Свекървата иска да живее с нас.

• 28 352
  • 346
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, моля ви за помощ!😥😥😥Родих преди 10 дена. Живеем в едностаен апартамент. С мъжа ми имаме много добри взаимоотношения. Но откакакто родих. Свекърва ми от село дойде при нас, уж да ми помага за бебето. Но днес я чух като каза на свекъра, да дойдат да живеят с нас. Като знае, че трябва да спим всички в една стая и ми гледа дедето по бабешки. Не допуска да си я гледам както аз искам. Като кажа нещо  се сърди и мъжа ми си съпди на мен. Аз не искам да имам проблеми с мъжаа ми. Какво да направя? Моля ни да помощ
Не съм чела дискусията, но преди да се върна и да прочета какво са писали съфорумките, да ти кажа, че ти може и да не искаш да имаш проблеми с мъжа ти, но всъщност имаш огромни проблеми точно с него.

# 91
Здравейте, моля ви за помощ!😥😥😥Родих преди 10 дена. Живеем в едностаен апартамент. С мъжа ми имаме много добри взаимоотношения. Но откакакто родих. Свекърва ми от село дойде при нас, уж да ми помага за бебето. Но днес я чух като каза на свекъра, да дойдат да живеят с нас. Като знае, че трябва да спим всички в една стая и ми гледа дедето по бабешки. Не допуска да си я гледам както аз искам. Като кажа нещо  се сърди и мъжа ми си съпди на мен. Аз не искам да имам проблеми с мъжаа ми. Какво да направя? Моля ни да помощ
Не съм чела дискусията, но преди да се върна и да прочета какво са писали съфорумките, да ти кажа, че ти може и да не искаш да имаш проблеми с мъжа ти, но всъщност имаш огромни проблеми точно с него.

Точно това са и казали Grinning
И е вярно до някъде(според зависи от ситуацията).
Говорехме си с мъжа за изнасянето ни в самостоятелно жилище и свекървата вика-О,аз всяка седмица ще идвам с тенджери с ядене и ще ви нося месо,яйца,мляко.... Grinning
Още преди да съм казала каквото и да е,мъжът я изгледа и и каза-:"да не си посмяла да ми се появиш с храна на вратата" .
В ситуацията на авторката е наистина странно как желае подобно вмешателство в толкова малко жилище,че чак прави проблеми НА ЖЕНА СИ.

# 92

Точно това са и казали Grinning
И е вярно до някъде(според зависи от ситуацията).
Говорехме си с мъжа за изнасянето ни в самостоятелно жилище и свекървата вика-О,аз всяка седмица ще идвам с тенджери с ядене и ще ви нося месо,яйца,мляко.... Grinning
Още преди да съм казала каквото и да е,мъжът я изгледа и и каза-:"да не си посмяла да ми се появиш с храна на вратата" .
В ситуацията на авторката е наистина странно как желае подобно вмешателство в толкова малко жилище,че чак прави проблеми НА ЖЕНА СИ.
Защото иска да е под полата на майка си. Такива мъже нямат оправия никак.

# 93
Е да де,това го разбирам,ама то ще им се наложи да спят и в една стая.Ще е буквално под полата на майка си.
Кой човек иска подобно нещо?

# 94
Надявам се темата да е пързалка. В противен случай, ще се окаже, че е възможно поне четирима възрастни от едно семейство да не са тъпи, а направо вдлъбнати.

# 95
Надявам се темата да е пързалка. В противен случай, ще се окаже, че е възможно поне четирима възрастни от едно семейство да не са тъпи, а направо вдлъбнати.

И на мен ми се появи съмнение, че темата е пързалка в момента, в който прочетох ,че гарсониерчето не е на свекитата, а там младите са под наем. Да искаш да се навреш в една стая и кухничка, които са чужди, и утре може да те изгонят оттам, ми идва малко в повече от страна на свекървата.

# 96
Е да де,това го разбирам,ама то ще им се наложи да спят и в една стая.Ще е буквално под полата на майка си.
Кой човек иска подобно нещо?

Малоумния.

# 97
  • Далече, далече
Свекито сигурно е толкова властна и самовлюбена, че не вярва да я изгонят.

# 98
  • София
Абсурт, права си принципно, но има и някои умни жени, които не смятат, че начинът е непременно да я изгони с грандиозен скандал и заплахи да не стъпва повече. Начинът обикновено е с разговор. За съжаление, малко мъже имат наистина топки да кажат в прав текст на родител, че се бърка там, където не му е работата. Повечето предпочитат да се скатават, надявайки се двете жени да решат проблема помежду си. Пък да не засягаме и крайните случаи, в които дори разговор не действа, защото насреща си имаш дебелоглаво добиче, което отказва да те разбере. Тогава дори и мъжът да говори, никой не чува и понякога се стига до гореспоменатите разправии и заплахи.

Там е работата- в тази тема почти няма съвет да се говори човешки и аргументирано така, че без да се засегне някой, да се решат нещата.
Щом се появи жена с проблем, веднага ѝ се обяснява какъв муньо е мъжа ѝ, как трябва тя да постави ултиматума " аз или тя".
Вместо водещата идея да е "ние срещу възможността да не бъдем оставени на мира".

Милион пъти е писано, че тръгнеш ли на война с обиди и ултиматуми срещу нечия майка, дори в момента да спечелиш, в дългосрочен план пак няма да е ОК.

# 99
  • София
Бъркате майка с родила някого.
Много го мразя тоя тип, дето се наричат майки, а се опитват да манипулират, лъжат и използват децата си. Майките, които обичат децата си, не правят така. Никаква не е освен егоист.
Добре, че има хора, които се усещат и ампутират отношенията с токсичните същества.

# 100
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Едва ли има майка, която не обича децата си.

# 101
  • София
Има много хора, които не обичат децата си.
Горният мит вкарва хората в тъжни и гадни ситуации до живот.

# 102
  • В сбъднатите си мечти :)
Има много хора, които не обичат децата си.

Даже от първо лице мога да разкажа за такива... Може да са единици, но ги има наистина Sad

# 103
Да обичаш някого, мислейки и съобразявайки се само със себе си и онова, което е на тебе изгодно, не е обич. да не говоря пък как подобно вмешателство или вземане на решения вместо другия директно говори за колко некадърно смяташ собственото си дете/или друг човек/. Обичта е действие, не изпразнени от съдържание думи.

# 104
Свекито че си е властна - властна си е. (поне по каквото казва авторката), НО мъжа е трябвало още тогава да й каже или по-точно обясни, че няма как това нещо да се случи, защото това е тяхното гнезденце (дори да плащат наем за него) и такива мурафети на "грижливата свекърва" не се приемат. Предполагам от време на време да идва на гости за един- два дни няма да е проблем, но повече - не.  Друго, че авторката я е страх от мъжа й - собственият й, законен мъж, а той вече започва да прави проблеми за нещо, което той самият е виновен. Авторката едва ли е от хората ,които биха си отворили устата пред свекито като я гледам и си е мълчала, но моите бушони биха паднали още когато мъжа й е започнал да прави проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт