре една седмица, хремата не спря и се почна пак. Бях седмица на изорекс, не помогна. Сега съм пак с хрип и на Авелокс. След първият прием получой сърцебиене, а сутринта и световъртеж. По-зле съм от преди Авелокса.

Мила и сз съм така. На всичкото отгоре съм бременна в 10 г.с, което според мен отключи задната хрема. Казаха ми че трябва да отида да ми вземат секрет за бактерии, но ще стане след празниците. Аз бях на Амоксиклав 10 дена но изобщо не помогна. Кажи ми моля те ако ти е помогнало нещо, че и мен ме мъчи. Всяка сутрин съм с хрипове и храчки. Вечерта суха кашлица и никой не може да ме оправи..

# 574
Трябват ви яки промивки на носа с физиологичен разтвор. Със спринцовка изливате във всяка ноздра по 10 кубика. После пак. После духане и слагане на капки. Може да вземете и гело миртол за разводняване на секрета. За бременни е добре да се направи консултация. Но....много чести промивки и после издухване.

# 575
Трябват ви яки промивки на носа с физиологичен разтвор. Със спринцовка изливате във всяка ноздра по 10 кубика. После пак. После духане и слагане на капки. Може да вземете и гело миртол за разводняване на секрета. За бременни е добре да се направи консултация. Но....много чести промивки и после издухване.

Ами аз и да издухвам няма какво да извадя, всичко се стича надолу по задния път. Пробвах гаргари със сол, сода, кленов сироп, но и това не помага. Гело миртол е вредно за плода, затова ми го спряха, но и него бях пробвала отначало без успех

# 576
Не, не гаргара. След няколко такива продухвания, повярвайте ми, секретите почват да се стичат и през ноздрите. Дори и да заминават надолу по задния път, важното е да не се застояват. Застоят предизвиква кашлицата, може да навреди и на ушите.

# 577
Не, не гаргара. След няколко такива продухвания, повярвайте ми, секретите почват да се стичат и през ноздрите. Дори и да заминават надолу по задния път, важното е да не се застояват. Застоят предизвиква кашлицата, може да навреди и на ушите.

Така е, мен и ушите ме болят вече. Аз никога не съм го правила това продухване, но ще опитам. Това е единственото, което не съм пробвала. Благодаря ти!

# 578
Здравейте, от снощи имам болезнена подутина под мишницата, мисля, че е лимфен възел, малко, подвижно топченце е, боли ме при допир, но и при движение на ръката.
Единственото, което откривам в интернет е, че е симптом на карцином на гърдата, но все пак възможно ли е да се дължи на нещо друго? Някой имал ли е?

# 579
Може да се дължи от някой дезодорант, начин на обезкосмяване, дори настинка може да провокира.

И пак да кажа за продухването- ако не помогне, поне няма да навреди. Опитайте за 1-2 дни с доста чести процедури. А поне след няколко от тях- капвайте и капки в носа.

# 580
Забравих да напиша, че до преди няколко дни бях болна с много продължителна кашлица. Подували са ми се лимфни възли от настинка, но около шията, не знаех, че може и под мишницата. Иначе сега прочетох, че може да е запушена потна жлеза.

# 581
Забравих да напиша, че до преди няколко дни бях болна с много продължителна кашлица. Подували са ми се лимфни възли от настинка, но около шията, не знаех, че може и под мишницата. Иначе сега прочетох, че може да е запушена потна жлеза.

Не се притеснявай, безобидно е щом  те боли. И на мен ми се е случвало.

# 582
  • Варна

Мила и сз съм така. На всичкото отгоре съм бременна в 10 г.с, което според мен отключи задната хрема. Казаха ми че трябва да отида да ми вземат секрет за бактерии, но ще стане след празниците.
Цяла бременност изкарах така. Течеше яко, кашлях като бронхит, родих и спря. Пиех геломиртол. Ринит на бременната казва. Лошото е, че кашлянето миже да предизвика контракции.
При мен имаше леко подобрение от цинабсин и риналерджи.
Авелоксът ми подейства ужасно и сега отивам за Панцеф. Пестно казано съм отчаяна много.
Кажете какви капки за нос? Панцеф ако подейства миже и да не спре хремата и пак ше съм в изходно положение.
Грешка беше, че не си пуснах секрети. Но моята хрема е алергична, от мухъл май.

# 583
mariat, DeVa®, благодаря!

# 584
  • София
Kalina, преди месец се нагласих с много лош бронхит и бях две седмици на антибиотик (гърло, хрема, пълна програма) и ми беше станало същото. После мина след няколко дни. Може и при теб да е така. Ако продължи и те притеснява иди на лекар.

Общи условия

Активация на акаунт