Свекървата иска да живее с нас.

• 28 325
  • 346
  •   1
Отговори
# 180
Няма как да е проява на добри намерения. По- скоро е проява на власт, кой командва този дом ...и този мъж.

# 181

За мен въпросът е принципен. Отиваш в чужд дом, където са те приели от добра воля. Питаш дали може нещо да се промени и като ти се каже “не може”, пак го правиш. Защо? Ей това не мога да си го обясня! За да има драма, за да се покажеш по-разбираща от младата бъдеща снаха, или просто напук. Много гадна постъпка. Очаквам още много такива, ако това не бъде парирано от сега. Наглостта не спира да ме изумява.

Те не го намират за чужд дом. Щом сина им живее там, влизат смело, като властелини. Че и спорят. Аз и казвам на моята, наглата, че сега не може да ходят гости в спалните, тя спори. Не била гост! Ми гост си, в моя дом си гост и нищо повече. Даже и това и е много, ама айде ...

# 182
  • София
Абе така е, ама дом с 2 стопанки не може. Значи (ин)директно си заявява, че тя ще командва. Черги... сега да вземе да смени и олекотените им завивки с родопски одеала. Че нали е по-хубаво така.

# 183
Не забравяйте и ресначите,те топлят повече.Естествено,че жената иска да покаже надмощие.Щом мъжа си трае,жената поне да си каже нейното,иначе това нахалство от само себе си няма да спре.И не съм съгласна,че на мъжете не им прави впечатление чергите и подобните красоти,ей сега да предложа на моя да сложим черга и ще ме попита съвсем тактично дали съм нормална.Ей,не ги разбирам тия хора дето си траят за всичко цял живот и търпят,от къде бре го вадят това завидно търпение,от къде?Веднъж,ако си затрая и ще решат,че съм се разболяла.Уцелила съм 6-ца от тотото с това,че никой не ми се бърка,ама може и да е от това,че не слушам никой и не позволявам да ми се мешат,иначе се е намирал тук-там по някой да се пробва.Интересно ми е авторката стигнала ли е до някакво решение и дали е поставила вече картите на масата,че гарантирам няма да успее да изтърпи много,все някога ще прелее чашата.Колкото повече се опитваш да се стърчиш,толкова по-лошо ще избухнеш и горко им на околните.Майка ми е един търпелив човек,който винаги предпочита да замълчи,ама и при нея е имало такива подобни вмешателства и накрая е цапардосала баба ми с куфара,докато си е събирала багажа.

# 184
  • София
Аз всяко лято гостувам на бившата свекърва за няколко дни. Качвам се на горния етаж, който принципно е за гости и през ум не би ми минало да пренареждам нещо-си. Както и на нея,ако не ѝ харесва, макар че съм е нейната къща. Като дъщеря ми беше малка идваше в понеделник и си тръгваше в петък няколко месеца - нито веднъж не е направила нещо наопаки. Чак се учудвам какви жени има, ама тук, във форума се начетох

# 185
  • Най-красивата страна
Свекървата смята,че си е у дома и може да прави каквото си иска.Тоест тя е домакинята и тя решава как ще е подредено жилището.Това е демонстрация на власт,както някой вече писа .
А момичето е втора цигулка ...
Авторке,надявам се вече да си решила проблема.

# 186
Ами, мъжът ѝ е този, който трябва ясно да заяви, че жена му е първа цигулка.

# 187
Здравейте, момичета.
Благодаря ви за мненията, драмата вече отмина. Решението беше да се върнат едни неща по местата си, други се наредиха както на мен ми харесва.
Колко ѝ е станало ясно, че не тя ще определя какво и къде ще се слага, не  знам, но няма да се предам, та дори и на пук да е!

Последна редакция: пт, 16 ное 2018, 18:29 от Puppies1001

# 188
А чергите? Не се заяждам, наистина ми е интересно. Разкара ли ги тия грозни неща от дома си?

# 189
Нищо не ме изненадва.
Ние живеем в жилище дадено ни от майка ми,тук съм отгледана аз и тук отглеждам децата си.
Докато един ден си пиех кафето в хола и нахлу,познайте:
сестрата на свекърва ми.
На въпроса,защо не чука?- ами аз съм си у нас.
Да поясня не сме близки,аз у тях не съм ходила.

# 190
Жива ли е още? Сестрата.

# 191
И аз имах подобен случай наскоро.На мъжа ми баща му влезе в нас така,и аз живея в дома на родителите си.Влезна...аз по пижама...гледах като теле в железница,човека си тръгна много бързо,звъннах на моя и му казах какво е станало,еми един месец не съм имала и обаждане от баща му.Много е важно мъжа да вземе позиция,защото неговите родители ще му простят бързо,бързо.Ако аз си отворех устата може и цял живот да не се погледнем повече.
На авторката да кажа,че се радвам,че са разрешили проблема.И дано не наглее повече свекървата.

# 192
Е, как така нахлуват като сте по пижама или в хола?
Кой им отваря входната врата или си имат ключове?
Интересно ми стана, защото ние също живеем в мой апартамент, но свекървата не влиза дори през входната врата на входа. Бравата е с автомат, но аз не и отварям отгоре, а слизам долу, вземам/давам и се прибирам.

# 193
Терасата ми е слята с моята стая и имаме стълби водещи директно в нея...Моя излезна за малко и забрави да заключи и хоп направо вътре,без дори да почука.Бременна съм в началото и не сме казвали още на никой,бях си прикарала един леген до мен в случай,че не стигна до банята и предполагам се досети,че започна да ми се смее,попита за мъжа ми и излезе...Мнооого мразя да ми се навлиза в личното пространство,ама нищо де.Моя не знам какво му е казал,но вече даже и не звъни.

# 194
  • France
Ох, милата, представих си гледката.

Общи условия

Активация на акаунт